Ida Meldgaard

Ida Meldgaard

Nominert den 28. april 2021

Kategori: Lærling

Comfort Lier

lier, viken

55.
plass totalt
570
finaliststemmer
593
stemmer
6
nominasjoner

Videohilsen til Ida Meldgaard fra Guri Melby

Del video

Ida Meldgaard: – Jeg stortrives i jobben min som voksenlærling i rørleggerbransjen!

Ida Meldgaard promoterer ofte og gjerne rørleggerfaget i sosiale medier, blant annet på Instagram @plumbida, der hun med humor og snert viser glimt fra sin hverdag på jobb, ofte med oppfordringer til sine følgere om å velge yrkesfag. Hun er en frisk nordlending med for tiden grønt hår og med oldemoren sin tatovert på overarmen.

Heier på å få inn flere jenter i bransjen.

Ida elsker jobben sin, og er en strålende rollemodell for faget og folk generelt, og kanskje jenter spesielt. Der oppfordrer hun også sine følgere til å nominere håndverkere de kjenner til «Norges hyggeligste håndverker» - , og gjerne gi stemmer til henne også! For denne kåringen synes hun er viktig, og veldig stas å få være en del av.

– Det er morsomt og så bra at bransjen og personer som jobber i den får fokus og blir løftet frem, og at jeg som jente er en av finalistene, er helt topp. Jeg ser jeg ikke er alene, heller, så det er bra folk skjønner at vi jenter er like gode håndverkere som gutta!

Ida vinglet litt i yrkeslivet før hun fant fram til rørleggerfaget. Hun var innom Forsvaret, hun jobbet i kundeservice og hun var en stund i servicebransjen. Via Karrieresenteret fant hun ut at hun kunne bli voksenlærling, noe hun syntes hørtes helt topp ut.

Håper flere får kjennskap til hva å bli voksenlærling innebærer.

For det betyr at når du er over 21 år så kan du inngå lærekontrakt i en bedrift uten å ha gått i videregående skole, og læretiden i bedriften er som regel på fire år. Dette passet Ida perfekt, å komme rett i gang!

– Jeg var også interessert i andre håndverksfag, men det endte med rørleggerfaget og voksenlærling plass hos Comfort i Lier, noe jeg ikke angrer på. Det er en trygg jobb i et godt miljø, det er godt betalt og jeg kan tilpasse oppdragene inn i tiden min. Noe som er fint når jeg skal følge opp våre to barn på 4 og 6 år.

Ida sier at jobben føles så riktig at hun ikke kan se for seg å gjøre noe annet resten av sitt yrkesliv. Det er sosialt, utfordrende, meningsfullt og gir stor mestringsfølelse, mener hun. Og lite slår det å vise frem et ferdig bad til en kunde, som fremstår som nytt selv om hun kanskje bare har byttet baderomsmøbler.

– Det er så gøy når de blir så fornøyd og takknemlige, og ofte ber de meg slå meg ned til en prat og en kopp kaffe også, så da legger jeg gjerne lunsjen min hos dem. Særlig mange eldre har vært ensomme i corona pandemien, og setter stor pris på besøk. Ikke minst av en flink håndverker, som til og med er jente!

Bare positivt å være jente.

– Noen blir overrasket over at det er en jente som kommer, og det blir jo noen kommentarer, men de er aldri ufine. Og jeg tror faktisk eldre kunder åpner seg mer for meg som jente, og tør å be om hjelp også til andre ting mens jeg er der.

– Jeg husker jeg var hos en kunde for å fikse dusjkabinettet hennes. Etterpå spurte hun om jeg kunne ta en titt på vasken på kjøkkenet, for der hadde hun greid å kile fast en stakepinne. Den viste seg å sitte bom fast, så jeg måtte demontere hele vasken, men alt ordnet seg, til hennes store takknemlighet. Så det å kunne gjøre det lille ekstra, er noe av det hyggeligste jeg vet!

Er en nordlending som gjerne bretter opp ermene.

Nominasjonene Ida fikk, vitner om at det er hyggelig for kundene å ha henne i hus. Hun beskrives som dyktig, målbevisst, blid og energisk. Med stor yrkesstolthet. Og en rørlegger som snakker så folk forstår det og rett fra «levra», i kjent nordnorsk stil.

Hun er vokst opp på en gård på en halvøy på Helgelandskysten sammen med 4 brødre, så hun er ikke redd for å ta i et tak, tåler en støyt, er sterk som en bjørn og takker nei til de kundene som tror hun trenger hjelp til å bære for eksempel et toalett. Det fikser Ida nemlig lett selv.

Alltid tilgjengelig for spørsmål om rørleggerfaget.

