Kim Larssønn: – Diamant-tatoveringen min betyr at jeg er Norges beste gulvlegger!

Ja, Kim Larssønn påstår at det er nettopp det han er, men med en latter og et glimt i øyet. Og flere av nominasjonene han har fått, kan tyde på at han kan fortjene den tittelen. I alle fall er han en mann som stortrives på 9. året som gulvlegger, etter endelig å ha funnet ut at det var den yrkesveien som var den rette å gå for ham.

Det ble fabrikk, utelivsbransjen og butikk før gulvlegging.

– Ja, det tok sin tid før jeg fant jobben jeg liker aller best. Jeg hadde hatt mange forskjellige jobber, blant annet i utelivsbransjen, på fabrikk og i klesbutikk. Men jeg ble lei og lurte på hva i all verden som kunne passe for meg.

– Tilfeldigvis fikk jeg jobb i et gulvleggerfirma via en som faren min kjente, lærte mye der og fikk meg lett ny jobb etter det. Det er jo stor mangel på gulvleggere i bransjen. Og gulvlegger er et helt riktig yrke for meg som liker å bruke kroppen og aldri ha to helt like dager.

– Det morsomste er å gjøre mange forskjellige typer gulvjobber, det går i vinyl, linoleum og gummi, i mange ulike mønstre og farger. Til og med rotting gulvbelegg kan du få nå! Det blir også mange teppe leggings jobber, en tung fysisk jobb, for teppene kommer på store ruller.

Godt samarbeid på tvers av håndverksfagene er viktig.

Det beste med jobben synes Kim er raskt å se konkrete resultater av jobben han gjør, - se hvor fint det blir. Og å ha god kommunikasjon og et fint forhold til andre i bransjen han må samarbeide med på større prosjekter, så alt går på skinner og ikke tid kastes bort. Og ha fornøyde kunder, ikke minst.

– Private kunder er flinke til å gi tilbakemelding, og det er veldig hyggelig. Av og til har jeg til og med fått en flaske vin fordi de er så fornøyd med jobben jeg har gjort. Det gjør meg stolt og glad å gå hjem fra jobb med en god følelse av at jeg har gjort mitt beste, og at det var mer enn godt nok.

– Jeg er veldig pirkete og nøyaktig, og gir meg ikke før gulvleggingen er perfekt. Så selv om kroppen er sliten etter endt arbeidsdag, er humøret på topp, forsikrer Kim.

Grilling og Warhammer i fritiden.

Og når Kim er hjemme hos samboeren sin, er det tid for avslapning, og ikke minst tid for dyrking av en ny interesse: Grilling!

– Ja, den grillen er ganske ny og har blitt brukt nesten hver dag i hele sommer. Vi griller alt mulig, senest i går var det pizza på steinplaten vi har kjøpt til grillen. Det er samboeren som står for matlagingen for det meste, mens jeg er grillsjef. Jeg pakker ikke bort den grillen før snøen faller, for å si det sånn!

Kim har også en annen lidenskap, som han mener kanskje er litt sær, nemlig å male Warhammer figurer. Det er et pirkete tålmodighetsarbeid som passer fingernemme og nøyaktige Kim godt. I kjellerstuen har han samlet 40-50 av dem i et glass-skap. Ellers går det mye i serier, og han gleder seg til å gå på konserter igjen, helst rock.

Han har med andre ord ikke noe problem med å få tiden til å gå, og neste gulvlegger prosjekt foregår på Rortunet Senter i Slemmestad, der han foreløpig har fått jobb med å legge gulv i syv av forretningene – og flere blir det helt sikkert etter hvert.

Kjempegøy å være finalist!

Han anbefaler gjerne gulvlegging spesielt og håndverksfag generelt til unge som ikke vet hva de skal bli ennå. Og har tro på at kåringen av Norges hyggeligste håndverker kan trekke rekrutteringen i riktig retning, siden ungdommen er så aktive på sosiale medier.

– Og så er det jo utrolig moro å få være en del av en så stor og flott kåring, da! Jeg har ingen forventninger om å vinne, men er stolt og glad for å ha blitt finalist. Jeg er helt overveldet over all den positive oppmerksomheten. Det er et skikkelig «kick» for selvfølelsen og yrkesstoltheten!

;