Finalist Frøya Kjellevold: – Det har ikke gått opp for meg enda, det er litt surrealistisk, en slags

Med sine 156 centimeter på strømpelesten er Frøya Kjellevold mindre og smidigere enn de fleste rørleggere. Det stopper henne imidlertid ikke fra å uttrykke seg i sterke ordelag.

– Jeg er nok grovere i målet enn de fleste forventer. En kollega sa en gang til meg: Hvordan kan en så fin jente være så grov i målet, forteller finalisten.

Kjellevold begynte som lærling da hun var 17 år, og har nå jobbet seks år som rørlegger. Jobben fikk hun allerede på arbeidstrening i niende klasse. Nå jobber hun i Hagenes AS.

– Det var egentlig min far som ville at jeg skulle prøve ut rørleggeryrket da jeg skulle ut i arbeidstrening. Jeg søkte hos en bedrift i Os, og de var så fornøyd at jeg fikk et skriv der det stod at hvis jeg ville bli rørlegger, kunne jeg få lærlingplass hos dem. Også ble det sånn, sier Kjellevold.

–Surrealistisk

For Kjellevold er det viktig at folk rundt henne har det gøy på jobb. Hun blir i nominasjonstekstene beskrevet som en sprudlende gledesspreder, som alltid stiller opp.

– Hvis jeg ser noen på jobb ha en dårlig dag, vil jeg alltid prøve å gjøre dem glad. Du kommer ikke langt med å være sur, sier Kjellevold.

For Kjellevold er premien er kun en bonus. Hun synes det er en ære å være nominert i en så viktig konkurranse.

– Det har ikke gått opp for meg enda, det er litt surrealistisk, en slags drøm. Jeg synes det var veldig koselig å bli nominert, og er egentlig veldig fornøyd med det. Denne konkurransen er viktig for at folk skal se at det finnes mange hyggelige håndverkere. Det er viktig for oss håndverkere også, sier Kjellevold. Her kan du stemme på Frøya Kjellevold.

Her kan du stemme på Frøya Kjellvold