Finalist 19: Bli kjent med Marju Susanna Ballo

Malermesteren Marju er født i Finland og oppvokst på en bondegård. Hele livet har hun elsket å jobbe praktisk, og hun syns det er tilfredsstillende å skape ting med hendene. I dag jobber hun i sitt eget firma, Byens Fargeklatt, og bor i Vadsø sammen med mannen og de to barna sine.

- Man blir aldri utlært som maler, det er alltid noe nytt å holde seg oppdatert på. Det er et kreativt yrke, forteller den engasjerte maleren. De som har nominert henne forteller at hun er en fantastisk håndverker som alltid er blid.

- Hun gjør en god jobb og sprer om seg med glede og smittende humør. Som bedriftsleder står hun på for samarbeid og utvikling av håndverksbransjen i sin egen kommune. Hun er et stort forbilde, og stiller ofte frivillig opp i dugnader med det hun kan. Nå fortjener hun honnør for sitt arbeid som en fremragende maler, står det i en av nominasjonene.

Marju er også engasjert i prosjektet “Hjerte for hjem” der håndverksbedrifter i Vadsø går sammen for å gi en håndverksgave til noen som trenger det. Det startet som en kampanje for å synliggjøre håndverkerne i Vadsø, og har vokst til et stort prosjekt som samler bransjen. Ja, hele 15 bedrifter i Vadsø bidrar.

- Hjerte for hjem-kampanjen står hjertet mitt veldig nær. Ikke bare får vi synliggjort håndverkerbransjen, men vi hjelper folk med fysiske, psykiske og personlige utfordringer, sier den samfunnsengasjerte maleren.

Hun forteller også at det betyr svært mye å være finalist i Norges hyggeligste håndverker, og at det er et av høydepunktene i hennes yrkesaktive liv.

Se nominasjonen til Marju her

Partnere & Sponsorer