Lene Susanne Sørø: – Jeg hadde ikke peiling på hva jeg skulle bli. Og så endte jeg opp i drømmejobbe

Når filmteamet besøker Lene i Stavanger, har hun egentlig ferie, men stiller opp på jobb likevel «for ikke å gjøre det vanskelig for dere». Og der har du Lene i et nøtteskall: Hun strekker seg alltid litt lenger, er service minded, positiv, alltid blid og glad. Og ikke minst – hun er en drivende dyktig maler og tapetserer, med 17 års fartstid i bransjen. For samme firma.

Jeg stortrives både med jobben min og tilværelsen generelt, så jeg er takknemlig for å ha havnet på rett hylle.

Fant den rette jobben etter tips fra en lærer.

Lene gikk på VK1 «maler og tapetserer og gulv», et litt vilkårlig valg, men en av lærerne så hva som bodde i henne, og anbefalte henne etter lærling perioden å ringe et malerfirma og høre om hun kunne begynne hos dem. Hun var der til intervju fredagen, og mandagen begynte hun i full jobb der. Og der er hun fortsatt.

Ja, her skal jeg bli! Vi er som en stor familie, 43 er vi vel nå til sammen, og vi er 6 jenter nå som er ute og maler. Det er bare morsomt og hyggelig å være jente i denne bransjen, ingen problemer i det hele tatt, forteller Lene.

Etter mange år som maler, er Lene trygg i jobben sin og kan det meste om maling og tapetsering. Men hun passer på å holde seg oppdatert om nye metoder, utstyr, maling kvaliteter etc. Hun liker alle typer jobber hun får, men det morsomste er nok dagene på jobb der hun får tapetsere med sin kollega og navnesøster Lene:

Storkoser seg på jobb med et ukomplisert og humørfylt samarbeid.

Vi kjenner hverandre ut og inn, og trives begge med den nøye planleggingen som skal til når man skal tapetsere. Det skal beregnes og måles hvor mønsteret skal starte og slutte, så det blir helt strøkent. Da blir det diskusjoner for å finne den beste løsningen, og vi kommer alltid i mål.

Lene har en lidenskap for helsparkling også; å få det så smooooth som mulig! Det blir litt meditativt, nesten, å ikke gi seg før det er helt glatt og jevnt, uten bølger eller kanter.

Å ha tett kontakt med kundene er en selvfølge for Lene.

Det er hyggelig og givende å ha en åpen dialog med dem og kunne lytte til dem, men også gi gode råd. Jeg prøver å være tålmodig og er alltid i godt humør, da glir alt mye lettere. Som sjefen min sier: «Er kunden sur og gretten så send Lene, så går det over»! Det tar jeg som et stort kompliment!

Hjemme venter to katter på henne når hun kommer hjem fra jobb, og middagen spiser hun gjerne alene mens hun ser en film eller en serie. Men etter at hun ganske nylig fikk seg kjæreste, blir det ofte tosomhet i stedet, noe hun synes er kjempekoselig.

Jeg er så fornøyd med alt i livet mitt nå, så det er ikke rart at jeg bare går rundt og smiler! Humøret reflekteres også i musikken jeg spiller, nå for tiden er det bare munter musikk. Musikk er min store lidenskap, jeg er altetende der, egentlig. Og gleder meg stort til å gå på konserter og festivaler igjen.

Finalistfest til Oslo med mamma

Nå ser Lene frem til prisutdelingen 18. september, og skal ta med moren sin – som hun vet setter stor pris på å få være med og dele denne spesielle opplevelsen med datteren sin.

Det blir så spennende å se hvem som vinner i hver kategori, og hvem totalvinneren blir. Jeg synes jeg allerede har vunnet, uansett. Siden den første nominasjonen kom, har jeg gått på skyer! Det er overveldende å få så mye og fin oppmerksomhet rundt bransjen og jobben min. Nå håper jeg kåringen er med på å skyte fart i rekrutteringen av lærlinger også! Gjerne jenter!

;