Finalist 9: Bli kjent med Robin Sæther

**Hils på Robin, rørlegger i Asp Rørservice. Robin er gutten som hadde dysleksi, og ikke passet helt inn i det tradisjonelle skolesystemet. Han slet mye med skolen, og da moren fikk seg en kjæreste som var rørlegger fikk han øynene opp for rørleggerfaget. Flere i familien til Robin er også rørleggere, blant annet bestefaren. Nå har han vært rørlegger i mange år – det har han aldri angret på. **

– Denne flotte karen fortjener denne tittelen fordi han alltid stiller opp og er veldig blid og hyggelig. Han gjør sitt ytterste for alle kunder, uansett tid på døgnet. Han fortjener å få noe igjen for alt han gjør, skriver en av de som nominerte Robin til å bli Norges hyggeligste håndverker.

Skal ta mesterbrev

For fire år siden kjøpte Robin seg inn i selskapet til stefaren. Han har tatt fagbrev og er fast bestemt på å ta mesterbrev i løpet av noen år. Han blir imidlertid litt skremt av å sette seg tilbake på skolebenken, selv om han denne gangen har både interesse og kunnskap om det han skal studere.

– Det som gjør rørleggerfaget så spennende er at det alltid er noe nytt. Jeg jobber i et lite firma med mye serviceoppdrag og er derfor sjeldent lenge på samme jobb. Jeg får mange forskjellige jobber og nye utfordringer hele tiden. Er vanskelig å gå lei på en måte. Vi skrur ikke bare opp toaletter i løpet av en dag, for å si det sånn, forteller han.

– Bevisst på hvordan jeg fremstår

Robin tror at grunnen til at folk har nominert og stemt på han kan være at han hele tiden prøver å være hyggelig, noe han også får bekreftelser fra kunder på.

- Vi er veldig bevisste på hvordan vi fremstår i selskapet. Vi har en policy om å – selvfølgelig – alltid være hyggelig, håndhilse, presentere oss, og takke for jobben når man er ferdig. Det er sånne småting som kunden setter ekstra pris på, legger han til.

Han forteller videre at det betyr veldig mye å ha blitt nominert som Norges hyggeligste håndverker. “

- Jeg blir egentlig litt rørt. Har ikke fulgt med så mye, men det er mange andre som snakker om det. Jeg merker jo at det betyr litt, kanskje mer enn jeg faktisk hadde trodd. Og det betyr litt ekstra når det kommer fra kunder! Det er jo de vi jobber for hele tiden”, avslutter han.

Se nominasjonen til Robin Sæther her

;