Finalist 21: Bli kjent med Ole Kristian Hugøy

**Ole Kristian fra Flora er 19 år gammel, og dermed den yngste finalisten i årets konkurranse. Han jobber som elektrikerlærling i Fokus Elektro, og har et halvt år igjen av læretida. **

- Jeg syns det er utrolig gøy å være en del av arbeidslivet, og jeg prøver å få jobbet mest mulig. Det er jo et tøft marked for elektrikere, så jeg er glad jeg har fått læreplass. Det har vært utrolig lærerikt, og jeg får massevis av varierte oppgaver hver dag, sier den unge lærlingen.

På fritida liker Ole Kristian å henge med venner, og å spille videospill. Faktisk har han vært interessert i data og elektronikk så lenge han kan huske, og det var også denne interessen som ledet han inn på elektro-linja etter ungdomsskolen. I fremtiden håper han å kunne utvide kompetansen sin med informatikk-kompetanse, for å forene de to interessene.

Ole Kristian skal snart ta fagbrevet, og er egentlig ikke spesielt nervøs. Han føler seg trygg på faget, og mener han har fått et godt utbytte av tiden i Fokus elektro. Han har noen tips til andre lærlinger.

- For å skaffe deg læreplass må man møte opp personlig, det holder ikke med en mail. Vær blid og glad, og vis frem at du er oppegående. Det er viktig å gi et godt inntrykk! Og når du først har fått en læreplass er det viktig å møte presist, og følg med på hva montørene sier. Spør heller en gang for mye enn for lite!

Ole Kristian forteller at det var veldig hyggelig å bli nominert til Norges hyggeligste håndverker, og at det er gøy at også lærlinger får “være med de store karene”. I nominasjonen trekkes det frem at han er en læring med god arbeidsmoral og en hyggelig kar, som på under ett år har blitt trygg på elektrofaget.

- Det er veldig hyggelig at folk stemmer og vil pushe meg oppover. Jeg er takknemlig for det, avslutter den unge lærlingen som kan bli Norges hyggeligste håndverker.

Se hele nominasjonen til Ole Kristian her

;