Her er de 21 finalistene til å bli Norges Hyggeligste Håndverker

Fra nesten 2 000 nominasjoner til Norges Hyggeligste Håndverker er nå 21 finalister klare for siste runde av kåringen. En tredjedel av finalistene er kvinner, og det er hele fire finalister fra Arna i Bergen.

– Å velge ut de 21 finalistene har vært en svært krevende oppgave. Kunder, kolleger, ansatte og sjefer har de siste månedene nominert og heiet frem tusenvis av håndverkere. Nominasjonene og engasjementet viser at det finnes utrolig mange hyggelige og dyktige fagfolk fra hele Norge, sier Roger Andersen, jurymedlem i Norges Hyggeligste Håndverker og PR- og markedsdirektør i Renault Norge.

Løfter frem Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksyrkene. Det er tredje gang kampanjen arrangeres, og engasjementet har vært enormt.

– Å skille de aller hyggeligste fra de aller-aller hyggeligste er ikke lett. Nominasjonene har kommet fra hele landet, fra alle bransjer og i alle aldre. 1 835 nominasjoner har kommet inn, og over 135 300 stemmer er registrert. Men det må være noe ekstra hyggelig med håndverksmiljøet i Arna, fra denne bydelen i Bergen kommer det så mye som fire finalister, sier Andersen.

Norge vil ifølge SSB mangle 90 000 fagarbeidere i 2030. Administrerende direktør Christel Borge i Dipper, mobilselskapet for små og mellomstore bedrifter, er en av initiativtakerne bak Norges Hyggeligste Håndverker. Hun mener at Norge stopper opp uten håndverkere, og at det derfor er viktig at dyktige og hyggelige håndverkere løftes fram.

– Faglig dyktighet, seriøsitet og erfaring er ikke det eneste som er viktig når vi velger håndverker. Håndverkere forteller at de jobber tett på all slags folk og at gode samarbeidsevner og dialog også er viktig for sluttresultatet. Men hvorfor er det nesten bare de dårlige håndverker-historiene vi hører? Nettopp derfor vil vi løfte frem håndverkere med glimt i øyet og som gir det lille ekstra, sier Borge.

Vinneren kåres 14. september Hvem som går til topps i konkurransen blir avgjort 14. september under Boligmessen i Telenor Arena. Juryen innser at de har en vanskelig jobb foran seg:

– Det er 21 meget sterke kandidater som er i finalen, men til slutt må vi ta en avgjørelse om hvem som skal gå helt til topps. Jeg synes det er spesielt positivt at en tredjedel av finalistene er kvinner. Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med en gjeng veldig hyggelige håndverkere de neste ukene, og er sikker på at vi finner en verdig vinner til slutt, sier Borge.

Finalistene innen hver bransje:

Lærling Didrik Berg Haltvik, Trondheim Ingrid Bolli, Kristiansand Olav Aakhus, Arendal

Maler Jan Egil Andreassen, Kirkenes Frank Nordheim, Larvik Ine Nordahl, Oslo

Murer Therese Anderson, Randaberg Ole Marius Martinussen, Steinkjer Jostein Kronen, Arna

Snekker / tømrer Emil Gudøy Pedersen, Svolvær Alexander Aasen, Bergen Vegar Salte, Lillesand

Elektriker Kasem Youssef, Oslo Espen Gaupås, Arna Marit Løkhammer, Stord

Rørlegger Camilla Cox Barfot, Fredrikstad Frøya Kjellevold, Arna Kais Ibdah, Brandbu

Åpen kategori: andre bransjer Jonas Andresen, låssmed, Oppegård Rune Pedersen, forskalningsnekker, Oslo Linn Jeanett Alexandersen, anleggsgartner, Arna