Mina Farmen Bertheussen

Mina Farmen Bertheussen

Nominert den 6. mai 2021

Kategori: Andre bransjer

Kranfører AS

oslo kommune, oslo

8.
plass totalt
2829
finaliststemmer
3852
stemmer
28
nominasjoner

Videohilsen til Mina Farmen Bertheussen fra Guri Melby

Del video

Mina Farmen Bertheussen: – Jeg var høyt oppe som flyvertinne. Nå er jeg høyt oppe som kranfører!

Mina Farmen Bertheussen visste ikke hva hun hadde lyst til å bli, egentlig, men siden hun var glad i musikk og i å danse, valgte hun «musikk, dans og drama»-linjen på videregående. Det ble diverse jobber etterpå innen kundeservice, før hun fikk lyst til å prøve seg som flyvertinne i Norwegian, og trivdes med å jobbe der.

– Men jeg var ikke fast ansatt og jobbet på kontrakt. Så da den utløp, og pandemien kom kort tid etter, hadde jeg ingen muligheter til å komme inn i den jobben igjen. Så jeg måtte tenke nytt.

Det ble en helt ny yrkeshverdag for Mina.

Og helt nytt tenkte hun virkelig, når hun i dag jobber som kranfører. Med en far som i alle år har jobbet i byggebransjen innen forskaling og betong, hadde hun ofte i oppveksten vært på byggeplasser med ham. Og også fått være med opp i en kran, noe som var veldig spennende.

– Så da bestemte jeg meg for å gå for en trygg og god jobb – siden jeg jo også liker meg så godt i høyden! Så da ble det kranskolen og læretid i Kranfører AS. Og der er jeg fortsatt, og stortrives i denne jobben.

– Det er jo en helt annen yrkeshverdag enn som flyvertinne, men jeg prøver ta med meg videre min erfaring med å gjøre det lille ekstra for kundene også her, og være blid og hyggelig, selvsagt. Og så er kanskje ikke uniformen like fin i denne jobben, men mye mer behagelig!

En bratt læringskurve som bare fortsetter å stige.

Mina får mange gode ord i alle nominasjonene hun kan glede seg over. Ikke minst at hun på kort tid har lært mye og blitt en svært dyktig og etterspurt kranfører. Hun lærer noe nytt hver dag og vet hun aldri blir ferdig utlært, men kjenner spesielt godt på gleden og mestringsfølelsen det gir å klare et spesielt vanskelig løft.

– Det kan være krevende for eksempel når det er mye vind. Her forleden blåste det noe veldig, og jeg skulle lande et stort, langt og tungt løft på en ganske liten plass, så det måtte gjøres med presisjon. Og konsentrasjon. De som stod og ventet på å ta imot nede på bakken hadde sikkert hjertet i halsen, men det gikk veldig fint!

Blir respektert på arbeidsplassen som likestilt med gutta.

Hun har ikke opplevd det å være jente på byggeplassen som kranfører som noe problem i det hele tatt. Hun er jo mye alene der oppe i kranen, men møter kolleger om morgenen og når hun skal hjem, og det er alltid hyggelig. De få negative kommentarene hun får, kommer i såfall på TikTok:

– Der har jeg fått kommentarer som «er du i jobben til mannen din?» og «med deg i krana må vel byggeplassen evakueres!», men jeg bare ler av det. Nesten alle tilbakemeldinger er bare positive.

Mina bruker mye tid på TikTok og Instagram, der hun er opptatt av å øke interessen for kranfører yrket spesielt, og håndverksbransjen generelt.

– Jeg legger ut videoer fra jobbdagene mine, forteller om faget og hvordan de går frem for å bli kranførere, og svarer på alle mulige spørsmål både fra unge, foreldre, eldre - og vil gjerne motivere spesielt jenter til å prøve seg i dette yrket. Dette er jo en perfekt jobb for dem!

Trenger bevegelse etter jobb.

Det blir mye stillesitting der oppe i luften i løpet av arbeidsdagen, så Mina må sørge for å være aktiv når hun har fri, for å trives.

– Jeg er gruppeinstruktør et par ganger i uken på SATS, jeg kjenner at det er viktig både for hodet og kroppen. Og så går jeg mye på tur, og så driver jeg fortsatt litt med Pole Dancing, som jeg faktisk var såpass god i engang at jeg var med i NM i åpen klasse.

Med andre ord: Dansetrangen har ikke sluppet helt, og den er en fin kontrast til den seriøse, stødige, nøyaktige personen Mina må være på jobb. Da får hun det beste av to verdener.

Hun vil gjerne takke alle som har brukt tid på å nominere og stemme på henne, og synes det å være finalist i Norges hyggeligste håndverker er stor stas og var veldig overraskende.

– Og så er jo selve kåringen viktig som kjempegod reklame med tanke på rekruttering til yrkesfag. Det blir så gøy å møte så mange bransjefolk på finalefesten, jeg gleder meg stort!

