Finalist 4: Bli kjent med Tommy Øiongen

Tommy Øiongen er snart 50 år og er en av årets finalister. Han er gift, har fire barn, bor i Nord-Odalen, og er en skikkelig lego-entusiast. Tommy beskrives som smørblid, svært kompetent og som en person med et brennende engasjement for murerfaget.

Han er murermester i bunn og tok mesterbrevet sitt for fem år siden. Han har lang erfaring fra murerbransjen og har vært innom en rekke ulike jobber på veien til sin nåværende stilling i Mapei AS. I Mapei AS jobber Tommy som murer, med hovedfokus på å lære opp kunder og ansatte i produktene til selskapet. Det er noe han passer veldig godt til, skal vi tro de rosende nominasjonene.

- Tommy er Mapeis blideste ansikt utad! Han står utrettelig på for å spre produktkompetanse til kunder gjennom teknisk support, bygging av modeller og gode, ærlige og praktiske demonstrasjoner i forbindelse med kurs- og opplæringsarrangement i hele Norden og Baltikum, skriver Tommys sjef i nominasjonen. Han er en av 17 stykker som nominerte Tommy til prisen.

Engasjementet og kompetansen bruker han også til å inspirere unge til å velge teknisk byggfag helt fra ungdomsskolen av. Tommy trekker også frem at det er gleden ved å jobbe med unge som bidrar til å gjøre arbeidshverdagen hans helt spesiell.

- Lærlingene har fremtiden foran seg, og skal være håndverkernes ambassadører i årene som kommer. Derfor er det å jobbe med unge lærlinger det som inspirerer meg aller mest i hverdagen. forteller Tommy.

På spørsmål om hvorfor Tommy tror han har blitt nominert sier han, - Jeg blir jo “litt raud i kjakan” av all oppmerksomheten, men innerst inne er det veldig koselig. Jeg setter veldig pris på at folk har nominert meg. Det som er spesielt med å bli nominert er at noen offentlig viser at de setter pris på deg. Det betyr litt ekstra. Jeg blir glad, samtidig er jeg veldig bevisst på at det er utrolig mange flinke og hyggelige håndverkere der ute.

Se nominasjonen til Tommy her

Partnere & Sponsorer