Ole Kristian Dahl

Ole Kristian Dahl

Nominert den 28. april 2021

Kategori: Snekker / Tømrer

OLE KRISTIAN DAHL

eidskog, innlandet

5.
plass totalt
6855
stemmer
14
nominasjoner

Videohilsen til Ole Kristian Dahl fra Guri Melby

Del video

Ole Kristian Dahl: – Jeg gjør alltid den beste jobben jeg kan; jeg har stor yrkesstolthet

Ja, det rimer, det, med alle de gode ordene Ole Kristian har fått i de mange nominasjonene. «Pliktoppfyllende, dyktig, pålitelig, gjør alltid det lille ekstra» er bare noen av dem. Men Ole er en beskjeden kar som setter pris på all ros, men som heller fremhever at han er heldig og takknemlig som får ha et yrke som er blitt en livsstil, og der han får kjenne på skapergleden han liker så godt.

Visste tidlig at han ville jobbe med hendene.

For Ole har aldri hatt et annet yrke, og nå har han vært tømrer i 25 år. Først som lærling, så som tømrer med eget firma i Oslo, og nå jobber han lokalt i området der han bor, i Eidskog. Og får så godt med jobber at han ikke trenger å bevege seg lenger vekk hjemmefra.

Om ikke han akkurat fikk gleden ved å jobbe med hendene inn med morsmelka, så var det ikke mye om å gjøre:

– Jeg er oppvokst på gård og holdt på med mine små snekkerprosjekter fra jeg var guttunge. Bygde trehytter og slike ting. Så det å fortsette med treverk falt helt naturlig for meg, og yrkesvalget har jeg ikke angret på.

– I jobben min treffer jeg mye folk, så det er veldig sosialt og hyggelig, og her hvor alle kjenner alle trenger jeg ikke bruke penger på reklame. Gjør jeg en god jobb, så vet folk her om det og anbefaler meg til andre. Så da er det ekstra viktig å levere, på alle måter, og ikke skuffe noen.

Etterlater seg gode spor i nærmiljøet.

Ole forteller gjerne om gleden han føler over vel utført jobb, og over tanken på at han etterlater seg synlige spor i mange år fremover, av sin innsats som tømrer i bygda. Blant annet har han bygget et sauefjøs som har en helt spesiell historie:

– Ja, kunden fortalte meg at han trengte et sauefjøs, og det skulle bygges av trærne som han selv hadde plantet da han var barn, for 50 år siden. Det syntes jeg var en spesielt fin jobb å få. Og både han og jeg ble veldig fornøyd over resultatet, han fikk et sauefjøs som betød noe ekstra – og dessuten var rimelig i materialer.

Ole bruker kroppen mye i jobben, så noe medlemskap hos SATS er helt unødvendig. Men i fritiden beveger han seg gjerne også, men da helst på sykkel eller på ski.

– Jeg fikk et snev av 40-års krise i 2018, så da meldte jeg meg på dette Birkebeiner-rennet som jeg hadde hørt så mye snakk om. Det gikk greit, men det blir med den ene gangen! Ellers så er jeg glad i å se sport på TV også, og bruker mye tid på å følge opp sønnene mine på fotballbanen.

Jobber som en hest og spiser som en hest.

All denne aktiviteten, både på jobb og privat, er nok forklaringen på at Ole holder seg like slank, selv om han blir godmodig mobbet for at han «spiser som en hest». Matpakken hans på jobb med opptil 12 brødskiver blir stadig kommentert. Og brødet baker han selv. Hver dag.

Nei, Ole får nok neppe problemer hverken med vekten eller tilgangen på jobber i fremtiden, og vil gjerne takke for alle de fine nominasjonene og stemmene han har fått i kåringen av Norges hyggeligste håndverker. Han forteller at han faktisk har fått flere jobber nettopp fordi kunder har fått med seg kåringen.

