Espen Engevik: – Jeg gleder meg til hver arbeidsdag: Det er gøy å lære noe nytt selv om jeg er 36 år

Espen tok Mesterbrev som 21-åring og var da Norges yngste med den tittelen, det var han helt sikkert stolt over den gangen. Og en som i alle fall garantert var stolt over ham, var faren hans – som også var og er rørlegger. Når Norges hyggeligste håndverker kommer på besøk, skal Espen først filmes og så skal han i 60-års lag til nettopp faren sin.

Espen skal overta stafettpinnen en vakker dag. Firmaet Engevik VVS og Bygg AS eies og drives av far og sønn sammen idag, og det er både hyggelig og givende – og går så det suser, skal vi tro alle de gode ordene i nominasjonene. For kundene er svært godt fornøyd med service, profesjonalitet, oppfølging og pålitelighet. Samt de setter stor pris på at smil og god stemning alltid følger gratis med jobben!

Espen liker alle slags jobber, egentlig, men synes det er ekstra artig når han kan ta full kontroll over oppdraget, og gjøre nye ting som strengt tatt ikke hører innunder rørlegger faget, men som han fikser likevel, erfaren som han er med håndverksfag generelt.

– Det er jo toppen når kunden er så fornøyd at det vanker både klemmer og blomster, det er en god følelse å vite at jeg har gjort mitt beste og levert kvalitetsarbeid til kunden, sier Espen.

Morsomt å følge opp barna på fotball banen.

Espen står gjerne opp ved 06-tiden og arbeidsdagene kan bli lange, for det hender jo det er saker og ting som skal fikses på hjemmefronten også, vil vi tro. Og så har han en stor og fin familie å ta vare på og følge opp også, en kone - og fire barn mellom 4 og 15 år, to gutter og to jenter. Han var trener en periode for dem selv før, men nå nøyer han seg med å stå på sidelinjen, være sjåfør og heie.

Han sponser Os fotball med sorte og gule drakter, og for tiden er han også opptatt av å jobbe frivillig med å rehabilitere OS-kiosken, sammen med andre fotball foreldre. Noe han mer enn gjerne gjør, å kunne gi tilbake til lokalmiljøet som han trives så godt i.

Ble bitt av golf-basillen.

Litt egen-tid blir det også innimellom. Espen oppdaget først som voksen hvor utrolig gøy det er å spille golf!

– Å gå ute i frisk luft og i vakker natur og få mosjon i de fire-fem timene en runde varer, det er ren terapi for meg, det. Enten jeg går alene eller sammen med kompiser.

For Espen har nok et konkurranseinstinkt. Og derfor synes han også det er så stas at han faktisk er blitt finalist i rørlegger klassen.

– Jeg føler meg som en vinner bare ved å være nominert i så godt selskap! Da gjør jeg jo forhåpentlig mye riktig både som håndverker og menneske, håper jeg!

Partnere & Sponsorer