Mads Clemmetsen: – Jeg er utdannet elektriker, men løser det meste innen oppussing!

Og elektrisitet er ikke noe «hvermannsen» skal drive med selv, der trenger man fagfolk som Mads. Han stortrives på 6. året i denne jobben, og er et levende bevis på at en ungdom med ADHD og lese- og skrivevansker kan få en lysende karriere – bokstavelig talt - i elektrobransjen.

– Ja, jeg er vel et eksempel på at man kan snu slike utfordringer til noe positivt. I mitt yrke er energi veldig bra, he he, og jeg får gjort masse, siden jeg aldri har «ro i ræva». Så jeg er glad moren min den gang foreslo at jeg skulle prøve meg som elektriker, siden jeg var flink med hendene.

– For egentlig ville jeg jo være som alle andre og ta allmennfag og idrett, men det hadde jo ikke gått bra. Og det morsomme er at faktisk syv av mine kompiser som faktisk valgte det, har siden gått over til elektrikeryrket. For de så jo hvor fint jeg hadde det!

Vokser på å få full tillit.

Mads motiveres sterkt som elektriker av kommunikasjonen med kunder der han selger inn ideer – ofte kreative – som de ikke har tenkt på før, og får full tillit, - og senere fryder han seg stort over begeistringen de uttrykker når han kan slå på en bryter og vips! - vise dem det endelige resultatet. Noe han aldri blir lei av!

Det tar tid å lese gjennom alle de 85 flotte nominasjonene Mads har fått, og superlativene er mange: «Mads er helt rå, fikser det meste med sin utrolige stå-på vilje og gode humør». «Hardtarbeidende og dyktig, yter topp service, alltid snill og hjelpsom.» «Mads er definisjonen på serviceinnstilling». Og noe som også går igjen, er hvor stor pris folk setter på hans Instagramkonto MadsPusser Opp, som har 56,3 k følgere. Der han inspirerer, demonstrerer, lærer opp og viser frem prosjektene sine, med humor, snert og sjarme, og får folk til å våge å prøve selv. Sene kveldstimer går ofte med til å svare på opptil 100 meldinger hver dag:

– Jeg synes det er gøy å fortelle om jobben min, og inspirere andre til å prøve seg på prosjekter selv, eller tenke på å få seg en slik utdannelse. Og gøy må det være, for om jeg ikke trives med hverdagen min, kan jeg heller ikke være hyggelig, smiler Mads, vel vitende om tittelen på denne kåringen.

Første skikkelige ferie noensinne.

Han forteller om at 15 timers arbeidsdager ofte er «normalen», men at han i sommer hadde fire ukers sommerferie for første gang. For Mads har ikke på noen måte fått noe gratis.

Han flyttet hjemmefra som 17-åring og ble elektrolærling takket være faren til en kompis som så hva som bodde i Mads. Da jobbet han ved siden av i klesbutikk og på utesteder og sparte alt han kunne, så han tilslutt kunne kjøpe en leilighet til 800.000 kr. Den pusset han opp selv, og solgte for 1,8 millioner.

– Men det skal sies: Det huset samboeren og jeg bor i nå, kjøpte vi nettopp fordi det IKKE var NOE å pusse opp, det var helt innflyttingsklart, heldigvis. For jeg bruker jo mer enn nok tid både på eget oppussingsfirma og elektrikerjobben min.

Glad i fart og spenning.

Den tilmålte fritiden Mads har, bruker han gjerne i båten eller på vannscooteren sin, eller han drar på bilturer sammen med andre kompiser som er like glad i raske, dyre, lekre biler som han selv. Han har en Mercedes- AMG GT R med 600 HK, som han elsker å kjøre.

– Ren idioti, kaller jeg det jo, haha! Men jeg er ikke så opptatt av farten, har aldri fått en bot, men av ytelsen, og lyden og designet. Jeg tror folk flest unner meg denne barnslige gleden, for de vet at ingenting i mitt liv har kommet uten hard jobbing.

Mads koser seg også med all oppmerksomheten rundt kåringen av Norges hyggeligste håndverker. Ikke bare fordi alle stemmene og nominasjonene forteller ham at han er en super elektriker og en hyggelig person, men også fordi det er positivt med bransjefokus, at håndverkerne får noe å strekke seg etter, at noen ser dem og anerkjenner dem.

– Personlig gir kåringen meg glede, enda mer arbeidslyst, selvtillit, stolthet, energi - og anledning til å spre det glade budskap på sosiale medier: Det er topp å være håndverker! Det sier dessuten litt om kvaliteten på og seriøsiteten til denne kåringen at samarbeidspartnerne er så velkjente og solide. Jeg gleder meg til finalefesten!

Partnere & Sponsorer