Hvor bor Norges hyggeligste håndverker?

For tredje år på rad er jakten på Norges hyggeligste håndverker i gang. I løpet av bare en uke har det kommet inn over 400 nominasjoner fra alle landets fylker, unntatt Finnmark og Sogn og Fjordane.

– Det er utrolig gøy å se hvor stor interesse det er for å heie frem hyggelige håndverkere. Med over 400 nominasjoner og 8 000 stemmer på bare én uke er det ingen tvil om at kampanjen skaper et enormt engasjement. Vi tror at kampanjen blir større enn noen gang tidligere,sier Caroline Khoury Nilsen, politisk rådgiver i Byggenæringens Landsforening og jurymedlem i Norges Hyggeligste Håndverker.

De nominerte kandidatene kommer fra alle deler av Norge, unntatt Finnmark og trivselsfylket Sogn og Fjordane. Foreløpig leder Vest-Agder og Hordaland an med flest nominerte.Hvor bor Norges hyggeligste håndverker?

HER KAN DU NOMINERE EN HÅNDVERKER

– Vi ønsker å slå et slag for håndverkerne – de dyktige og hyggelige fagfolkene som bygger og fikser hjemmene våre. Derfor ser vi etter de gode historiene og de aller hyggeligste håndverkerne i Norge. Målet er å heve statusen til håndverkerne og bidra til økt rekruttering til håndverkeryrkene, sier Nilsen.

Nilsen mener at kampanjen er en viktig mulighet for bransjen og kunder til å gi tilbake til håndverkerne.

– Kos og hygge er to ord som står sentralt i den skandinaviske kulturen. Om du kombinerer dette med at vi nordmenn topper oppussingsstatistikken i Europa, er det helt selvsagt at vi må jobbe for å få overført denne hyggen til håndverkerne som faktisk gjør jobben, sier Nilsen.

Jakter på de gode historiene Kampanjen Norges Hyggeligste Håndverker er et felles initiativ på tvers av håndverkerbransjene for å skape stolthet og engasjement for yrkene. Det kåres vinnere i syv underkategorier: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger, samt en åpen kategori. Aller høyest henger selvsagt tittelen «Norges Hyggeligste Håndverker 2019» som går på tvers av alle kategoriene.

– Hvert år strømmer det inn nominasjoner fra hele landet. Det kommer både morsomme og rørende historier om håndverkere som strekker seg litt lenger for at kundene skal bli fornøyde. Vi gleder oss veldig til å se alle historiene i år, sier Christel Borge, administrerende direktør i mobilselskapet for små og mellomstore bedrifter, Dipper, som er en initiativtakerne bak kampanjen.

Borge mener det finnes mange håndverkere som ikke får den positive oppmerksomheten de fortjener.

– Selv om mange håndverkere daglig får ros fra egne kunder, er det mange som kjenner på all den negative oppmerksomheten yrket deres får. Vi oppfordrer folk over hele Norge til å løfte fram sine favoritt-håndverkere gjennom kampanjen Norges Hyggeligste Håndverker, forteller Borge.

Skaper ambassadør for håndverkerfaget

I fjor kunne byggmester Terje Gangstø smykke seg med tittelen «Norges Hyggeligste Håndverker 2018». Han skilte seg ut med sitt enorme engasjement, og evne til å spre glede og entusiasme til kunder og de rundt ham.

– Det var rett og slett fantastisk gjevt å vinne i 2018. Jeg ble faktisk litt brydd, til tross for at jeg er bergenser. Kampanjen beviser at vi som håndverkere kan oppnå mye hvis vi jobber hardt og har det kjekt med kundene. Vi trenger flere stolte yrkesutøvere der ute og Norges Hyggeligste Håndverker bidrar til dette, sier Gangstø.

Gangstø tror kampanjen ikke bare kan bidra til økt stolthet, men også økt rekruttering til håndverkeryrkene.

– Kampanjen viser frem mange gode rollemodeller for unge håndverkerspirer, og hvor hyggelig vi håndverkere faktisk har det i hverdagen. Dette trenger flere unge å se, sier Gangstø.