Svein Erik Hodne

Svein Erik Hodne

Nominert den 12. mai 2021

Kategori: Mur & Betong

Mur i sør AS

kristiansand, agder

58.
plass totalt
502
finaliststemmer
566
stemmer
1
nominasjoner

Videohilsen til Svein Erik Hodne fra Guri Melby

Del video

Svein Erik Hodne: – Jeg er så heldig at jeg alltid har gode dager på jobb, for jeg har havnet på ret

For Svein Erik Hodne visste tidlig hva han ville bli. Det stod mellom snekker og murerfaget. Han visste nemlig enda bedre hva han IKKE ville bli, for å sitte på et kontor foran en skjerm hele dagen, ville betydd mistrivsel for en mann som liker å bruke hendene og kroppen aktivt.

Svein Erik liker å treffe kunder og hjelpe dem med å se gode løsninger på praktiske problemer. Eller utfordringer, som han helst kaller det. Nå har han jobbet i 15 år som murer og flislegger, og har lagt bak seg for godt den litt vinglete starten på yrkeskarrieren.

Det ble ikke mat, men mur, flis og betong.

– Ja, jeg visste jo jeg ville bli snekker eller murer, men etter byggfag på skolen ble det et år i militæret før jeg jobbet fem år med cateringvirksomhet, der jeg var sjåfør som brakte lekker mat frem til fornøyde kunder. Men det var jo håndverkerfag jeg ville lande i med tanke på fremtiden, og slik har det blitt, heldigvis.

Svein Erik er fortsatt opptatt av å levere førsteklasses kvalitet til kundene, selv om det er lenge siden det var mat det dreide seg om. I dag jobber han med ovn, men mest som flislegger, der han gir råd om størrelser, mønster, farger etc til dem som vil ha det, og følger prinsippet «kunden har alltid rett» til dem som ikke vil ha det.

– Det går mye i store, ensfargede fliser idag, og det er ikke like vellykket å legge hvor som helst. Men insisterer de, så skal selvsagt kunden få det som de vil. Som regel lytter de til mine råd, slik at begge parter ender opp fornøyd når jobben er gjort. – Jeg husker en litt spesiell jobb: Det var en eldre dame i et stort hus i Arendal. Hun ville pusse opp det største badeværelset sitt og hadde kjøpt rådyre marmorfliser. Da fikk jeg litt prestasjonsangst... men det gikk veldig fint, badet ble nydelig og hun var så fornøyd at hun kjøpte øl til meg etterpå!

Stiller alltid opp på jobb, vondt eller ei.

Og at han leverer kvalitet og er flink med kundene, er noe av det som trekkes frem i nominasjonene. Svein Erik håper å kunne holde på med dette yrket i mange år fremover, selv om det er tungt for kroppen å tilbringe timevis i knestående hver dag. Men om det enkelte dager knirker litt ekstra i knær, rygg og armer, så går han på jobb uansett. Syk er han aldri.

Og så har han bildilla! Så når han har en ledig stund så gnikker og vasker og gnir og mekker han på bilen sin, som foreløpig er en traust Toyota, men han har en drøm om en dag å skaffe seg en etterlengtet BMW M-5. «Når bare ungene blir større og regningene mindre», som han selv sier.

Rekruttering i egne rekker.

I fritiden ellers trives han med å fiske, være ved sjøen og bruke tid i hus og hage. Sønnen på snart fem år er med enten pappa vasker bil, gjør hagearbeid eller reparerer noe i huset, han har allerede eget snekkerbelte, så det er kanskje ikke så rart om denne gutten følger i pappas fotspor en dag.

Og snart kommer det en gutt til, kona er høygravid med termin ikke lenge etter den store finalefesten i Oslo, så det betyr at Svein Erik er sikret den fineste premien uansett.

Han gleder seg til finalefesten og synes kåringen er en kjempegod ide og en hyggelig gest til alle håndverkerne i landet, der de aller fleste er samvittighetsfulle, arbeidsomme og dyktige.

– Det er godt å bli sett, anerkjent og gjort så stor stas på, og at jeg skulle ende som finalist i denne store konkurransen har ennå ikke gått helt opp for meg. Da dere ringte og fortalte de gode nyhetene, ble jeg helt stum et øyeblikk, og tenkte: Tuller de? Er dette seriøst? Det tok tid før det sank inn.

– Og det var kjempegøy å fortelle det til familie og venner, som heier på meg og har stemt på meg. Dette gir meg masse stolthet og glede – og er en stor inspirasjon. Som kundene også skal få glede av. Jeg kommer jo til å ta helt av etter dette!

Nominasjon av Emil wiik

12. mai 2021

Svein Erik er en energisk og livlig håndverker. Han lyser opp arbeidsdagen til alle han jobber sammen med! Har du en dårlig dag kan du alltid komme til han for å slå av en god prat. Svein Erik er en lojal arbeider som man alltid kan stole på! Stiller alltid opp på jobb! Ikke en sykedag i sikte!

Partnere & Sponsorer