Finalist Jostein Kronen: – Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme så langt som til finalen.

22 åringen, Jostein Kronen fra Ytre Arna startet egentlig på elektro, før han skjønte at han ikke orket å studere mer, og at han heller ville begynne å jobbe. Nå er han tilbake på utdanningsveien og skal ta fagbrevet som murer om ett år.

– Det var helt tilfeldig at jeg ble murer. Jeg så en annonse på Finn.no, der AOG bygg søkte etter en murer som ikke hadde gått skole. Jeg søkte på stillingen, neste dag var jeg på intervju og fikk jobben. Så det gikk unna, sier Kronen.

Allier Gruppens hyggeligste lærling kan bli Norges hyggeligste

For Kronen er nominasjonen et steg opp på det nasjonale nivået. Han deler nemlig tittelen “Allier Gruppens hyggeligste lærling” med en annen.

Kronen er nominert av Anette Fondevik, som jobber i Allier Gruppen, hun har skrevet følgende nominasjon:

“Jostein er en veldig lærevillig gutt fra Ytre Arna, som begynte i AOG Bygg etter endt verneplikt. Han ønsker å lære sitt eget fag, men er like interessert i de andre håndverker fagene. Han gikk rett inn i teamet som et fullverdig medlem, det er ganske unikt for en ungdom i dag. Han driver en gård med sin far, så han kan hardt arbeid, og det har vært murere i familien. Er for tiden i Smiberget prosjektet, der han viser stort pågangsmot, er godt likt av alle og er arbeidsom. Han er ikke redd for å ta i et tak, står på og har gått sine trappetrinn uten å klage. Har utviklet seg godt i riktig retning og er på god vei til å bli en komplett murer med god tverrfaglig kompetanse. Så med Jostein på laget ser vi at mureryrket kommer til å bestå i mange år fremover.”

Kronen visste ikke at han var nominert før han så det på Facebook, og hadde aldri trodd at han skulle komme til finalen.

– Når jeg fikk telefonen føltes det egentlig veldig rart. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme så langt som til finalen. Jeg fikk en blandet følelse av glede og “kan dette virkelig stemme?, sier Kronen om hvordan det er å være finalist i kampanjen.