Severin Poppe Midteide: – Å eie mitt eget rørlegger firma som 23 åring var ganske kult

For det var nettopp det han gjorde, Severin. Etter å ha vært lærling i et rørlegger firma først og deretter jobbet der ett år til, bestemte han seg for å begynne for seg selv. Og det har gått så bra at han for få uker siden kunne ansette sin første medarbeider, en lærling som Severin betegner som «helt rå»!

Etter hvert håper jeg jo at vi skal bli flere så vi kan betjene flere kunder, for det er mangel på rørleggere og nok å gjøre. Og det er motiverende i seg selv for meg å kunne skape en god og trygg arbeidsplass der alle gleder seg til å gå på jobb.

Grønne VVS skal også være en bedrift med grønt fokus.

Derav navnet. Foreløpig har det vært veldig mye jobb bare med å få alt opp og stå, men han følger nøye med på utviklingen mot mer bærekraftig drift, og tester ut nye og spennende miljøvennlige produkter – og forkaster dem han mener ikke holder mål. Han jobber dessuten allerede med sideprosjekt for å redusere bruken av mikroplast.

Severin synes noe av det beste ved å være rørlegger, er den fine kundekontakten han får – sosial og åpen som han er.

Samarbeid er tingen!

Engasjerte og gira kunder er gøy, da føler begge parter at vi er et godt team. De blir hørt, og jeg står for de gode rådene og faglige løsningene. Jeg har alltid i bakhodet at jeg skal kunne møte en kunde i butikken når som helst og kunne se dem rett i øynene! Og tenke: Ja, der gjorde jeg en god jobb!

Severin visste tidlig at han trengte en aktiv jobb, og at det akkurat ble rørlegger yrket var mest fordi det var et yrke der han var i bevegelse, og som kunne kombineres med å holde seg i form som utfor syklist. Han syklet profesjonelt den gangen, men det er ikke blitt tid til å trene så mye nå med eget firma.

Glad i mye slags idrett, bare det er litt fart og spenning!

Men det blir Enduro-sykling (da går det oppover også, ikke bare nedover) på mosjonsnivå nå, men også løping, tennis, seiling, bandy og hockey med kompiser. Hvordan han rekker alt? «Det man vil, får man til», mener Severin.

Noe som også gir ham et pusterom i hverdagen er podcasten «Bare Rør», som han har sammen med RørNorges Eli Heyerdahl Eide. Der informerer, underholder og engasjerer de rørleggere og håndverkere og folk flest. De har blant andre hatt besøk av byrådsleder Raymond Johansen, som er opptatt av rekruttering av flere unge til håndverksbransjen. Ikke mange vet vel at han er utdannet rørlegger?

SoMe holder Severin løpende oppdatert.

Og jeg får innblikk i nyheter innen bransjen, jeg kan knyte nye kontakter, og jeg setter pris på alle tilbakemeldingene jeg får – som jeg selvsagt svarer på. Det føles godt både å kunne lære bort noe, bidra til å spre bransjekunnskap, – og å lære noe selv.

Severin var finalist i Norges hyggeligste håndverker ifjor også, men en mann som han kunne ikke juryen komme utenom i år heller.

Og i år synes jeg det er enda morsommere å være finalist, for nå kjenner jeg kåringen godt og kan bare nyte alle de fine ordene og de rause stemmene, med lave skuldre! Og en skikkelig feiring av bransjen er jeg jo mer enn gjerne med på!

Partnere & Sponsorer