Ane Mendel

Ane Mendel

Nominert den 22. mai 2021

Kategori: Andre bransjer

AMEN ANE MENDEL

ålesund, møre og romsdal

6.
plass totalt
2869
finaliststemmer
4763
stemmer
40
nominasjoner

Videohilsen til Ane Mendel fra Guri Melby

Del video

Ane Mendel: En dansk møbelsnekker i Ålesund og med eget vaktmesterfirma!

Det er umulig å være sur i nærheten av Ane. Hun bobler over av energi, entusiasme og er full av smil og latter. Noe som ofte fremheves i alle de flotte nominasjonene hun har fått. Like ofte trekkes det frem at man kan spørre Ane om hjelp til «alt» - hun fikser det alle meste.

– Ja, det er vel enklere å si hva jeg ikke kan enn hva jeg kan! Jeg utfører alle mulige typer vaktmestertjenester, fra hagearbeid til snekkerarbeid. Men elektrisitet og vann holder jeg meg unna, så der må kundene få hjelp av andre.

Idag står et besøk i barnehagen på programmet, det er noe som skal fikses på en garasje, og da er Ane den rette å ringe til, og hun er raskt på pletten for å hjelpe.

Ingen hadde vel trodd at JEG skulle bli håndverker!

Anes yrkesvei mot sitt eget vaktmesterfirma «AMEN Vaktmestertjenester» startet i Danmark, der hun er født. Det var ingen som forventet at Ane skulle bli håndverker, all den tid hun vokste opp i en akademikerfamilie helt fritt for håndverkere. Hennes besteforeldre var begge psykologer med ofte tungt ansvar for mennesker over lang tid.

– Jeg kjente at det føltes litt for alvorlig for meg, de var alltid bekymret for pasientene. Jeg ville heller reparere et bordben enn å prøve å reparere et menneske. Og jeg synes det er fint å se resultater av jobben jeg gjør, umiddelbart. Da ble håndverksbransjen veien å gå for meg.

Dermed begynte hun på møbelsnekkerlinja i Danmark, og de hadde et samarbeid om praksisplasser med flere land, deriblant Norge. Ane flyttet til Valdres der hun var lærling på Grønvold Snekkerverksted, og så gikk det jo slik at hun traff en norsk mann som hun flyttet sammen med i Ålesund.

Kjærligheten til mannen og til byen.

Det ble jobber både i antikk-verkstedet i Sunnmøre Museum og i trelastavdelingen hos Maxbo, begge steder lærte hun så mye at hun endelig følte seg trygg nok til å starte for seg selv for fem år siden. Det er et levebrød Ane er stolt av. Og mens forholdet til mannen hennes tok slutt, er forelskelsen i Ålesund sterkere enn noen gang.

– Jeg elsker rett og slett denne byen! Så høyt at jeg ikke har noen planer om å vende tilbake til fedrelandet. Her har jeg alt jeg trenger, fantastisk byliv og natur, gode venner, en givende jobb, hyggelige kunder og gode opplevelser.

For Ane har hverken mann eller barn og kan gjøre som hun vil, noe hun trives godt med. Men over 100 faste kunder har hun, så dagene er travle, men aldri så travle at hun ikke har tid til en kaffekopp med kunden etter vel utført jobb. Da får hun ofte høre historier om hvordan Ålesund var i gamle dager, noe hun er lidenskapelig opptatt av.

Lærer selv - og lærer gjerne bort.

– Kanskje det aller beste med denne jobben ved siden av det sosiale, er å hjelpe folk med å løse hverdagsproblemene deres. Om de vil, bruker jeg gjerne litt tid også på å vise dem hvordan de kan fikse de enkleste tingene selv. Det gir meg masse overskudd og stor lykkefølelse.

