Knut Eivind Birkeland

Knut Eivind Birkeland

Nominert den 30. april 2021

Kategori: Snekker / Tømrer

KNUT EIVIND BIRKELAND

lyngdal, agder

11.
plass totalt
7794
finaliststemmer
3177
stemmer
42
nominasjoner

Videohilsen til Knut Eivind Birkeland fra Guri Melby

Del video

Knut Eivind Birkeland:– Jeg er ikke så glad i fokus på meg, men elsker oppmerksomhet prosjektene mi

Langt utenfor Lyngdal, der han bor, er Knut Eivind Birkeland blitt en svært populær og ettertraktet mann og snekker. At han er en dyktig snekker generelt, er det ifølge massevis av flotte nominasjoner ingen tvil om, men de store «snakkisene» som han står bak, er Tretopphytta og Eventyrslottet.

– Tretopphytta er, som navnet sier, en Øy-hytte bygd støtt og fast mellom tre grove furuer på en liten øy i et skogsvann, med nydelig utsikt til himmel og jord, til flora og fauna. Her har Knut Eivind lagt mye av sin sjel og sin lidenskap. Hytta er komfortabel, men har sol-strøm, utedo og uten innlagt vann, men folk elsker den – kanskje nettopp derfor? Folk kommer i alle fall langveisfra for å oppleve roen og kosen i hytta i tretoppene.

Eventyrhytta – som ble det neste, store byggeventyret – står snart klart for å oppleves. Det gleder Knut Eivind seg stort til. Ikke til å få fokus på seg selv, men til å se alle de glade og spente barna som får oppleve dette spennende slottet som han har planlagt, tegnet og bygget – for det meste på kveldstid. Når vi treffer ham, står terrassebygging igjen, samt at han vil ha en badestamp utenfor slottet, for i motsetning til i tretopphytta, så skal det være litt luksusfølelse i Eventyrslottet.

Han håper å kunne åpne i løpet av høsten. Men Knut Eivind er jo også «vanlig» snekker med andre oppgaver, som gjør alt fra grovarbeid til finsnekring, som jo stort sett må gjøres på dagtid, og som han også trives med. Han er takknemlig for at det ble nettopp snekkeryrket han valgte seg tilslutt.

Skulle han bli heltidsbonde, elektriker – eller snekker?

Etter jordbruksskolen og elektrofag, fikk jeg sommerjobb i et byggfirma, og ble etter hvert snekkerlærling der og trivdes veldig godt. Etter lærling perioden fikk jeg tilbud om fast jobb, og siden har jeg aldri sett meg tilbake. Snekkeryrket ble både en jobb og en livsstil for meg, det er så «himla gøy» å lage fine saker for folk, smiler Knut Eivind.

Dessuten synes han at kontakten med folk er noe av det beste med hele jobben. Han er en beskjeden og impulsiv fyr, og beskriver seg selv som “en som har mer mot i brystet enn vett i pannen”. Han er svært glad i å snakke med alle typer mennesker, og blir som regel gode venner med kundene sine. Og han er avslappet til at også influensere eller andre kjendiser vil booke hytte, de møter bonden og snekkeren Knut Eivind uansett hvem de måtte være.

Fritid, da? Vet han hva det er? Ikke nå for tiden …?

Han er “ungkar og spellemann” og det gir heldigvis rom for egne valg og disponering av tid:

– Neiiii … det blir ikke noe særlig med fritid, men denne snekringen og byggingen er jo også hobbyen min, da. Jeg har alltid noe å holde på med! Og så er jeg jo sammen med kompiser og familie, og synes det er veldig hyggelig å bli med på jakt av og til, som regel hare eller rådyr. Det beste med jakten er praten rundt bålet, å grille pølser og kose oss. Jeg er forresten også med i styret i Norsk Misjonssamband.

Når finalist innspurten nå er i gang, er Knut Eivind en nøktern optimist: – Jeg forventer ikke å vinne, men er stolt og fornøyd over å være i godt selskap. Å på denne måten få lov til å vise frem mine snekkerferdighet og prosjekter, synes jeg er veldig stas. Og håndverksbransjen har utvilsomt godt av å få fokus på alt det positive! Sosiale medier er jo topp på den måten: Jo mer det glade budskap blir spredt, jo flere flinke håndverkere får vi i fremtiden! Og de trenger vi!

Nominasjon av Camilla Cox Barfot

30. april 2021

Knut e en fantastisk snekker!! Hainn gjør en nydelig jobb, hainn e bevisst på koss materiale hainn bruke, hainn e extremt detalj bevisst, stille opp på flækken om det skulla vær nå og hainn e trivelig fra topp te tå! Det e en glede å vær rundt hainn samt samarbeid med! Ærlig, oppriktig, morsom og jævlig flink!! Åsså tar hainn alltid telefon! Fantastisk snekker!

