Finalist Espen Gaupås: – Det er kjempegøy å bli nominert og komme helt til finalen

30-åringen fra Indre Arna har jobbet som elektriker i ni år. Han synes konkurransen er viktig for å gi anerkjennelse til flinke og hyggelige håndverkere.

– Det er på tide at flinke og hyggelige håndverkere blir satt pris på. Du bestiller jo en totalpakke når du bestiller en håndverker, og derfor er humøret også viktig. At kunder og bekjente viser at de setter pris på det, er en veldig positiv tilbakemelding å få, sier Espen Gaupås.

Gaupås begynte som elektrikerlærling i 2007, fikk fagbrevet i 2010 og har jobbet som elektriker siden. Han mener han var heldig med valget, men syntes det var vanskelig å skulle bestemme seg for karriere etter ungdomsskolen.

– Jeg mener man velger yrke for tidlig, man er egentlig litt for ung. Men jeg har heldigvis truffet riktig. Vi var en kompisgjeng på seks-syv stykker som synes elektro hørtes interessant ut, men det var bare tre av oss som fullførte utdanningen, sier Gaupås.

“Toppkarakter”

Gaupås tror det er hans evne til å kommunisere godt med kundene som har fått han nominert.

– Det er viktig å alltid stille på jobb med et smil og være positiv i møte med kunder. Kunden vil vite at du kan det du snakker om, så å kunne ha en god samtale med dem er avgjørende. Hvis du kommer med løsninger på utfordringene kunden spør om og gjør jobben som avtalt, da blir de fornøyd, sier Gaupås.

Gaupås ble i første omgang nominert av en samarbeidspartner med denne teksten:

“Espen er en fantastisk blid og hyggelig elektriker. Han kommer alltid til avtalt tid, og er en stor ressurs for firmaet. Denne karen fikser det meste av stort og smått. En hyggeligere elektriker skal en lete lenge etter. Har selv brukt denne karen fast i mange år. Toppkarakter.”

– Det er kjempegøy å bli nominert og komme helt til finalen. Jeg blir veldig ydmyk. Jeg hadde ikke sett for meg at lille meg fra Arna, skulle ligge på en toppliste over Norges hyggeligste håndverkere. Det viser at mine venner og bekjente setter pris på meg, og det er et løft i hverdagen, sier Espen.

På spørsmål om hva han vil bruke premien på hvis han vinner, svarer Espen at han har planer om å bygge seg et hus i fremtiden, og at en varebil og diverse gavekort hadde kommet svært godt med.

Her kan du stemme på Espen Gaupås