Jeg er heldig som har en slik jobb som får umiddelbar respons hver eneste dag. Og det å være en kvinnelig vaktmester er ikke noe problem, tvert imot er det ofte en fordel. Det virker som om terskelen for å be om hjelp er lavere når det er en dame som kommer. Det er som regel bare eldre mennesker som kan stusse litt på at jeg er en kvinne, men det går fort over.

Når Ane har fri, så blir det helst en kulturopplevelse: Kino, konsert eller teater. I tillegg er hun frivillig hjelp på M/S Bilfergen, som kan leies til diverse arrangementer. Der har hun oppgaver fra serveringshjelp til vertskap. Medlem av det lokale vikingmiljøet «Møre Frie Vikinger» (fritt for politikk og religion) er hun også.

Og så står MAT svært sentralt i Anes liv:

– Jeg simpelthen ELSKER mat og bruker mye tid på gode måltider, selv om jeg som regel spiser alene. Det er enda godt jeg har en jobb der jeg er i aktivitet hele dagen, ellers hadde jeg nok vært 200 kilo!

Velkommen til flere jenter i håndverksbransjen!

Nå nærmer det seg prisutdeling med kåring av kategori vinnerne og Norges hyggeligste håndverker, og Ane er spent. Og ikke minst overrasket og stolt over alle som har nominert henne og stemmer på henne, og takknemlig for alle de pene ordene om hvem hun er og hva hun gjør.

– Det er faktisk litt overveldende, jeg får helt bakoversveis og hakeslepp! Og jeg må si at denne kåringen er en veldig god ide; jeg skjønte ganske fort at det var en stor og seriøs kåring som både løfter opp håndverksbransjen og kan inspirere med tanke på rekruttering til yrkesfag.

Og så håper jeg at jentene kan se hvor naturlig det burde være også for oss å bli håndverkere, vi er jo minst like gode som gutta, til det aller meste!

Og for min del: Der visst ingen tvil om at det er godt å være dansk i Norge!

Nominasjon av MayBritt Ulveraker

22. mai 2021

Dyktig, blid og driftig vaktmester

Nominasjon av Monica Molvær

24. mai 2021

Byens beste handy woman som fikser alt med et smil

Nominasjon av Randi Otterlei Alvestad

24. mai 2021

Ane Mandela, verdens hyggeligste vaktmester. Hun gir en hjelpende hånd til de som trenger det i Ålesund.

Nominasjon av Birgit Fagerli

26. mai 2021

Ane er uten tvil den blideste, kjappeste, mest nøyaktige og løsningsorienterte håndverkeren. Anbefaler henne på det sterkeste

Nominasjon av Caroline G. Nogva

28. mai 2021

Løser alt med et smil :)

Nominasjon av Lisa Alvestad

30. mai 2021

Stiller alltid opp og fiksar store og små ting, gjerne på kort varsel. Og har også tatt seg tid til å lære meg ein del tips og triks.

Nominasjon av Einar Totland

30. mai 2021

Desidert tidenes BESTE! En håndverker som lever, ånder og ønsker alt det beste for sine kunder og medmennesker!!

Nominasjon av Kim Henriksen

30. mai 2021

Alltid blid og i godt humør. Dette smitter over på omgivelsene når man møter hu. Ane har mange gode og kreative løsninger. Jeg som selv er håndverker med over 30 års erfaring mener hun har sansen for detaljer og gjør et håndverksmessigt godt stykke arbeide.

Nominasjon av Jonas Dam

31. mai 2021

Ane er dyktig og en fornøyelse at være sammen med

Nominasjon av Marte Ose

31. mai 2021

Ane har bygget opp bedriften sin gjennom hardt og nøyaktig arbeid, og dedikasjon ovenfor sine kunder! Heia Ane!

Nominasjon av Jonas Krarup

31. mai 2021

Ane er sej og hjælpsom :-)

Nominasjon av Cathrin Angell Kjerstad

31. mai 2021

Jeg vil nominere Ane Mendel til Norges hyggeligste Håndverker pga. sitt utrolige hyggelige, blir og dyktig håndverker som stiller opp og gjør det meste som går nn og få gjort. En større engel og herlig dyktig person skal man lete lenge etter!

