En av disse er Norges hyggeligste håndverker

I løpet av fire måneder er 1165 håndverkere fra nord til sør nominert som Norges hyggeligste håndverker. Nå har 22 gått videre til finalen, og du kan være med og kåre Norges hyggeligste håndverkerlærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker og rørlegger.

– Å velge ut finalistene blant over tusen nominerte håndverkerne er en nesten umulig utgave. Norge er fullt av hyggelige og dyktige fagfolk som står på i både små og store bedrifter. Det har vi sett gjennom de mange nominasjonene som har strømmet inn fra kunder, kolleger, ansatte og sjefer, sier Anette Ramstad, jurymedlem i Norges Hyggeligste Håndverker og politisk rådgiver i Byggenæringens landsforening.

På jakt etter håndverkere som gir det lille ekstra

Håndverkerbransjen har for andre gang lett etter Norges hyggeligste håndverker gjennom en fire måneder lang kampanje. Kampanjen har skapt stort engasjement landet rundt, og håndverkere fra alle bransjer og fylker har blitt nominert til den gjeve tittelen.

– Nordmenn er i verdenstoppen i oppussing. De aller fleste av oss har flere runder i løpet av livet der vi overlater husnøklene til en fremmed person, og lar denne ta med seg kollegene inn i stua og kjøkkenet vårt. Vi gir dem tillit og adgang. Faglig dyktighet, sertifiseringer og erfaring er ikke det eneste som er viktig når vi velger håndverker.

Samarbeidsevne og humor er også viktig for a? oppnå et godt sluttresultat. Vi har derfor vært på jakt etter håndverkerne som gir det lille ekstra, sier Christel Borge, administrerende direktør i mobilselskapet Dipper og en av initiativtakerne bak kampanjen.

Delfinaler innen hver bransje

I tillegg til å kåre Norges Hyggeligste Håndverker, skal det i år også kåres vinnere innenfor de individuelle bransjene: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger og åpen kategori.

– Juryen har valgt ut verdige finalister i hver bransje. Vi har sett både på antall stemmer og nominasjoner, i tillegg til engasjement for konkurransen og innholdet i nominasjonene. Til slutt har vi gjort en totalvurdering. Samtidig er det viktig å få frem at alle som er nominert til konkurransen er vinnere bare gjennom det å ha blitt nominert, sier Anette Ramstad i Byggenæringens landsforening.

Vinnerne kåres lørdag 15. september. Frem til da kan alle være med å stemme på sin favoritt i finalen.  

Finalistene er:

Rannveig Johanne Hugdal, Trondheim

Ole Kristian Hugøy, Flora

Ole Einar Mehus, Ullensaker

Tommy Øiongen, Nord-Odal

Kenneth Løken, Arendal

Kenneth Eriksen, Bergen

Johnny Jensen, Andebu

Ronny Enger, Nøtterøy

Marju Susanna Ballo, Vadsø

Terje Gangstø, Arna

Jonas Andre Fjeld, Kongsvinger

Linda Jensen, Halden

Frank Dåbu, Arendal

Tore Lambrechts, Sandnes

Trygve Borge, Arna

Ole Kristian Svarstad, Sykkylven

Hussain Fares, Oslo

Jesper Falkenberg Paaske, Sykkylven

Robin Sæther, Steinkjer

Tore Kleppe, maler, Os

Jon Erik Sommer, glassmontør, Alstahaug

Lars Martin Skovly, kuldemontør, Fredrikstad

Mer informasjon:

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra mobilselskapet Dipper og Mittanbud og gjennomføres i samarbeid med BNL, Mesterbrev, Volkswagen Nyttekjøretøy, Samsung, TOOLS, Jotun, Boligmessen, Loyds, Hultafors og Epoq.

Målet med kampanjen er å skape stolthet og positivt engasjement for håndverkeryrket. Kampanjen gjennomføres for andre gang, og i fjor ble Sveinung Tofteland fra Søgne kåret til Norges Hyggeligste Håndverker.

Vinneren kåres av en fagjury under Boligmessen på Telenor Arena lørdag 15. september. Kriteriene for å vinne er en kombinasjon av faglig dyktighet, service og gode kundeopplevelser.

Partnere & Sponsorer