Finalist 17: Bli kjent med Tore Kleppe

Tore Kleppe pleier å si at det ofte er tilfeldigheter som avgjør hvor man havner i livet. Sånn var det også for Tore. Han begynte på elektrolinja på videregående, og så for seg en karriere som elektriker, men da han var ferdig lå byggebransjen brakk og det var ingen lærlingeplasser å oppdrive. Han begynte derfor å jobbe litt i svigerfarens malerfirma, og etter hvert bestemte seg han seg heller for å satse på maleryrket. Etter noen år tok han fagbrev som maler.

Tore har alltid vært engasjert i idretten og lokalpolitikken, og da all reisingen i sin tidligere jobb tok så mye tid at han ikke fikk tid til å dyrke hobbyen sin, bestemte han seg for å finne på noe annet. Nå jobber han i Os kommune med å rehabilitere kommunale boliger og bygg. Tore elsker jobben som maler, og opplever at han virkelig utgjør en forskjell.

- Det er mange som vet hvem jeg er i bygda på grunn av mitt engasjement i idretten og lokalpolitikken. Det har selvfølgelig betydd mye, i tillegg til at jeg er en person som byr veldig mye på meg selv. Jeg er veldig bevisst på at om man skal trives på jobb så må man også ha det gøy. Hvis folk trives på jobb så jobber de mer og gjør en bedre jobb, sier Tore.

Han beskrives som et løsningsorientert og engasjert ja-menneske, og han er også brennende opptatt av rekrutteringen til håndverkeryrket. Han mener det er viktig å framsnakke næringen og mener kampanjer som Norges hyggeligste håndverker er midt i blinken. Det gjør også at det er litt ekstra stas å bli nominert.

- Det er en ærespris - ingen tvil om det. Jeg setter utrolig stor pris på at folk liker arbeidet jeg gjør og hvordan jeg er. Det er jo en pris som går på hvordan man er som person så det er veldig stas. Jeg legger merke til at det er mange som har fått det med seg at jeg er med. Får ofte høre: der er han håndverkern, jo!, avslutter Tore.

Se nominasjonen til Tore Kleppe her

Partnere & Sponsorer