Arild Fortun

Arild Fortun

Nominert den 16. mai 2021

Kategori: Lærling

VVS Bergen AS

bergen, vestland

14.
plass totalt
1118
finaliststemmer
2288
stemmer
19
nominasjoner

Videohilsen til Arild Fortun fra Guri Melby

Del video

Arild Fortun: – Jeg stortrives med rørleggerfaget, har stål i bein og armer! Alt er mulig!

Filmteamet møter Arild i vakre, ærverdige omgivelser på Bryggen i Bergen der det skal fikses et kjøle- og varmeanlegg i Bryggen Museum. Men det var ingen selvfølge at det var rørlegger han tok sikte på å bli, så veien frem til voksenlærling har vært litt kronglete:

– Jeg fullførte ikke VK 2 men jobbet mange år i REMA 1000, og var også ett år i militæret før jeg bestemte meg for å bli Personlig Trener. Jeg hadde drevet med styrkeløft siden jeg var 14, så det ble en naturlig vei for meg å gå når jeg var usikker på retningen yrkesmessig. Men etter en tid som PT ville jeg gjøre noe helt nytt.

Kompisen inspirerte ham til å søke lærlingplass. Ja, han var voksenlærling og var veldig fornøyd med det valget. Så jeg tok etter hvert kontakt med rørleggerkontoret i Hordaland, og da fikk jeg jobb og voksenlærling plass med en gang! Helt topp! At det var rørlegger lærling jeg skulle bli, var tilfeldig, egentlig, men jeg er jo glad for å slippe elektrisk støt eller fliser i finger´n, haha!

Og så er det fint at ingen dager er like, det er alltid noe nytt å lære, og arbeidsdagen er aldri kjedelig.

At Arild trives på jobb og er flink på det han gjør, reflekteres også i alle de hyggelige nominasjonene han har fått, både fra kunder, kollegaer og venner:

Populær mann som alle liker å være sammen med.

«En humørspreder av rang, behjelpelig med alt og er alltid like blid». «Tøft i voksen alder å starte helt på nytt – med suksess». «Norges hyggeligste og mest omgjengelige person!» Ja, og dette var bare et lite utvalg. Men når dagen er over er han iofte kke rørlegger-Arild lenger, men Pappa-Arild.

Han har nemlig delt omsorg for sønnen sin på 8 år, og de er bestekompiser. De gjør alt mulig sammen, de fisker, spiller frisbee- golf, går fjellturer, lager mat... Og akkurat som faren sin så er heller ikke sønnen særlig skvetten av seg:

Nei, vi kjører gjerne go-cart med noen kompiser, og da går det gjerne i 70 km/t for han også! Vi er litt sånn super-energiske begge to og liker at det skjer ting. Jeg kan etter hvert mye om både kropp, helse, mat, natur og håndverksfag, som jeg prøver å lære bort til sønnen min.

Kanskje blir det en hund en dag også.

For det står på ønskelisten, men foreløpig passer det ikke inn i en travel hverdag. Men navnet er klart allerede, den skal hete Pegasus, som var kallenavnet til sønnen da han var liten.

For øvrig har Arild også en sterk fascinasjon for kråker. Er du slem mot en kråke, glemmer den det aldri, det er et faktum at de er svært intelligente fugler. Så om du får bilen din nedgriset engang, så vet du hvorfor ...

Nå nærmer det seg finalefest, og for en som knapt visste hva en skiftenøkkel var for noen år siden, er det stor stas å ha kommet helt til finalen i Lærling klassen.

– Tenk å kunne konkurrere om å bli Norges hyggeligste lærling! Det er topp for bransjen med en slik kåring, men utrolig rørende og overveldende å bli satt slik pris på personlig også. Det er rett og slett veldig gøy!

