Finalist Rune Pedersen: – Jeg føler jeg får mer tilbake av å være blid

Rune Pedersen (44) har jobbet som forskalingssnekker siden han var 16 år, det gir han nesten 30 års erfaring med yrket. Likevel var det først og fremst ambisjonene om å bli bryter som tok han inn i yrket.

– Jeg trente mye når jeg skulle søke skole. Var såpass aktiv som ung at jeg trente én til to ganger om dagen. Jeg visste at høyere utdanning krevde mye jobbing med skolen, og medførte både mer lekser og en mindre fleksibel skolehverdag enn bygg og anlegg, noe jeg trengte på grunn av all treningen, sier pedersen om yrkesvalget.

Han driver fortsatt med bryting i dag og trener en tenåringsgruppe ved Oslo bryteklubb, som kanskje er mest kjent for å være bryteklubben til OL bryteren Stig André Berge.

Første, men neppe den siste håndverkeren i familien

Pedersen er den eneste i familien som ble håndverker, men interessen for håndverksfaget merkes på hjemmebane, nå planlegger sønnen å ta fagbrev som betongfagarbeider.

– Sønnen min begynte på byggfag forrige uke, og vil egentlig drive med det samme som meg. Han har derimot bare vært med meg om sommeren, så jeg vet ikke om han helt vet hva yrket innebærer. Men jeg ville valgt samme yrke igjen og stortrives, sier finalisten lattermildt.

Finalisten er nominert av søsteren sin Torild Pedersen, som har skrevet følgende nominasjon:

“Rååååå forskalingssnekker og har gode resultater hvor enn han jobber. Terningkast 6.”

Selv er Pedersen alltid hyggelig (så lenge det er mulig), det tjener han på i lengden.

– Føler jeg får mye mer tilbake av å være blid, enn sur og grinete. Da blir de du jobber med ofte blide, som igjen skaper godt arbeidsmiljø – og et godt arbeidsmiljø har jo alt å si, legger Pedersen til.

Her kan du stemme på Rune Pedersen