Gunnar Bolstad: – Jeg er eldst på jobben, det er bare positivt. Jeg lærer opp – de unge lærer bort!

Det som går igjen når vi får lov til å intervjue og filme alle de 21 finalistene av Norges hyggeligste håndverker, er to ord: Begeistring og takknemlighet. Og elektriker Gunnar Bolstad er intet unntak.

– Dette er rett og slett kjempegøy. Å bli satt så tydelig pris på etter en lang karriere som elektriker! Allerede da de første nominasjonene kom, følte jeg meg som en vinner. Så å bli finalist i så skarp konkurranse, er jo ikke til å tro. Jeg er takknemlig og stolt!

Gunnar så utvilsomt lyset, hehe, den gang for 25 år siden da han skjønte at det ble veien han skulle gå.

– Jeg visste det måtte bli et håndverkeryrke, og så ble det elektrofaget som passet best for meg. Det har jeg aldri angret på. Ingen dager er like, og det er alltid noe nytt jeg må oppdatere meg på.

Lærlingene er alltid ved Gunnars side.

Når vi filmer Gunnar er han på en jobb i et nybygg, en enebolig, der det skal monteres utvendig målerskap, sikringsskap inne og varmekabler. Han har som vanlig med seg en lærling eller to, som følger med og læres opp.

– De unge er jo så bra på data og ny teknologi, så der jeg stiller med erfaring, stiller de med ny kunnskap, så de lærer av meg og jeg lærer av dem. Et helt perfekt samarbeid, spør du meg.

Både han og lærlingene er opptatt av – og jobber med – installasjoner av alle mulighetene rundt Smarthus, noe han synes er veldig inspirerende og morsomt å snakke med kundene om. De gir ham tillit – og blir veldig fornøyd med resultatet.

Eldst, best og alltid engasjert!

På jobben er han eldstemann, 10 år eldre enn nestemann, og med kollegaer der de fleste er 20 år +. Miljøet er godt, og rekrutteringen ser ut til å være i god rute på Gunnars arbeidsplass. Han håper det er en tendens generelt i håndverksbransjen idag, og mener kåringen av Norges hyggeligste håndverker er et riktig og viktig skritt i rekrutteringen av de unge. Og Gunnar tar sin del av ansvaret med stor glede.

På fritiden er han familiemann, med kone og tre voksne og utflyttede barn, som har gitt mer tid til egne interesser etter hvert.

– Jeg er en veldig aktiv syklist, og sykler lange turer to-tre ganger i uken, ofte sammen med en yngre kollega som ble bitt av sykkelbasillen i 40- års krisen, haha! Langs landeveien legger jeg bak meg alle slags bekymringer og frustrasjoner, så det gjør meg og mine omgivelser godt.

Ambisjonen nå er å legge seg i trening til neste års store sykkelritt som del av « Team Rynkeby», og sykle Oslo-Paris. Det blir ca 16 mil hver dag, så det er et hårete mål, selv for aktive Gunnar.

Er som regel i aktivitet, gleder seg til jakten.

Og da er det hjortejakt det gjelder. Gunnar er med i et jaktlag, der det sosiale er vel så viktig som selve jakten. Der får de senket skuldrene, pratet om alt og ingenting – og forhåpentlig kommet hjem med gode middager utover høsten og vinteren.

Gunnar forteller at han også er en ganske så nyfrelst bobil eier, takket være corona pandemien:

– Ja, det er altså helt fantastisk å feriere i bobil! Noe mange har oppdaget de siste årene. Konen min og jeg har rett og slett oppdaget Norge på nytt. Det er ingen grenser for et vakkert land vi har, og alt det har å by på av aktiviteter, lokal mat og opplevelser. Vi er helt frelst, vi!

**Men nå i denne omgang går turen til Oslo, der finalefesten venter! **

;