Vegard Utne

Vegard Utne

Nominert den 30. april 2021

Kategori: Lærling

BYGG-VEST AS

sunndal, møre og romsdal

17.
plass totalt
2894
finaliststemmer
2199
stemmer
6
nominasjoner

Videohilsen til Vegard Utne fra Guri Melby

kotek
Del video

Vegard Utne: – Å skape noe mens jeg stadig lærer noe nytt gir en utrolig fin mestringsfølelse

Nominasjonene oser av gode ord om den blide og positive gla´gutten Vegard: At han er en lærling som lærer fort og som allerede er blitt en dyktig håndverker kollegaene er glade for å ha på laget. Og som kundene skryter av. Vegard selv er takknemlig for at han allerede som 19 åring er helt sikker på at han har havnet på rett hylle:

Har stor glede av det kreative.

– Det var egentlig aldri noen tvil om hva jeg ville drive med. Jeg har snekret siden jeg var guttunge, så dette kom helt naturlig. og Og faren min var nok også en inspirasjon, han jobbet mange år som snekker.

– Jeg har glede av å skape noe med hendene både på jobb og privat, blant annet har faren min og jeg bygget et naust på hytta. Det var hyggelig å gjøre et slikt prosjekt sammen, og der vil det stå til glede for flere generasjoner, forhåpentlig.

Vegard snakker gjerne om en jobbhverdag med stor trivsel der gode kollegaer tar vare på ham, og tilfredsstillelsen av å fullføre prosjekter som kundene blir fornøyd med. Ekstra artig synes han det er når de er fire mann som greier å sette opp et elementhus på bare EN dag. For da får kunden hakeslepp – at det skal være mulig?!

– Ja, det er artig å overraske slik! Og jeg jobber hele tiden så godt og nøye jeg kan. Jeg har jo yrkesstolthet, og det er en spesielt god følelse å få være en bidragsyter i et byggeprosjekt. Når jeg er ferdig om ett år, håper jeg å få fortsette i firmaet med dette gode miljøet, smiler Vegard.

Flott å jobbe i så vakre omgivelser.

Han bekrefter at han nok kan være en som får kollegaer i godt humør, for sur er han aldri. Nesten.

– Når det styrtregner eller er 18 kuldegrader og vi må jobbe ute, er det ikke så mye smil å se hos meg, heller. Men vi prøver å legge innendørs arbeid til vintersesongen. Og i sommerhalvåret er det jo kjempefint å jobbe ute. Og spesielt i omgivelser som dette, sier Vegard, og skuer utover den vakre fjellheimen i Sunndal, der han er med på å totalrenovere en hytte.

Til tross for snekring både på jobb og privat, finner Vegard også tid til å spille seriefotball fire ganger i uken. Han spiller ikke for å bli proff, men for å vinne – og ikke minst ha det sosialt og morsomt.

Jakt er fin avkobling med gode venner.

Han er også en ivrig jeger, som tok jegerprøven alt som 14-åring. Det har blitt fine turer med tre generasjoner, med far og bestefar, men nå har bestefar gitt seg. Men kompiser er også gode jaktkamerater, og flere av dem er dessuten snekker lærlinger de også, så det er alltid mye å prate om.

Nå er Vegard spent på å følge veien videre som finalist til den store finalen 18. september, og han synes det er veldig bra at en slik kåring kan vise frem alle fordelene ved å velge et håndverksyrke. Forhåpentlig vil det bidra til at flere gjør som han, å bli lærlinger, og gå en trygg og givende yrkesvei i møte.

– Det er en positiv opplevelse å være finalist i så godt selskap, og veldig stas for å få så mange hyggelige ord, det er ikke hverdagskost, og sant å si kan det nesten bli litt for mye. Men veldig artig, da!

Nominasjon av Kim Fjelle Hagen

30. april 2021

Vegard er alltid blid og positiv. Han er gladgutten i firmaet og drar motivasjonen opp blant alle ansatte. Meget interessert i faget og tar alle utfordringer med en strak arm.

Nominasjon av Henrik Holten

9. mai 2021

Flink og pliktoppfyllende kar, alltid ett smil på lur.

Nominasjon av Martin

12. mai 2021

Norges hyggeligste, uten tvil:)

Nominasjon av Sondre Ulleland

27. mai 2021

Tror ikke jeg har sett Vegard uten et smil om munnen, veldig hyggelig og flink lærling!

Nominasjon av Heidi Nerland

28. mai 2021

Verdens hyggeligste håndverker

Nominasjon av Anne Mette Tjugum

16. juni 2021

Vegard er en inspirasjon for dem som starter på videregående skole og senere læretid innenfor tømrerfaget.

;