Finalist Linn Jeanett Alexandersen: – Jeg har alltid hatt en drøm om å starte for meg selv

Linn Jeanett Alexandersen bor i Fana med sin samboer og jobber i A2G Anleggsdrift AS. Hun beskriver seg selv som en 29-åring med hobbyene til en 90-åring.

– Jeg er egentlig en veldig stille og rolig jente. Jeg strikker, hekler og syr. Det morsomste jeg vet er å høste bær og lage syltetøy. Ja, og jobbe i hager, ler hun.

Finalisten er utdannet agronom ved Stend jordbruksskole. Hun er glad i å være ute og gjøre fysisk arbeid, og ønsket seg en jobb hvor hun kunne gjøre nettopp dette.

– Det var egentlig moren min som foreslo at jeg skulle bli anleggsgartner når vi satt og diskuterte hva jeg skulle bli. Jeg er fra en familie som er mye ute og jobber i hagen, forteller Alexandersen. Nominert av samboeren

Det var hennes egen samboer, som hun har møtt i forbindelse med jobb, som nominerte henne til tittelen. Han skriver blant annet i nominasjonsteksten at Alexandersen er kreativ og løsningsorientert, noe som kan bevises gjennom mange fornøyde kunder. Hun utfører arbeid sikkert og med en latter som smitter.

– Jeg smiler alltid, og prøver alltid å være i godt humør. Hvis jeg har en dårlig dag, prøver jeg å legge det fra meg hjemme og heller møte folk med et smil, forteller Alexandersen.

Gründerdrøm

Anleggsgartneren sier det hadde betydd mye å gå hele veien og vinne tittelen som Norges Hyggeligste Håndverker. Premiene, som blant annet er tre års fri leasing av en Renault varebil og gavekort på verktøy og utstyr, kunne nemlig hjulpet henne på veien mot Günderdrømmen.

– Jeg har alltid hatt en drøm om å starte for meg selv. Samboeren min sier at om jeg vinner dette her, bør jeg prøve. Kanskje er det dette som skal til for at jeg kan ta det steget, forteller finalisten.