Radek Miketa

Radek Miketa

Nominert den 28. april 2021

Kategori: Mur & Betong

KOMPASS BYGG AS

våler (innlandet), innlandet

126.
plass totalt
612
finaliststemmer
275
stemmer
1
nominasjoner

Videohilsen til Radek Miketa fra Guri Melby

Del video

Radek Miketa: Å bli lagt merke til slik er svært overraskende, og gjør meg veldig stolt og glad

Vi møter en opplagt og blid flislegger i full gang med dagens jobb, som for tiden er å flislegge fire bad i et boligprosjekt på Flisa ikke langt fra Våler. Radek stortrives i jobben sin, men å bli håndverker, som han nå har vært i 16 år, var langt fra noen guttedrøm.

Var innom lærer og politi, før det ble yrkesfag

– Nei, planen var å bli lærer, men i Tsjekkia, der jeg kommer fra, var det bare 300 av 3000 som fikk studieplass, og jeg hadde for dårlige karakterer til å komme inn. Så da tenkte jeg på å bli politi, men med briller og høyt blodtrykk var jeg ikke den ideelle kandidaten der heller, ler Radek.

– Så da ble det yrkesfaglige kurs og jobb som murer noen år, før jeg fant ut at jeg ville reise til Norge og jobbe hardt for å tjene nok penger til eget hus i Tsjekkia. Da fikk jeg jobb som flislegger.

Familien vokste – og ble værende i Norge

Den planen var god, den, men ble noe endret da han giftet seg og fikk to gutter i Norge som nå er 8 og 11. De trives så godt her at Radek tviler på at det blir noen retur til Tsjekkia så langt han kan se idag.

Når Radek ikke jobber, så er det familien som står i fokus, og han følger opp guttene nært; de er opptatt av skiskyting, skihopp, fotball og spiller gitar og trommer.

Et smilende, kjent fjes i nærmiljøet

Han skryter av alle de hyggelige folkene i idrettsmiljøet rundt guttene, og sier at det sosiale med dugnader og heiagjenger er så viktig for dem som familie. Og i tillegg gir det ham også stadig nye kunder, noe han setter stor pris på.

– Det gir meg en veldig god følelse å kunne fullføre en jobb og etterlate en fornøyd kunde. Den daglige kontakten jeg har med kunder og kollegaer betyr mye for meg, og jeg tenker at jeg er litt stolt over at jeg etterlater meg et lite spor i folks hverdag.

– Får jo litt prestasjonsangst over uvant fokus på jobben jeg gjør.

At kundene skulle være så fornøyde og stemmeglade at han endte opp som finalist i Norges hyggeligste håndverker, så han likevel ikke komme.

– Jeg fikk gåsehud, jeg! Veldig hyggelig og litt skummelt! Får jo litt prestasjonsangst over uvant fokus på jobben jeg gjør. Men jeg er jo glad for å være en del av denne fine kåringen som setter pris på folkene i håndverksbransjen. Det er veldig positivt! Det gir meg motivasjon og inspirasjon til å fortsette å gjøre en så bra jobb for kundene som overhodet mulig, sier Radek.

Nominasjon av Jenny Bekkemoen

28. april 2021

Radek er en hyggelig og flink flislegger.

;