Når Ida ikke jobber, er hun hjemme hos samboeren og barna, og når barna sover, så blir det enten å spille dataspill, eller å tegne og male, noe hun gjerne vil ha mer tid til. Og så sitter hun ofte og svarer unge og voksne på sosiale medier, der hun gir råd til dem som vil vite mer eller er usikre på veivalg. Det gir henne stor glede og tilfredsstillelse.

Nå gleder hun seg stort til finalefesten og til endelig å få svar på hvem som blir kategorivinnere og hovedvinner.

– Det er så mange flotte og verdige kandidater. For meg er bare det å få være en del av dette og gå på en super fest med mange flinke håndverkere, premie i seg selv. Men det er klart det hadde vært fantastisk gøy å vinne!

Nominasjon av Thea Maria Rytterager

28. april 2021

Ida er dyktig i jobben sin, med høy arbeidsmoral. Interessen er stor for faget og arbeidsgleden er å ta å føle på. Innenfor feltet sitt bruker hun også mye tid på å inspirere både yngre og voksene inn i håndverkerbransjen for å bli med i familien. Ida Meldgaard er på alle områder det vi ønsker i en håndverker.

Nominasjon av Grethe Andersen

18. mai 2021

Ida er ei hardtarbeidende 2 barnsmor som brenner for sitt yrke som rørlegger. Hun promoterer yrket i SoMe på en god måte og inspirerer andre unge til å velge håndverk yrkrt. Ida er også service instillt, pålitelig og hyggelig. Hun er blid og omgjengelig og godt likt av venner. Ida fortjener å vinne❤

Nominasjon av Pontus Böhn

2. juni 2021

Jag vill nominera min glädjespridande kollega Ida till Norges hyggeligste håndverker. Från mitt perspektiv är Ida en madame som bara vill alla gott. Hon sätter alltid andra först och hon sprider skratt och glädje vart hon än går. (Hon har ett sjukt härligt skratt som smittar av sig till alla runtomkring.) Det som inspirerar mig med Ida är att hon jobbar heltid som mamma till två coola barn, hon studerar till att bli rørlegger, och jobbar heltid som det. På sidan av detta så jobbar hon aktivt för att andra kvinnor ska välja mansdominerande jobb, och hon skapar kreativa videor och bilder på sociala medier. Hon jobbar med andra ord, stort sett dygnet runt för att sprida glädje och hjälpa andra att öppna ögonen för möjligheter de kanske inte tänkt på innan. Hur hon har tid och energi till allt det här kommer jag nog aldrig få reda på. Men Ida är iallafall en glädjebomb som förtjänar titeln: Norges Hyggeligeste.

Nominasjon av Majken Larsen

3. juni 2021

Jeg vil gjerne nominere Ida, da jeg har gått igjennom listen med de nominerte og ser at flesteparten av nominasjonene er mannfolk, og at det er virkelig på sin plass å heie frem jentene. Så jeg heier på Ida og alt det hun står for. Hun er ekte og real. Hun utfører jobbene samvittighetsfullt og iherdig.

Nominasjon av Ida Holter

29. juni 2021

Som fornøyd kunde nominerer jeg Ida. En tøff dame som du umiddelbart får god kontakt med, som du skjønner at du kan gi full tillit når hun setter i gang med sin engasjerte og løsningsorienterte arbeidsstil. Selv en vanskelig og møkkete oppgave gikk hun løs på med krum hals, glimt i øyet og en befriende latter. Respekten øker når du skjønner at hun også har to barn og i tillegg naturlig har tatt på seg ansvar som god rollemodell som rekrutterer unge jenter til håndverkeryrker. Hun sendte meg personlig en hilsen om at datteren min gjerne kunne ta kontakt hvis hun lurte på noe. Norges flotteste og hyggeligste håndverker - ja!

Nominasjon av Eli H Eide

9. juli 2021

Jeg kjenner Ida fordi hun er @blirørlegger Rørambassadør. En synlig rørleggerlærling som viser jenter at det å bli rørlegger er både mulig og morsomt. Ida stiller villig opp både med takeover på snapchat og instagram, som intervjuobjekt og som fremsnakker av faget. Åpen, ærlig og rett fra levra (nordlending!) Det gir mye pes fra nett troll, derfor er det fint at bra folk får oppmerksomhet via Norges hyggeligste – kanskje det gir mot og styrke til å fortsette å være gode rollemodeller? Ida står for meg som et veldig godt eksempel på at rørleggerfaget og byggenæringen er så innmari mye mer enn den oppfatningen mange har av praktiske yrker. Ida viser at det er moro på jobb, at hverdagen er variert, at kollegaer er stas og at yrket er sosialt - hun viser at hun har fått verktøydilla, at det faktisk ikke er noe stress å bære en do og at mestringsfølelsen det gir å være en handygirl er diger! Så for å gjøre en lang historie kort: Ida er toppen! Jeg håper hun får mange stemmer!

Partnere & Sponsorer