Fjerning av stemmer etter oppdagelse av juks

Det er avdekket uregelmessigheter knyttet til noen av stemmene som er registrert i konkurransen Norges Hyggeligste Håndverker. Sikkerhetstiltakene rundt stemmegivningen er nå hevet, og de falske stemmene vil i løpet av kort tid bli fjernet.

– Juks er ikke greit og ødelegger for alle som deltar på ærlig vis. Den siste uken har vi brukt store ressurser på å avdekke hva som har skjedd, hvordan jukset har foregått, og ikke minst hvordan vi kan unngå at dette skjer i fremtiden, sier Benjamin Husstad-Nedberg, prosjektleder i Norges Hyggeligste Håndverker.

Han forteller at det totalt har kommet inn i underkant av 60 000 stemmer i konkurransen, og at rundt 5 500 av disse er falske. Alle de falske stemmene vil nå bli fjernet fra nettsiden.

– Vi har grunn til å tro at det er noen få personer som har drevet sabotasje mot flere av de nominerte, og at det ikke er de nominerte selv som har stått bak jukset. På bakgrunn av informasjonen vi sitter på har vi derfor valgt å fjerne alle de falske stemmene fra konkurransen, men beholde de berørte kandidatene med deres ekte stemmer, sier Husstad-Nedberg.

Jukset tas på alvor og det er innført betydelige sikkerhetstiltak for å unngå ytterligere juks i fremtiden.

– Jeg vil forsikre alle som engasjerer seg i konkurransen at vi tar dette på alvor og vi gjør det vi kan for å unngå at dette skjer igjen. Vi er glad for at kampanjen skaper stort engasjement, men synes det er leit å oppdage juks. Nå rydder vi opp, og fremover vil vi fokusere på alle de fantastiske håndverkerne som har blitt nominert og løfte frem deres historier, avslutter Husstad-Nedberg.

Ved spørsmål ta kontakt:

Martin Grevstad PR og kommunikasjonsrådgiver martin.grevstad@schibsted.com 91 39 12 44

Benjamin Husstad-Nedberg Prosjektleder benjamin.husstad-nedberg@schibsted.com 92 02 23 43