Severin Poppe Midteide

Severin Poppe Midteide

Nominert den 27. april 2021

Kategori: Rørlegger

Grønne VVS AS

oslo kommune, oslo

25.
plass totalt
429
finaliststemmer
1418
stemmer
8
nominasjoner

Videohilsen til Severin Poppe Midteide fra Guri Melby

Del video

Severin Poppe Midteide: – Å eie mitt eget rørlegger firma som 23 åring var ganske kult

For det var nettopp det han gjorde, Severin. Etter å ha vært lærling i et rørlegger firma først og deretter jobbet der ett år til, bestemte han seg for å begynne for seg selv. Og det har gått så bra at han for få uker siden kunne ansette sin første medarbeider, en lærling som Severin betegner som «helt rå»!

Etter hvert håper jeg jo at vi skal bli flere så vi kan betjene flere kunder, for det er mangel på rørleggere og nok å gjøre. Og det er motiverende i seg selv for meg å kunne skape en god og trygg arbeidsplass der alle gleder seg til å gå på jobb.

Grønne VVS skal også være en bedrift med grønt fokus.

Derav navnet. Foreløpig har det vært veldig mye jobb bare med å få alt opp og stå, men han følger nøye med på utviklingen mot mer bærekraftig drift, og tester ut nye og spennende miljøvennlige produkter – og forkaster dem han mener ikke holder mål. Han jobber dessuten allerede med sideprosjekt for å redusere bruken av mikroplast.

Severin synes noe av det beste ved å være rørlegger, er den fine kundekontakten han får – sosial og åpen som han er.

Samarbeid er tingen!

Engasjerte og gira kunder er gøy, da føler begge parter at vi er et godt team. De blir hørt, og jeg står for de gode rådene og faglige løsningene. Jeg har alltid i bakhodet at jeg skal kunne møte en kunde i butikken når som helst og kunne se dem rett i øynene! Og tenke: Ja, der gjorde jeg en god jobb!

Severin visste tidlig at han trengte en aktiv jobb, og at det akkurat ble rørlegger yrket var mest fordi det var et yrke der han var i bevegelse, og som kunne kombineres med å holde seg i form som utfor syklist. Han syklet profesjonelt den gangen, men det er ikke blitt tid til å trene så mye nå med eget firma.

Glad i mye slags idrett, bare det er litt fart og spenning!

Men det blir Enduro-sykling (da går det oppover også, ikke bare nedover) på mosjonsnivå nå, men også løping, tennis, seiling, bandy og hockey med kompiser. Hvordan han rekker alt? «Det man vil, får man til», mener Severin.

Noe som også gir ham et pusterom i hverdagen er podcasten «Bare Rør», som han har sammen med RørNorges Eli Heyerdahl Eide. Der informerer, underholder og engasjerer de rørleggere og håndverkere og folk flest. De har blant andre hatt besøk av byrådsleder Raymond Johansen, som er opptatt av rekruttering av flere unge til håndverksbransjen. Ikke mange vet vel at han er utdannet rørlegger?

SoMe holder Severin løpende oppdatert.

Og jeg får innblikk i nyheter innen bransjen, jeg kan knyte nye kontakter, og jeg setter pris på alle tilbakemeldingene jeg får – som jeg selvsagt svarer på. Det føles godt både å kunne lære bort noe, bidra til å spre bransjekunnskap, – og å lære noe selv.

Severin var finalist i Norges hyggeligste håndverker ifjor også, men en mann som han kunne ikke juryen komme utenom i år heller.

Og i år synes jeg det er enda morsommere å være finalist, for nå kjenner jeg kåringen godt og kan bare nyte alle de fine ordene og de rause stemmene, med lave skuldre! Og en skikkelig feiring av bransjen er jeg jo mer enn gjerne med på!

Nominasjon av Maria Røsvik

27. april 2021

Severin er Norges hyggeligste håndverker!

Nominasjon av Belinda Reland

21. mai 2021

En meget serviceinnstilt, effektiv og dyktig rørlegger, som garantert vil bli spurt flere ganger. Dessuten er han god på å svare raskt. Hadde god dialog hele veien.

Nominasjon av Henrik Rodt

23. mai 2021

For en mann! Severin er ikke bare en dyktig rørlegger som brenner for yrket, han er også meget serviceinnstilt og gjør alltid det lille ekstra for kunden. Severin er et arbeidsjern, en gladgutt og en innovativ rørlegger. Måten han ser på løsninger i form av sosiale medier som tiktok, og nå også den nyoppstartede podcasten «bare rør» er veldig inspirerende og morsomt å følge med på - selv for en som ikke kan spesielt mye om rørleggeryrket. Jeg tror derfor at Severins arbeid også er av positiv betydning for bransjen generelt. #lagspiller

Nominasjon av Espen Amundsen

16. juni 2021

Severin gjør alltid det lille ekstra, er ekstremt hyggelig og tar alt med et smil.

Nominasjon av Ida Meldgaard

19. juni 2021

Jeg kjenner ikke Severin fra noe annet enn at vi begge er rørambassadører og viser frem rørleggeryrket igjennom Sosiale Medier. Det jeg synes er bra med Severin er for det første hvordan han tilrettelegger for at andre skal få prøve seg innen faget, selv om det kun er som utplassering. Det tror jeg de fleste han har med seg setter stor pris på. Det hjelper oss også i riktig retning på å rekruttere de mange flere rørleggerne som vi trenger i fremtida. Ikke minst fremstår Severin som utrolig serviceinnstilt, som er noe jeg selv setter høyt da man ofte hjelper både eldre og folk som ikke alltid har det like lett i hverdagen. Severin fortjener denne nominasjonen! Tror han kommer til å nå langt. En bra lagspiller!

Nominasjon av Sean andre dragsnes Johnsen

29. juni 2021

Kjekk mann som prøver å hjelpe alle, også meg selv.

Nominasjon av Bless Amie Ndayiragije

1. juli 2021

Han er veldig hyggelig og tar seg tid til å snakke med kundene.

Nominasjon av Eli Heyerdahl Eide

9. juli 2021

Severin er glad, blid, litt virrevirre vapp og derfor herlig impulsiv – en skikkelig "doer" som det ikke er tvil om at er både hyggelig, kundeorientert og har høy servicegrad overfor sine kunder. Jeg tror han virkelig har forkjærlighet for sine eldste kunder, de får en bedre dag med Severin på besøk, tror jeg! Severin er en av dem som bidrar til at rørbransjen endrer seg. Han er rørbransjens mest kjente tiktok'er – Poppe er aktiv på alle sosiale medier, der han deler rørleggerhacks med sine kunder, viser frem faget til ungdommen (og foreldrene deres) i tillegg til at han åpner opp for dem som vil prøve seg i faget. Jeg ble kjent med Severin når han akkurat hadde startet rørlegger bedrift. Etter den tid har han tatt mesterbrev, bestemt seg for å bli lærebedrift og han har blitt min "podcastvenn" – I Bare Rør med Eli & Poppe avsløres det at Severin er nysgjerrig og ambisiøs – samt åpen for å gjøre ting på nye måter. Jeg liker at nye generasjoner blir med på å forme fremtidens rørbransje.