Per Roger Bekken

Per Roger Bekken

Nominert den 30. april 2021

Kategori: Maler

MALERMESTER JAN LARSEN AS

tynset, innlandet

33.
plass totalt
1212
finaliststemmer
995
stemmer
1
nominasjoner

Videohilsen til Per Roger Bekken fra Guri Melby

Del video

Per Roger Bekken: – Jeg kom i snakk med en maler over en øl. Han tilbød meg jobb og jeg sa ja!

Slik begynte maler-eventyret for Per Roger, som idag er Malermester hos Jan Larsen AS i Tynset, sammen med 11 dyktige kollegaer. Før samtalen på den puben i påsken 2003, visste han ikke helt i hvilken retning han skulle gå.

18 fine år med maling i fokus

Etter utdannelse som automasjonsmekaniker, jobb i forsvaret og jobbing som både reiseleder og skiinstruktør, ble det altså maler han skulle bli. 18 år er det blitt, og mange flere skal det bli, for Per Roger stortrives med sin fargerike tilværelse. I alle ordets betydninger.

– Jobben som maler passer meg veldig bra. Jeg er ikke laget for å sitte på et kontor, jeg må skape noe med hendene og se resultater av det jeg gjør hver arbeidsdag. Å få umiddelbar feedback er verdifullt, og holder meg skjerpet, sier maleren.

– Det å kunne bidra til å realisere en interiørdrøm for kunder er utrolig fint. Når jeg i tillegg gjør jobben med en lærling som tar nye skritt og stadig øker sin kompetanse, føles det veldig meningsfullt. Å lytte til kundenes ønsker og komme med fargeveiledning etc er fint, jeg har jo også stått i faghandel og gitt mye rådgivning der. Men kunden har alltid rett; vil han ha en knallgrønn vegg, så skal han absolutt få det, ler Bekken.

Tar gjerne lunsjpausen sin med en kunde

– Jeg er veldig glad i det sosiale i denne jobben. Kontakten med kundene er hyggelig, og jeg prøver å ta meg litt ekstra tid med dem som kanskje har for mye tid alene. Ikke sjelden tar jeg lunsjpausen min hos en kunde som kanskje egentlig har mer behov for en prat enn å få gjort noe i huset. Det blir mye kaffe og vafler, og det er fint både for dem og for meg.

En maler med mange baller i luften!

For Per Roger er en mann som er lett å be, stiller opp, strekker seg langt for kundene og er ikke noe glad i å si nei. En helt vanlig dag kan strekke seg fra 07-16, minst, men han prøver også å få tid både til de tre barna sine på 15, 12 og 5, og til sine mange interesser.

Han sykler for å holde seg i form og er engasjert som sanitetsansvarlig i Norgescupen for terrengsyklister. Han følger opp barna på håndball- og fotballbanen og er trener for guttelaget i fotball, og setter også pris på å lage mat med og for familie og venner. Da går det mest mulig i lokale råvarer, med Røros ikke så langt unna er det mye inspirasjon å hente, og tilgang på det beste av det beste innen lokal mat og drikke. Tid blir det også til konsertopplevelser en gang iblant, alt fra Iron Maiden til jazz. Tynset har en jazzklubb han gjerne besøker.

– Og så har jeg en forkjærlighet for kunst. Jeg greide som leder i Tynset Kunstlag i 2014 å få selveste Pushwagner hit, og det er jeg stolt av, smiler Per Roger.

– Det har vært vår beste salgsutstilling, aldri har vi solgt for så mye, folk kom langveisfra. Og Pushwagner var strålende fornøyd – selv om han trodde det var Røros han skulle til, haha!

Fra stamcellebehandling til Birbebeiner-rittet på 8 uker.

Ingen tvil om at Per Roger er en mann som er høyt og lavt, engasjert og aktiv både på jobb og ellers. Han sier han er heldig som har et godt liv og vet å sette pris på det. For han har vært ute en vinternatt før, og vet at ting kan snu. Fort.

I årene 2012-2016 fikk han lymfekreft tre ganger, og det var tøffe tak. I 2016 lå han en måned på isolat da han fikk stamcellebehandling, det var vellykket og han ble fort sterkere. Så sterk og frisk at han bare 8 uker senere fullførte Birkebeiner-rittet! Per Roger ga sykdommen et ansikt ved å blogge om den, og også ha en fotoutstilling i Galleri Elgen med egne bilder fra behandlingen som kreftpasient. Utstillingen er blitt vist flere steder i landet og har satt ord på hverdagen til et menneske som rammes av kreft. Han ble tildelt Bragdprisen for sin åpenhet. Idag er han helt frisk. Og veldig takknemlig.

– Legene reddet jo livet mitt, så jeg har fått et nytt perspektiv på mye, og tar ingenting for gitt. Jeg følte et behov for å gi noe tilbake, så jeg arrangerte noen år barnesykkelritt til inntekt for barnekreftavdelingen ved St. Olavs Hospital i Trondheim. Jeg mener det ble rundt 100.000 kr vi fikk inn, og det føltes veldig godt.

Gleder seg til finalen i årets kåring

Nå gleder Per Roger seg til å se hvordan det vil gå med alle 21 finalistene i de 7 bransjene i kåringen. Han synes det er veldig hyggelig å være en av de 21, og mener at kåringen er positivt for bransjens omdømme, og ikke minst for rekruttering av de unge til yrkesfag. Han er en ivrig forkjemper for at hvert håndverkerfirma MÅ og SKAL ta inn lærlinger, og har selv tre lærlinger nå,som han følger opp tett.

– Og jeg lover at dersom jeg skulle vinne den flotte bilen, så er det våre tre lærlinger som skal få bruke den! DET er vel inspirasjon og motivasjon, det! Den er jo helt rå!

Nominasjon av Jeanette Larsen

30. april 2021

Per Roger er en malermester med hjerte for faget. Han er motiverende, kunnskapsrik, han har et tydelig hjerte for det han jobber med. Han tar seg også tid til folk utenfra, for å veilede når det trengs, og det klarer han med glans. Positiv, rolig og en generelt likandes kar. Malere som Per Roger er håndverkere vi må ta vare på! Håndverkere som denne karen vokser absolutt ikke på trær. Hilsen en nylig malersvenn☺️

Partnere & Sponsorer