Nominasjon av Linda Helen Fortun Gangstø

16. mai 2021

Jeg vil gjerne nominere min skjønne nevø som begynte som rørleggerlærling i litt voksen alder. Han er utrolig flink, og en mer positiv person skal man lete lenge etter. Flink i jobben sin, og godt likt av kollegaer og kunder. Helt klart en flott kandidat til Norges hyggeligste håndverker. Masse lykke til Arild <3

Nominasjon av Linn-Therese

19. mai 2021

Arild har et enormt pågangsmot og en stor stå-på-vilje. Engasjert, Snill, imøtekommende og blid. Han er allerede dyktig i faget sitt, og fortjener definitivt en nominasjon! Heia Arild!

Nominasjon av Joachim helle

20. mai 2021

Utrolig kjekk og flink ungdom :-)

Nominasjon av Ida Marie Gangstø

20. mai 2021

Kjempe dyktig og hyggelig fyr

Nominasjon av Mathias Verlo

21. mai 2021

En Humørspreder av rang, Behjelpelig med alt som skulle være nødvendig, og alltid ett smil om munnen.

Nominasjon av Mathias Verlo

22. mai 2021

Hyggelig tidligere kollega, Stå på vilje av rang og alltid ett smil om munnen

Nominasjon av Bengt Henning Hansen

23. mai 2021

Arild er en posivtiv og blid ungdom og læregutt som står på og tar rørleggerfaget lett og har gode insikter i faget. Stå på videre Arild.

Nominasjon av Amanda real kjellevold

24. mai 2021

Beste

Nominasjon av Eirik Devik

24. mai 2021

Arild er en stå på og smil type. En skikkelig tøffing som i ung voksen alder startet helt på nytt og prøvde et helt nytt yrke. Går på med et smil og skikkelig positiv holdning. Godt jobbet!

Nominasjon av Jannike

26. mai 2021

Engasjert, blid og hyggelig!

Nominasjon av Stian Nåmdal

27. mai 2021

Norges hyggeligste og mest omgjengelige person - som nå også har begynt veien mot fagbrev. Du får til det du bestemmer deg for, og det er en selvfølge å nominere deg Arild!

Nominasjon av Joachim Sundstø

29. mai 2021

Du skal leite lenge etter en gutt som smiler mer enn Arild. Han er alltid hyggelig, serviceinnstilt og morsom. Sitter alltid igjen med et smil etter å ha snakket med han. I tillegg er han veldig flink i arbeidet sitt!

Nominasjon av Magnus Seilen Verlo

2. juni 2021

Pliktoppfyllende, hjelpsom og alltid blid!

Nominasjon av Terje Gangstø

25. juni 2021

Arild er en utrolig hyggelig og flink håndverker. Alltid smilende og blid når han kommer på jobb. Han holder på med sitt første år som rørlegger lærling, og har allerede tatt til seg masse læring i rørleggerfaget. Uten tvil Norges hyggeligste lærling!

Nominasjon av Adrian Haaberg

25. juni 2021

Arild er en hedersmann. Han stiller alltid med et smil om munnen. Det er en glede å møte Arild. Han har et stort engasjement og det virker som han stortrives i jobben. Humøret smitter lett. Jeg unner Arild denne nominasjonen og håper han vinner!

Nominasjon av Kaspar Fortun Devik

8. august 2021

Jeg ønsker å nominere min bror, for han er hardt arbeidende og detaljert i yrket sitt ogjeg er veldig stolt av hva han har klart!

Nominasjon av Stian Nåmdal

8. august 2021

Hyggelig og omgjengelig person som gir positiv energi til de han har rundt seg!

Nominasjon av Tommy Rundhovde

8. august 2021

Arild er en veldig blid og hyggelig person som er godt likt av de fleste. Han er pålitelig, hjelpsom og en man virkelig kan stole på. Å kalle han for "Norges hyggeligste" hadde vært vel fortjent.

Nominasjon av Fredrik Andersen

8. august 2021

Den hyggeligste og mest hardtarbeidende mann jeg kjenner. Stiller alltid opp med en positiv innstilling og et stort smil.

Partnere & Sponsorer