Finalist Frank Nordheim: – Det er viktig å få flere unge til å velge yrket

Firebarnsfaren Frank Nordheim har jobbet som maler i mer enn 16 år, og selv om tilfeldigheten førte han til yrket, stortrives han med valget.

– Det ene førte til det andre: plutselig skulle jeg bli pappa, så da begynte jeg å jobbe. Men jeg stortrives og har aldri angret på valget, sier Frank Nordheim. Fint med et løft i hverdagen

Nordheim ble nominert av samboeren Josefin Vernby, men har i etterkant fått mange hyggelige tilbakemeldinger på nominasjonen fra andre. Vernby har skrevet følgende nominasjon:

“Utrolig flink, profesjonell håndverker. Med utrolig lidenskap for faget og bransjen og hver enkel kunde og prosjekt! Flere årsverk i timer/ år! For å ikke snakke om en fantastisk humor og alltid tid for en prat!”

Nordheim har tidligere jobbet for å rekruttere flere til maleryrket, og nå håper han at kampanjen kan bidra til å løfte både malerfaget og hverdagen til malerne.

– Når man leser om håndverkere i avisa er det ofte noe negativt, selv om det vanligvis ikke er sånn.

Håndverkere gjør bra ting hver dag, men det er ikke de historiene som kommer frem, sier Nordheim, og fortsetter:

– Det er viktig å få flere unge til å velge yrket. Det er dessverre ikke så mange som vil bli malere. Jeg reiste tidligere rundt på skoler og jobbet for å rekruttere, men det virket som om alle bare ville bli snekkere, avslutter Nordheim.

Her kan du stemme på Frank Nordheim