Nominasjon av Robin Røkke

1. juni 2021

Ane Mendel har gjort livet mitt som utleigar til ein dans på roser. Takk.

Nominasjon av Trine Larson Aase

1. juni 2021

Flinkeste snekkeren. Alltid blid og hyggelig. Ingen jobb for stor eller for liten.

Nominasjon av Anne Hirrich

1. juni 2021

Ane tilbyr en høyt serviceinnstilt tjeneste og har alltid kundens ønske i fokus med åpen dialog. Uansett hva det måtte være av små eller store oppgaver løser hun de med et stort smil og en formidabel løsningsorientering!

Nominasjon av Arve Fagerli

1. juni 2021

Alltid smilende og glad. Jobber godt og effektivt. Nøye. Ikke noen snarveier.

Nominasjon av Morten Lund

1. juni 2021

Alltid glad og omgjengelig - selv når jobben er mindre hyggelig - og da er hun super dyktig

Nominasjon av Britt Gjerde

4. juni 2021

Ane er nøyaktig, kjapp og løser oppgaver med et smil

Nominasjon av Sølvi M. Bendiksen

6. juni 2021

Grundig, flink og verdens hyggeligste og blideste!!!!

Nominasjon av Harald Dybvik

9. juni 2021

Hun har laget flere ting som andre ikke fikk til!

Nominasjon av Marte Alvestad

11. juni 2021

Ane tilbyr en viktig tjeneste for mange som ikke er i stand til å utføre forefallende arbeid selv. Hun er i tillegg til å være en dyktig håndverker, et hyggelig og smilende innslag i mange personer sin hverdag.

Nominasjon av Niels Henriksen

11. juni 2021

Ane er en 100% dedikert og dygtig håndverker. Alltid god service og et stort smil.

Nominasjon av Bendik Havnegjerde

11. juni 2021

Ordner oppdragene på strak arm!

Nominasjon av Bjarne Martin Gjerde

11. juni 2021

Arbeider kjapt, er nøyaktig og er en smilende solstråle!

Nominasjon av Lene Alvestad Sønderland

11. juni 2021

Ane Mendel er en dame som jeg tror gjør inntrykk på alle hun møter. Hun er så blid, utadvendt og inkluderende. Rett og slett sprudlende. Hun har et humør og en latter som smitter. Flittig deler hun av arbeidshverdagen sin i sosiale medier, og gjennom det både inspirerer og motiverer hun i alle fall meg til å begi meg ut på egne prosjekter. Ane Mendel er nok Norges hyggeligste håndverker, i tillegg til å være en skikkelig god en; presis, rask, løsningsorientert og med høy arbeidsmoral og yrkesstolthet. Heia Ane!

Nominasjon av Jorunn Væge

12. juni 2021

Super-duper dame som går inn for oppgavene hun får med liv og lyst! Hun er til å stole på! God kommunikasjon og hun bryr seg om kundene og arbeidet sitt.

Nominasjon av Erik Due Hansen

12. juni 2021

Ane er den rigtige all-round håndværker - hun kan det meste, og resten lærer hun sig når det bliver påkrævet!

Nominasjon av Torgeir Nogva

13. juni 2021

Ane er en hyggelig dame som gjør en flott jobb.

Nominasjon av Sidse Hvilshøj

13. juni 2021

Jeg vil ansette Ane når som helst. Hun er dyktig, flittig og er veldig stolt av å gjøre jobben ordentlig.

Nominasjon av Gordon Averdung

13. juni 2021

Hun er en veldig hjelpsom og hyggelig håndverker med god fagkunnskap.

Nominasjon av Marit Larson Ringstad

13. juni 2021

Ane er den flinkeste snekkeren. Alltid hyggelig og blid.

Partnere & Sponsorer