Finalist 18: Bli kjent med Kenneth Eriksen

**Kenneth er som en nestor å regne i murerbransjen. Han har jobbet i bransjen i over 30 år, og jobber i dag i et av Bergens største murerfirmaer, Murmester Arthur J. Thorsen AS, som prosjektleder. Han er engasjert i fagfeltet sitt, og er blant annet ansvarlig for lærlinger på opplæringskontoret i Bergen, nestformann i Bergen Murmesterforening, og brenner for å bevare de gamle byggeskikkene og tradisjonene i faget. **

- Vi må ta vare på de fagtradisjonene vi har, som gamle byggeteknikker og arkitektur. Og så er det enormt viktig å sikre fremtiden til bransjen i form av nok dyktige og motiverte folk. Håndverkere må være stolte av faget sitt, og det syns jeg denne kampanjen bidrar til, sier han.

Kenneth var først skeptisk til å bli nominert som Norges hyggeligste håndverker, og rynket litt på nesen av kampanjen. Men da han så at kampanjen handler om å få økt positiv oppmerksomhet rundt håndverkeryrkene ble han raskt overbevist. “Alt positivt som kan komme frem er veldig bra”, sier han.

- Kenneth er en usedvanlig imøtekommende og trivelig kar som opptrer på en særdeles ryddig og profesjonell måte ovefor kunder, kolleger og samarbeidspartnere. Han er en glimrende ambassadør for faget og bidrar på en god måte til fagets “ve og vel” i Bergen, sier en av nominasjonene.

Selv tror han at han har blitt nominert og kommet til finalen fordi han er genuint opptatt av de rundt seg, og fordi han er en snakkesalig og åpen kollega.

- Tankesettet mitt er veldig positivt. Jeg tror egentlig at alle vil ha det sånn, men ikke alle klarer å fokusere nok på det. Det handler om å skaffe gode opplevelser for kundene, kollegaer og alle rundt oss, sier han.

Kenneth er ikke alltid like god til å ta til seg ros, men han retter en stor takk til alle som har stemt på han.

- Det synes jeg er utrolig stort. Men det som betyr aller mest er at det kommer ut noe positivt om håndverksfaget, sier den engasjerte murmesteren.

Se nominasjonen til Kenneth her

;