Gabor Nemeth: – Jeg har verdens beste jobb!

Gabor er en høflig og hyggelig elektriker på 26 år som smiler til deg med hele fjeset fra første, faste håndtrykk. Han er ydmykt takknemlig for at tilfeldighetene førte frem til et yrke som elektriker. Det finnes visst ikke noe negativt å si om denne mannen, hverken som fagperson eller privatperson. Her er én av mange, fine nominasjons tekster:

«Gabor er en suveren elektriker på alle måter. Faglig svært sterk, hjelpsom, sier aldri nei, smilende og hyggelig. Tar lærlingene under sine vinger».

– Det er jo utrolig hyggelig å lese slike fine ord om meg selv. Det var jo litt tilfeldig at jeg ble akkurat elektriker, men da jeg fikk plass ved elektrolinja så fattet jeg fort interesse for dette yrkesfaget. Jeg lærte masse og trivdes fort veldig godt med det, og har aldri angret en dag. Jeg jobber i Sperrevik Elektro i Bjørnafjorden, og også arbeidsstedet har vært et lykketreff og et veldig godt karrierevalg for meg. Som passer godt til min personlighet!

Alltid tilstede for både kunder, kollegaer og lærlinger

For Gabor er født sosial og med en utpreget serviceinnstilling, og synes kundekontakt er en givende og svært viktig del av arbeidsdagen. Han følger opp kundene fra start til ferdig jobb, og forsikrer seg alltid om at de er 100 prosent fornøyd med jobben han har gjort.

– Jeg elsker å løse oppgaver og utfordringer for kundene mine, og stiller opp for dem uansett når på døgnet de måtte trenge hjelp. Det er flott også at ingen dager er like, og at jeg alltid er i bevegelse med noe nytt.

– God kontakt med mine fine kollegaer er også viktig, og det motiverer meg også veldig å alltid ha med meg en lærling på jobb. Når jeg ser at det jeg lærer dem gir resultater og god utvikling, blir jeg stolt av dem og glad på deres vegne når de har funnet noe de interesserer seg for. Vi har alltid lærlinger i bedriften som jeg tar meg av, og det er veldig givende.

Gabor er opprinnelig fra Ungarn og har bodd i Norge i 10 år. Her stortrives han med yrkesliv og samboer og hennes sønn på fire år. Sammen venter de baby i november, og det gleder han seg stort til. Han har langt på vei tilpasset seg Norge, nordmenn og vår kultur her, sier han, men de typisk norske brødskivene – de rører han ikke!

– Nei, altså … jeg er ikke helt som dere nordmenn når det gjelder mat. Jeg spiser varm mat til alle måltider, også til frokost, og aldri brødskiver med pålegg! Jeg har heldigvis en snill samboer som er en god kokk og lager god, varm mat til meg. VARM mat, altså, he he!

Null fritidsproblemer

Med full jobb og vel så det, og familie, er det ikke så mye tid igjen til andre aktiviteter. For som den fine fyren han er, så hjelper han også gjerne venner og kjente utenom arbeidstid, for eksempel som flyttemann med bil!

– Og så skal jeg lage en bod hjemme nå. Jeg liker å snekre. Og snart begynner jeg på nettbasert Teknisk fagskole for å bli Elkraft ingeniør, så det blir mye studier om kveldene fremover.

Men midt i all travelhet har han forlengst meldt seg på finalekåringen og festen i Oslo i slutten av september, og er spent både på hvem som blir kategorivinnere, og selvsagt også på hvem som stikker av med hovedprisen og den flotte arbeidsbilen.

– Jeg mener at kåringen er veldig viktig for hele bransjen. Jeg tror alle håndverkere setter stor pris på å bli sett og få ros for jobben de gjør. Dette er også en hyggelig og kul måte å få fart på rekruttering av unge til yrkesfag.

Gabor er opptatt av å få takket alle som har nominert og stemt på ham:

– Jeg vet jo at jeg er en hyggelig håndverker, men å få så mange gode ord og bli finalist!? Det hadde jeg aldri trodd ville skje. Det gjør meg veldig stolt og glad, og jeg har lest alle 73 nominasjonene mange ganger. De inspirerer og motiverer meg til å fortsette å være den håndverkeren jeg er i dag, og alltid levere topp kvalitet, for det er den rette og eneste veien for meg å gå, smiler Gabor.

Klikk deg inn her for å stemme på Gabor!