Jens Nilssen: – Det er flott å kunne leve av min hobby og min store lidenskap: Trær

Det er ingen tvil om at interiør- og møbelsnekker Jens Nilssen er opptatt av trær. Han skaper flotte ting av dem, han nyter dem i naturen og han har til og med trær tatovert på ryggen! Allerede som 19-åring laget han sine egne møbler, men jobbet som plate- og sveisearbeider, før det en dag ble bråstopp:

Hukommelsen forsvant, men han overlevde.

– Jeg ble utsatt for en fryktelig ulykke. Jeg fikk en jernrist i hodet og ble stygt skadet, og hadde englevakt som ikke omkom. Men ulykken kostet meg hukommelsen min, jeg husker nesten ingenting av de årene før ulykken. Så idag er jeg 41, men jeg husker bare de siste 20 årene av livet mitt, egentlig.

Da Jens våknet opp etter ulykken, var det første han husket et piletre. Den sørgepilen som han lekte i som liten. Det var ingen tvil hos Jens; det var snekring og trær han skulle holde på med i livet sitt. Han begynte å snekre i det små, til han ble friskere og sterkere, ved siden av jobb i barnehage, men etter hvert forstod han at dette kunne bli et levebrød.

– Det ble en re-start av livet mitt, og noe jeg fint kunne klare fysisk. Det ble faktisk ren terapi for meg også, å skape fine ting av vakre trær for fine folk!

Velkjent og populær i nærmiljøet.

Jens er 100 % selvlært, med eget verksted i garasjen og har salgsutstilling i gata der han bor, der kunder stadig kommer for å titte, kjøpe, skravle eller bestille noe spesielt som bare Jens kan lage. Han er god til å kommunisere, og sier han snakker med kunden som om det er hans beste venn. Ofte gjelder det å finne DEN spesielle gaven til en person som har alt... og da blir det samtaler rundt mottagerens personlighet, interesser, behov etc.

Den perfekte gaven? Spør Jens!

Jens skreddersyr – eller snekrer, da, – gaver som blir mottatt med stor entusiasme og takknemlighet. Å kunne tilby kunden noe helt unikt, gir ham stor glede:

– Nylig hadde jeg en kunde som bodde i et gammelt hus med sjøutsikt og ønsket seg en lounge sofa med organisk form. Jeg prøvde integrere stilen i huset og den vakre utsikten i møbelet, og det ble veldig vellykket, for kunden kom bokstavelig talt hoppende og dansende mot meg og var så fornøyd at hun viste sofaen frem til alle!

– Det var så rørende og flott å oppleve. Hun har en sofa ingen andre i verden har, og jeg klarte gjøre det lille ekstra for et menneske. Vinn-vinn, det! At det står helt unike møbler rundt omkring i de mange hjem, er jeg veldig stolt av.

– Jeg ser potensielle møbler og gaver overalt der jeg går, feks kan et gjerde bli et fint bord – jeg kan lage hva enn kunden måtte ønske. Det er utfordrende og fint å bruke min kreativitet slik.

Kvalitet i høysetet - alltid.

Men slike håndverks prosjekter tar tid, og Jens jobber alene og nesten 24/7. Men går det fortsatt like fint fremover, håper han etter hvert å kunne ansette en lærling. Han har foreløpig et godt samarbeid med en annen møbelsnekker, som overtar noen av Jens sine oppdrag når det blir for mye, men Jens kvalitetssikrer alltid jobbene han ikke gjør selv.

Fritid blir det ikke så mye av, men familielivet med kone, barn og stor hund gleder han seg over, og ikke minst synes han det er gøy at barna allerede er opptatt av volleyball i en alder av bare 3 og 6 år. For den interessen kommer nok fra pappa Jens, for volleyball er også en lidenskap han har, ved siden av trær:

– Ja, jeg var frivillig trener i volleyball i flere år, for ungdomslag og damelag. Jeg er ikke trener lenger, men kanskje det blir tid til det senere, og det er jo fint å kunne følge opp egne barn på den måten også, om det er volleyball de velger videre.

Gleder seg til fest!

Nå nærmer finalekvelden seg, og Jens forteller at han ikke kunne tro sine egne øyne da han til slutt endte opp med hele 72 nominasjoner og nesten 1300 stemmer – og i tillegg nå er finalist!

– Ja, jeg ble ærlig talt helt sjokkert. Dette kom helt uventet på meg, for jeg jobber jo bare lokalt og har ikke et stort nettverk. Men det må jo bety at det er mange kunder som på denne måten vil vise at de setter pris på det jeg gjør, og det varmer.

– Nå gleder jeg meg til finalefesten som er inspirerende i seg selv, og håper kåringen får mye oppmerksomhet i mediene. Det er en viktig kåring for håndverksbransjen, som gir positivt fokus både for bedriften og kundene. Og som vil føre til at flere unge velger yrkesfag fremover, for det er et klokt valg for de aller fleste!

;