Worldskills inngår samarbeid med Norges Hyggeligste Håndverker

– Vi blir med i Norges Hyggeligste Håndverker fordi vi deler samme verdier, sier Bjørnar Valstad i Worldskills.

I april starter jakten på Norges Hyggeligste Håndverker for femte året på rad, og nå er det klart at WorldSkills skal være med på laget. WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning, med yrkeskonkurranser som et viktig virkemiddel. Samarbeidet innebærer felles initiativ for å fremme yrkesfagene samt at WorldSkills går inn som medlem i juryen.

Prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamin Husstad-Nedberg er meget glad for å ha WorldSkills med på laget. Han mener WorldSkills sine mål og verdier passer perfekt sammen med kåringen.

– Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte frem og gi noe tilbake til alle de hyggelige og dyktige håndverkerne vi har i dette landet. Vi viser frem de gode historiene og rollemodellene, for å heve bransjens omdømme og inspirere ungdommen til å velge yrkesfag. WorldSkills er eksperter på akkurat dette internt i bransjen, mens NHH i tillegg er sterke på kommunikasjon til befolkningen generelt. Dette betyr at vi sammen har stor påvirkningskraft på opinionen, avslutter Husstad-Nedberg.

Bjørnar Valstad er ny daglig leder i WorldSkills Norway. Han forteller det er naturlig å samarbeide med aktører som deler felles mål, og han gleder seg til å ta fatt i juryarbeidet.

– Vi i WorldSkills arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning. Gjennom nasjonale og internasjonale yrkeskonkurranser gir vi unge lærlinger og unge fagarbeidere sjansen til å teste sin kompetanse mot de beste i verden. Dette bidrar til motivasjon, mestring og anerkjennelse og er med på å sikre Norge fagarbeidere i verdensklasse. Vi blir med i Norges Hyggeligste Håndverker fordi vi deler samme verdier som prosjektet. Vi ønsker å bidra til at dyktige, seriøse og serviceinnstilte fagarbeidere kommer bedre frem i lyset og får større anerkjennelse enn de gjør i dag.

Håndverksbransjens største og viktigste kåring Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksyrkene. Fjorårets kåring knuste alle tidligere rekorder hva gjelder engasjement.

Hele 1433 håndverkere fra hele landet ble nominert, og over 364 000 stemmer ble registrert. Husstad-Nedberg bekrefter at man har truffet en nerve i befolkningen, og har stor tro på at kåringen vil fortsette å vokse.

– Vi har gitt folket muligheten til å hylle håndverkerne, og de har grepet muligheten med begge hendene. Tallene taler for seg selv og viser at Norges Hyggeligste Håndverker nå er bransjens største og viktigste kåring, sier Husstad-Nedberg,

Han er ikke bekymret for at engasjementet vil synke når man nå går inn i sin femte sesong. Faktisk mener han at man bare har skrapt overflaten.

– Det er fortsatt titusenvis av håndverkere der ute som enda ikke er nominert. Vi har økt kjennskapen til kåringen år for år, men ser at det fortsatt er flere målgrupper vi ikke har klart å engasjere like mye som vi ønsker. Et av hovedmålene for årets kåring er å få flere nominerte lærlinger og i denne sammenheng tror vi samarbeidet med WorldSkills blir spesielt viktig, avslutter Husstad-Nedberg.

Om Norges Hyggeligste Håndverker Vi hyller håndverkerne! Gjennom å fortelle de positive historiene fra håndverksbransjen ønsker vi å løfte bransjens omdømme i befolkningen, og slik bidrar kampanjen også til å styrke rekrutteringen til yrkesfagene.

Hver dag inviterer tusenvis av nordmenn en håndverker inn i hjemmet sitt og de aller fleste kundene er veldig fornøyde med jobben som gjøres. Likevel fremstilles bransjen ofte negativt og det er sjelden man leser gladsakene om håndverkere. Norges Hyggeligste Håndverker ønsker å vise frem de dyktige og hyggelige fagfolkene som bygger og fikser hjemmene våre, og gi dem den positive oppmerksomheten vi vet de fortjener! Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Dipper og Mittanbud i 2017, og drives sammen med sentrale aktører i håndverksbransjene. Sammen som lag utgjør aktørene en betydelig styrke, og vi gleder oss over å gi tilbake til samfunnet og bransjen vi jobber i.

;