Finalist Didrik Berg Haltvik: – For meg betyr det mye å bare bli nominert

Didrik Berg Haltvik (24) er rørleggerlærling i sitt siste år. Han spilte håndball i eliteserien da han fant ut at det hadde vært greit med en utdannelse. Han ville først begynne på yrkesfag, men fant ut at han kunne bli voksenlærling i stedet.

– Jeg gikk rundt med en CV, og fikk lærlingplass hos GK Rør i Trondheim. Jeg tenkte bare: Nå skal jeg bli håndverker. Jeg er veldig fornøyd med det valget, sier Didrik Berg Haltvik.

På jakt etter fremtidens rørleggere

Finalisten ble nominert av Espen Andre Lerfald, som han jobber sammen med på kampanjen “RørTrøndelag”. En kampanje som jobber for å rekruttere flere rørleggere i Trøndelag. Her har Didrik vært en av tre ambassadører som reiser rundt til ungdomsskoler, med en tilhenger fullpakket av rørleggeroppgaver som han instruerer elevene i.

– Jeg prøver alltid å være omgjengelig og et “ja-menneske”, sier Berg Haltvik.

Berg Haltvik setter pris på at kampanjen jobber for å løfte frem det positive ved håndverkerne.

– Som håndverker, blir det ofte sånn at det ikke er så lett å se den jobben som gjøres. Derfor er det veldig fint at håndverkere blir løftet frem. Jeg setter stor pris på at andre kan få et innblikk i hva vi gjør, sier rørleggerlærlingen.

Finalisten forteller at han ikke har fokusert så mye på premien, men innrømmer at tre års gratis leasing av en varebil fra Renault, samt gavekortene på verktøy og diverse utstyr kommer godt med.

– For meg betyr det mye å bare bli nominert. Det er artig å få litt anerkjennelse for ting man har gjort, og se de rundt seg stemme deg frem. Det viser at de bryr seg, sier Berg Haltvik.

Her kan du stemme på Didrik Berg Haltvik

;