Nominasjon av Anders Kanten

30. april 2021

Knut er en beskjeden fyr fra en liten bygd, som en dag bestemte seg for å gjøre noe helt fantastisk! Han laget tretopphytter som selv Samantha Fox dro for å oppleve! Knut er en gjennomført god person som tar vare på de rundt seg. Han fortjener virkelig å være nominert i det aller minste. Tretopphyttene han har laget for å glede folk er en opplevelse for livet. Han har til og med laget kledningen selv av lokale trær. For en fantastisk fyr!

Nominasjon av Anette Mestad

30. april 2021

Knut Eivind er virkelig en beundringsverdig håndtverker som alltid gir masse av seg selv! Han er enormt positiv og utrolig vennlig, man føler seg alltid bra av å prate med han. For å ikke nevne hans siste prosjekt som er Eventyrslottet! Det finnes bare et ord for dette - WOW!! Er det noen som fortjener dette, så er det han!

Nominasjon av Anette Moe

30. april 2021

Alltid blid, uredd i forhold til å prøve ut nye løsninger og ekstremt serviceminded!

Nominasjon av Mette Villmones Helleren

30. april 2021

Knut er en fantastisk person!

Nominasjon av Else Lomeland

30. april 2021

Knut er den beste - han fikser det meste!

Nominasjon av Therese Helland

30. april 2021

Knut Eivind er en helt fantastisk person som har bygget en nydelig Tretopphytte og som nå bygger Eventyrslottet. Han gjør det han kan for å glede alle, har et engasjement og ståpå vilje uten like og er ellers en ydmyk og god person som fortjener denne oppmerksomheten.

Nominasjon av Adrienne Eikrem

30. april 2021

Dyktig og blid kar som alltid sprer god stemning!

Nominasjon av Torhild R. Moe

30. april 2021

Utrolig dyktig og positiv! Imponerende hva han får til!

Nominasjon av Siv meyer

30. april 2021

Verdens hyggeliste person! Han er så flink til å bygge hytter og er en ordentlig gledesspreder! Fortjener seieren

Nominasjon av Gunnar M.

30. april 2021

En dyktig håndverker som fortjener å vinne!

Nominasjon av Samantha Fox

30. april 2021

I loved to stay in Treetop Island and I love to come back to the Fairytail Castle he is building now. What a masterpiece. Knut is amazing!

Nominasjon av Halldis Saltvik

30. april 2021

Alltid blid, kreativ og dyktig! Nye ideer og lager fra bunnen av! Hogger trær, lager plank og står på!

Nominasjon av Inger Lise Birkeland

1. mai 2021

Hyggelig, omgjengelig, flink og humørspreder.

Nominasjon av Simen Hansen

2. mai 2021

Flott fyr

Nominasjon av Suzanne Moe

2. mai 2021

Jeg tror ikke det finnes en mer positiv, serviceinnstilt og kreativ håndverker enn Knut! Han fortjener virkelig å vinne!

Nominasjon av Magnhild Birkeland

2. mai 2021

Knut stiller alltid opp når jeg trenger hjelp, kjempeflink snekker.

Nominasjon av Ingrid Løwenhamn

2. mai 2021

Verdens beste snekker onkel!

Nominasjon av Anna Løwenhamn

2. mai 2021

Utrolig flink snekker, med et usedvanlig godt humør, og en god kommentar på lur!

Nominasjon av Egil Mølland

2. mai 2021

Alltid blid og positiv, deler aktivt ulike prosesser i forbindelse med bygging og er generelt en strålende fyr.

Nominasjon av Britt Tove Stokke

2. mai 2021

Fantastisk hva han har fått til.

Nominasjon av Linda Mølland

2. mai 2021

Knut Eivind er entrolig hyggelig fyr både som håndverker og privat. Vi har vært på øyhytta og hadde en fantastisk opplevelse.

Nominasjon av Irene rosander

2. mai 2021

Norges hyggeligste

Nominasjon av Torbjørn Andersen

3. mai 2021

En blid og dyktig snekker. Alltid pålitelig og nøyaktig.

Nominasjon av Britt Dalan

3. mai 2021

Knut Eivind er en mann med hjartet på rette staden. Han er en kreativ optimist. Flink med hammer og sag, og har ståpåvilje til tusen!

Nominasjon av ASBirkeland

3. mai 2021

Veldig hyggelig:)

Nominasjon av Monicha Beate Winther

3. mai 2021

Imøtekommende hyggelig fyr, med masse humor og gode kvaliteter

Nominasjon av Åse Engeland

3. mai 2021

En raus og serviceinnstilt håndverker som står på for å levere akkurat det du ønsker deg.

Nominasjon av Hanne Fiddan

3. mai 2021

Knut Eivind er en skikkelig hyggelig fyr og veldig kreativ og dyktig!

Nominasjon av Monicha Beate Winther

3. mai 2021

Imøtekommende og sympatisk fyr, med masse humor og gode verdier

Nominasjon av Nancy Urevatn

3. mai 2021

Sørlandets hyggeligste snekker

Partnere & Sponsorer