Årets vinnere i Norges Hyggeligste Håndverker endelig kåret!

Alle finalistene samlet seg på scenen for applaus, diplom og medalje!
Alle finalistene samlet seg på scenen for applaus, diplom og medalje!

Årets vinnere i Norges Hyggeligste Håndverker endelig kåret.

Robin Hundal er Norges Hyggeligste Håndverker 2022!

– Det er helt ubeskrivelig, jeg vet ikke helt hva jeg skal si, sier Hundal.

En stor feiring av håndverksbransjen

Norges viktigste kåring innen håndverksbransjen ble avholdt med brask og bram lørdag 24. september. Kveldens æresgjester var årets forventningsfulle finalister. I tillegg kom finalister fra tidligere kåringer, sponsorer og partnere, samt sentrale bransjeaktører som BNL-sjef Nina Solli og byråd i Oslo Rina Mariann Hansen. Hovedprisen ble delt ut av selveste kunnskapsminister Tonje Brenna.

– Det er veldig hyggelig og stas å få være her i kveld. Både vinnere og nominerte har virkelig stått på og fortjener prisene, så jeg er både stolt, rørt og imponert. Håndverksbransjen er viktig for landet, så å vise frem gode rollemodeller og fagfolk innenfor forskjellige yrker som kan bidra til at flere søker seg til bransjen, er veldig bra. For det er faktisk sånn at vi ikke klarer oss uten denne bransjen. Uten gode fagfolk og håndverkere har vi verken steder å bo eller samfunnsviktige bygninger som skoler og sykehus. Samfunnet faller rett og slett sammen hvis vi ikke har gode håndverkere som kan hjelpe oss med å bygge, gjenoppbygge, reparere og rehabilitere landet. Så det er en enormt viktig bransje, sier Brenna.

Finalister med et stort engasjement for yrket sitt

Kåringen ble holdt på Gamle Logen i Oslo og streamet direkte på hyggeligste.no.

– Det har vært spennende å se hvilke lokale helter som ble nominert og stemt frem av folket i år. Med så mange dyktige håndverkere i miksen har det vært svært vanskelig å velge ut finalistene og vinnere i de ulike kategoriene. Årets finalister er håndverkere som både er hyggelige mot kollegaer og kunder, som har et engasjement for yrket sitt og er en god rollemodell. Sist, men langt ifra minst, har de en faglig tyngde og leverer resultater av kvalitet, sier juryleder Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted.

Dette er årets vinnere i hver kategori

I tillegg til hovedvinneren, ble det også kåret vinnere innenfor følgende kategorier:

Læring // Maria Andersen (Randaberg, Rogaland)

Juryen innleder med å berømme den svært gode kvaliteten på lærlingene i landet vårt. Vinneren av kategorien skiller seg ut fordi hun er svært ung, men samtidig sitter på stor faglig kunnskap og trygghet i yrket sitt. Hun er kvikk i hodet, rask i replikken og en sann fryd å være rundt.

Norges Hyggeligste Lærling er Maria Andersen!

Maler // Petter Bjarnoll (Bergen, Vestland)

Vinneren i denne kategorien trakk det lengste strået på grunn av sin jovialitet, sitt store hjerte for både mennesker og dyr, og ikke minst sin perfeksjonistiske holdning til maleryrket. Han eier sitt eget firma hvor han er en godt likt kollega og en sjef som ser og hører alle. Han er rett og slett et forbilde.

Norges Hyggeligste Maler er Petter Bjarnoll!

Mur og betong // Erduan Esati (Oslo)

Vinneren av denne kategorien utmerker seg med eget firma og et stort engasjement, ikke bare for mureryrket i seg selv, men for sine kolleger og kunder. Han har et stort hjerte for de som har falt utenfor i samfunnet, og er både en følsom kollega og en respektert sjef. Denne håndverkeren er det svært mange som setter pris på.

Norges Hyggeligste Murer er Erduan Esati!

Snekker/tømrer // Robin Hundal (Oslo)

I denne kategorien opplevde juryen et vanvittig engasjement. Vinneren utmerker seg ved å være en snekker som har utrettet ufattelig mye på få år. Han har stor faglig dyktighet, og en medmenneskelighet som kan tas og føles på. Han har startet et eget firma, og har et stort og varmt hjerte for lærlinger og rekruttering til yrket han er så glad i. Vinneren av denne kategorien vant også årets hovedpris.

Norges Hyggeligste Snekker er Robin Hundal!

Elektriker // Mari Stormark Helland (Stord, Vestland)

Dyktig, grundig og full av energi er ord som beskriver denne vinneren. Hun elsker mestringsfølelsen yrket gir henne, og følelsen av å gjøre noe viktig. Til tross for at det tok noen år før hun fant sin vei, står hun nå støtt og godt i sitt valg om å bli elektriker. Med sin smittende entusiasme og hennes ekstra innsats i å løfte bransjen i sosiale medier er hun et godt forbilde, og en verdig vinner i kategorien.

Norges Hyggeligste Elektriker er Mari Stormark Helland!

Rørlegger // Adam Nikolai Hætta (Alta, Troms og Finnmark)

Denne finalisten ble raskt lagt merke til av juryen. Ikke fordi han er den som snakker mest og høyest, men fordi han er en tvers igjennom herlig person. Han kan sine ting og sitt fag, og har en god og stødig holdning til yrket sitt. Den beste belønningen vinneren kan få er fornøyde kunder, men i år får han denne prisen også.

Norges Hyggeligste Rørlegger er Adam Nikolai Hætta!

Åpen klasse // Mina Farmen Bertheussen (Oslo)

I denne kategorien var det stor bredde blant finalistene. Personen som stakk av med seieren har en spennende historie som fascinerer og inspirerer. Hun gjør en kjempejobb når det kommer til å engasjere og løfte frem bransjen i sosiale medier, og står frem som en inspirasjon for folk generelt – og for jenter spesielt. Vinneren er svært godt likt, uredd og høyt respektert blant kolleger og kunder.

Norges Hyggeligste Kranfører er Mina Farmen Bertheussen!

;