– Det er stas og veldig hyggelig å bli satt så synlig pris på, og jeg håper jeg kan være med på å inspirere andre til å velge et håndverkerfag. Det har så mange fordeler og så få ulemper. Å kunne være til konkret hjelp og glede for noen, er en belønning du får med deg hjem fra jobb hver dag, sier Ole.

Nominasjon av Stian Snertingdal

28. april 2021

Ole er en utrolig flink tømrer. Han tar små og store oppdrag på strak arm og leverer alltid et godt resultat med det lille ekstra. Er det en håndverker alle burde ha på sitt prosjekt, så er det Ole. Han utfører jobben med like god finish som humør! Tipptopp!

Nominasjon av Kristin Lysen

7. mai 2021

Hyggelig, omgjengelig og veldig dyktig. Alltid ett hyggelig ord på lur, blid og tilpasningsdyktig. Jeg venter gjerne lenge på at akkurat han skal snekre for meg.

Nominasjon av Ann-Christin Larsen

11. mai 2021

Jeg har hatt Ole til flere ulike snekkeroppdrag bl.a bygde han huset jeg bodde i før. Han er pålitelig, nøyaktig, dyktig og alltid i godt humør. Rett å slett en super snekker!

Nominasjon av Cecilia sletten

12. mai 2021

Veldig dyktig og hyggelig håndtverker

Nominasjon av Tine Strøm Olsen

13. mai 2021

Uansett utfall av denne kåringen, er han Norges desidert triveligste håndverker.

Nominasjon av Morten Dalbakk

14. mai 2021

Ole Kristian er pålitelig og tvers igjennom en dyktig håndverker. Det han utfører gjøres ikke halvvegs, men av yrkesstolthet for tømreryrke. Med bakgrunn for omtalen: Har jeg og Ole utført noen tømrer oppdrag opp igjennom åra. Ole er en humør spreder og har alltid ett smil på lur. Til slutt oppfordrer jeg folk til å stemme og nominere på Ole, for å bevare den gamle håndverker tradisjonen, som han leverer til gangs. Lykke til videre på ferden mot Tittelen Norges Hyggeligste Håndverker.

Nominasjon av Lars Oskar Melbye

15. mai 2021

Ole Kristian har jeg tidligere jobbet sammen med og når jeg skulle bygge eget hus falt valget lett på han da jeg trengte snekkerhjelp. Her er det på stell med materialer, verktøy, effektivitet, kunnskap og erfaring. Her får kundene god valuta for timene! En meget hjelpsom kar som jeg aldri har sett sur. Jeg tror helt på ordentlig at dette kan være Norges hyggeligste håndtverker!

Nominasjon av Kjersti Bråthen

23. mai 2021

Dyktig håndverker, leverer kvalitet. Presis. Strålende humør, kundefokus i særklasse!

Nominasjon av Geir Dalbakk

23. mai 2021

Årets hyggeligste tømrer

Nominasjon av Ann Elisabeth Dalbakk

23. mai 2021

Hyggeligste!

Nominasjon av Benthe Norunn Johnsrud

24. mai 2021

Jeg hadde gleden av å ha O.K.Dahl som fast snekker i ca. 12 år! Han er utrolig dyktig og faglig meget kompetent! I tillegg er han en meget trivelig, blid, snill og enestående person!

Nominasjon av Linda H Nilsson

24. juli 2021

Dette er absolutt en hyggelig kar. Alltid et smil om munnen og en positiv utstråling. Han fortjener virkelig tittelen Norges hyggeligste!! Det finnes helt sikkert mange dyktige håndverkere i Norge, og Ole Kristian er absolutt en av dem. Men med en helt fantastisk personlighet i tillegg, gjør han det lille ekstra. Kjære jury, dere må møte han så vil dere forstå hva jeg mener!

Nominasjon av Per Arne Haga

24. juli 2021

En utrolig hyggelig og dyktig snekker. Anbefaler han til alle jeg kjenner.

Nominasjon av Gunn Haga

25. juli 2021

En fantastisk person og flink håndverker. Vil nok våge å påstå at dette er Norges hyggeligste!

;