Nominasjon av Anders Kanten

6. mai 2021

Mina ringte oss og fortalte at hun var permittert flyvertinne, men at hun ville bli tårnkranfører. Hun visste hverken hva en «Arvid» eller «forskaling» var. Rett og slett, så hadde hun aldri satt sin for på en byggeplass. Imidlertid så har denne jenta en ekstrem stå på vilje og mye sjarm. Hun tilbudte seg å gå noen måneder som rigger for å lære seg hva ting het og hvilken funksjon de hadde. Dette passerte hun med glans, til en så stor grad at anleggslederen ble frustrert hver gang hun fikk trening i kran på en annen byggeplass. Hun lærte veldig fort. På sin første alenejobb hvor hun skulle skyte inn for en stk kranfører i sisterne kunden på å beholde henne ut prosjektet!!! Mina har også startet en egen tiktok hvor hun svarer på spørsmål rundt det å være kranfører og jente på byggeplass: https://vm.tiktok.com/ZMeqYBup1/

Nominasjon av Mrgreybeard

7. mai 2021

En person med så hyggelig rykte og ståpåvilje, ei som ikke sier nei og svarer på alle spmål på tiktok, og IG, og de er det ikke få av....Hun bør vinne for å skape interesse til byggebransjen og håndverkfagene som vi alle vet sliter med rekruttering pr dd

Nominasjon av Kim-Jaran Jelstrup

7. mai 2021

Jeg kjenner Mina igjennom hennes videoer, der hun hele tiden smiler å er utrolig imøtekommende. Hun svarer alltid følgere på en veldig ordentlig å givende måte, å det er ingenting som er for dumt å svare på for Mina. Hun gir veldig god innsikt i arbeidsdagen til en kranfører, å selv om jeg begynte å se på hennes videoer av nysgjerrighet, så er jeg nå en fast følger av hennes videoer, å synes at hun virkelig fortjener å bli anerkjent som Norges Hyggeligste Håndverker. Det er faktisk ikke alle som klarer å være så hyggelig å grei og samtidig vise store og sterke fagkunnskaper. 10 av10 til Mina!

Nominasjon av Rune Farmen

8. mai 2021

Nominerer denne fine jenta som overraskende fulgte i mine fotspor og gikk inn i byggebransjen, fra å være høyt oppe som flyvertinne ble hun jaggu høyt oppe også som kranfører.

Nominasjon av Sara Molstad

8. mai 2021

Hun gjør dagen min bedre

Nominasjon av Lars Gunnar Brevik

11. mai 2021

Mina hadde sin første jobb hos oss. Med sin positive innstilling og blide vesen var hun en fullverdig rigger på kort tid. Hun fikk også opplæring i tårnkran - en kritisk forskalingssnekker merket ikke forskjell. Håper vi snart får glede av henne på en av våre byggeplasser igjen.

Nominasjon av Elise Berner

13. mai 2021

Nominerer fine Mina!

Nominasjon av Magne Haukelidsæter

20. mai 2021

Alltid glad

Nominasjon av Tuva Fjose crook

20. mai 2021

Ho er snill og kul og eg fekk litt lyst til og bli kranfører når eg ser på tik orkanen hennas

Nominasjon av Mr greybeard

20. mai 2021

Mina er en fremsnakker av byggebransjen og tårnkranyrket

Nominasjon av Jonas Amundsen

27. mai 2021

Hun er best

Nominasjon av Mathias Gundersen Aasland

2. juni 2021

Mina er en veldig morsom, hyggelig person som man blir fort glad i sel om man ikke har møt henne. Jeg har sett Mina på TikTok hver dag og er veldig glad i Mina! Jeg syntes Mina skal vinne Norges Hyggeligste Håndverker!

Nominasjon av Bjørnar Linnerud

4. juni 2021

Flott tilskudd til Norges byggebransje. En inspirasjon og gledesspreder.

Nominasjon av Tom Solberg

5. juni 2021

Motiverende person

Nominasjon av Geir Erik

7. juni 2021

Hun er bare så sykt kul, og hyggelig, og en inspirasjon for andre unge(og eldre) jenter og gutter om veivalg i livet

Nominasjon av Dennis Schneekloth

17. juni 2021

Mina er veldig hyggelig.

Nominasjon av Andrea Kokkim Nordvik

19. juni 2021

Er det noen som står på og skaper god stemning uansett hvor det er, så er det denne frøkna!

Nominasjon av Helene Stabell

19. juni 2021

Mina er ei jente som alltid når sine mål hun setter seg, gir ikke opp ved motgang. Lojal, pliktoppfyllende og alltid med et smil på lur.

Nominasjon av Ellinor Newall

20. juni 2021

Utrolig dyktig og kul dame som alltid står på! Jeg heier på deg, Mina!

Nominasjon av Lill-Hege Andersen

24. juni 2021

Som flyvertinne var det ikke gode utsikter i pandemien. Tenkte nytt, ble kranfører og fikk jobben. Det står det respekt av! Også stolt mor!

Nominasjon av Jostein

25. juni 2021

Du er rå, Mina!

Nominasjon av Linn Katrine Myrvang

25. juni 2021

Utrolig hyggelig og flott dame som deler sin kunnskap og interesse for faget

Nominasjon av Ane Larsen

25. juni 2021

Du er en super dame!

Nominasjon av madelen johansen

26. juni 2021

Mina er en utrolig dyktig kranfører og vil alle godt rundt seg! Hun tar jobben sin seriøst og er en veldig hyggelig person som fortjener virkelig å vinne!

Nominasjon av madelen

1. juli 2021

Mina er dritkul og fortjener virkelig å vinne!

Nominasjon av Wojciech Jakubek

3. juli 2021

Mina er en topp kranfører.

Nominasjon av Thomas

11. juli 2021

Hun er den råeste kranføreren jeg har møtt. Alltid blid og klar tidlig om morgenen for å hjelpe alle på byggeplassen sin.

Nominasjon av Sandor D

12. juli 2021

Mina er en utrolig dyktig kranfører som alltid tar initiativ til å svare på alle spørsmål! Dette sier jo bare alt om hvor mye Mina bryr seg og hvor inkluderende hun er!

Partnere & Sponsorer