Finalist Olav Aakhus: – Det må jeg jo bare si er voldsomt flott

18-åringen fra Setesdal forteller at han har stor interesse for maskin og jordbruk. Han liker å bruke fritiden sin på å gå turer på heia, men han innrømmer at det ikke så mye tid til fritid når man driver med gårdsbruk.

– Jeg begynte på yrkesfag fordi jeg er interessert i maskin, og har vært det siden jeg var liten. Jeg har vokst opp på gård, så det er jo derfra jeg har interessen, sier Aakhus.

Driftsleder Ingrid Røv i AF Gruppen skriver følgende i sin nominasjon:

“Olav er en skikkelig arbeidskar som vet å jobbe godt og ta vare på sine kolleger. Men sin hjertevarme dialekt og humor er dette helt klart en av de hyggeligste lærlingene AF har med seg”.

Forventet ikke å komme til finalen

Som nominert kandidat fra en liten bygd i Aust-Agder forventet ikke Aakhus å komme til finalen.

– Det må jeg jo bare si er voldsomt flott. Hadde ikke forventet det akkurat, det er jo ikke så mange som bor der jeg kommer fra, sier Aakhus.

Han synes det er positivt at håndverkerne løftes fram og tror det kan bidra positivt til rekrutteringen til håndverksyrkene.

– Det er jo ikke akkurat sånn at vi kommer til å stoppe med veibygging, så jeg tror jo yrkesfag er veien å gå, sier Aakhus om yrkesvalget sitt.

Han legger også til at de fleste firmaene som får anleggskontrakter er norske, noe som medfører at det er nok av arbeidsplasser for ungdom som ønsker å velge samme yrkesvei.

Her kan du stemme på Olav Aakhus