Ole Petter Nedrevold: – Å være elektriker handler om å gjøre folk trygge i hjemmene sine

Ole Petter Nedrevold er en fyr det er lett å like. Åpen, blid, og imøtekommende som person, og alle de flotte nominasjonene vitner også om at han er en førsteklasses elektriker, som skaper lys i tilværelsen for sine kunder, på alle måter.

Og idag er det nettopp lys det gjelder, Ole Petter skal sørge for bedre belysning i en nyoppusset, lokal bensinstasjon. Han forteller gjerne om hvorfor og hvordan det ble akkurat elektrikerfaget som ble hans levebrød:

– Jeg jobbet i ungdomstiden i alle ferier i elektroavdelingen der faren min jobbet, noe jeg synes var veldig artig, så da ble det helt naturlig for meg å velge elektrofag på videregående. Så ble jeg lærling i Brattvåg Elektro i 2010 og der har jeg vært siden. Og stortrives! Som alle ansatte der gjør, på julebordene feirer vi dem som har vært ansatt i 20, 30 og til og med 40 år, så det sier jo litt om trivselen!

Alltid fokus på sikkerhet og trygghet for kundene.

Han jobber for mange faste kunder i Ålesund området, både privat, i bygg og i butikker. Alltid med et våkent, skjerpet og profesjonelt øye for sikkerhet.

– Ja, i denne bransjen er det uhyre viktig å bruke en godkjent, seriøs installatør. Det kan jo faktisk stå om menneskeliv dersom man som ufaglært prøver seg på en «hjemmesnekret» løsning.

Jeg har for eksempel hatt hasteoppdrag der jeg har kommet inn i en privatbolig og det har luktet svidd fra stikkontakten til varmtvannsberederen. Det var bare et tidsspørsmål før det kunne blitt brann.

– Det er i slike tilfelle denne jobben føles ekstra meningsfull. At jeg kan gjøre en forskjell når det gjelder å sørge for at hjemmet ditt er trygt å bo i, at du kan sove godt om natten. Og det er fint å se hvor lettet og takknemlig kunden blir, når jeg fjerner uroen deres for at noe kan gå galt.

Ole Petter synes også det er morsomt å følge med på den spennende teknologiske utviklingen på alt som er og blir mulig av kreative, elektriske løsninger, for eksempel med Smarthus – fremtidens styresystem. Og han har selv sett hva nettopp smarte løsninger kan bety for folk, og en spesiell historie om dette har festet seg hos ham:

– Jeg har en kunde som er nesten blind og trenger mye ekstra lys. Det er naturlig nok vanskelig for han å gå rundt i hele huset og slå på brytere, men nå trenger han ikke gjøre annet enn å regulere lysstyrken ved å snakke til en Google høyttaler som står på kjøkkenbenken. Den løsningen er vi like fornøyd med, både han og jeg!

Tar seg ofte tid til en prat og en kaffekopp.

For fornøyde kunder er viktig for Ole Petter, og kontakten med dem synes han er verdifull. Han forteller om at han ofte blir spurt om å bli igjen på en kaffekopp og en prat etter fullført jobb, særlig av de eldre, som gjerne forteller om gamle dager. Ikke sjelden blir han også bedt på middag.

Da takker han gjerne ja, såsant det ikke er på en fredag. For da har han en fast avtale med en kompis, de lager og spiser taco sammen hver eneste fredag, noe de har gjort i 10 år!

Ole Petter er singel og barnløs, foreløpig, og har derfor sjelden hast med å komme seg hjem fra jobb. En dag håper han på både kjæreste og barn, (han er fadder til tre, noe han synes er kjempestas) men har god tid som 28 åring.

Godt med en aktiv fritid utenom jobb.

Og enn så lenge har han ingen problemer med å få fritiden til å gå. Han jobber gjerne med frivillig samfunnsarbeid; han er tilsynsvakt i idrettshallen og er med å arrangerer turer og sykkelritt. I tillegg er han nylig blitt «helt hekta» på frisbee golf, og så spiller han volleyball bare for gøy og for å holde seg i form.

Nå ser han, som en av 21 finalister, spent og litt nervøs frem til prisutdeling og Oslo-tur, og synes kåringen hittil har vært en flott opplevelse og et fint initiativ for å få et positivt fokus på håndverksbransjen.

– Selv er jeg så rørt og glad over alle gode ord i nominasjonene. Det er uvant med slik oppmerksomhet! Og dette håper jeg er fin reklame for firmaet også. At kåringen også er et ledd i å få fart på rekrutteringen av unge til yrkesfag er også veldig viktig.

– Vi har nettopp fått inn to nye lærlinger, og har hatt opptil 10 lærlinger av gangen. Alle følges opp tett, jeg gleder meg til å følge utviklingen til disse to nykommerne!

;