Finalist 12: Bli kjent med Rannveig Hugdal

Rannveig er 26 år, og en av få kvinnelige tømrerlærling. Hun begynte faktisk å studere biologi og hadde ingen planer om å bli tømrer, selv om hun som liten alltid sa hun skulle bli snekker når hun ble stor.

- Da jeg begynte å studere fant jeg fort ut at det ikke var noe for meg. Det ble rett og slett for tungt og gikk utove nattesøvnen”, forteller hun om hvorfor hun sluttet på biologi-studiene, og begynte på yrkesfag. “Jeg har ikke angret en eneste dag, og er veldig glad jeg stolte på meg selv og sluttet på biologistudiene”, fortsetter hun.

- Viktig for arbeidsmiljøet

Nå har Rannveig vært tømrerlærling i ett år, og hun begynner allerede å bli en dyktig fagperson ifølge sjefen. Hun har et stort engasjement for tømrerfaget, og er for tiden ambassadør for tømrerfaget i kampanjen Yrkesfagenes år 2018 i regi av blant andre LO og NHO.

 Hun er en viktig medarbeider som bidrar sterkt til et godt og sosialt arbeidsmiljø, ikke bare fordi hun er en kvinne i et mannsdominert yrke, men også på grunn av hennes positive personlighet. Som håndverker er hun nøyaktig og effektiv, og er godt likt av alle på våre byggeplasser; kolleger som kunder, skriver sjefen i Timberbygg, som er en av de 31 personene som har nominert Rannveig som Norges Hyggeligste håndverker.

- Har gjort seg bemerket i miljøet

Rannveig tror hun har gjort seg bemerket i miljøet med sitt gode humør. “Jeg vil påstå at jeg er blid, og jeg setter det å være hyggelig med andre veldig høyt. Både for å øke trivsel, men også for å påvirke arbeidsmoralen positivt”, forteller hun.

 Jeg blir litt rørt, det kan jeg ikke legge skjul på. Det betyr veldig mye å bli nominert, spesielt for min motivasjon for å fortsette å være en hyggelig å bli en dyktig fagarbeider. Jeg har fått tilbakemelding fra utrolig mange, for eksempel folk jeg ikke har snakket med på lenge. Folk heier på meg og det er utrolig artig. Merker at jeg blir ekstra stolt over å være tømrer. Kampanjen bidrar til å løfte frem faget og det er jeg veldig glad for, sier Rannveig.

Les hele nominasjonen til Rannveig her

Partnere & Sponsorer