Mittanbud: Vi gleder oss til ny sesong med Norges Hyggeligste Håndverker!

Kommunikasjonsansvarlig i Mittanbud, Martin Grevstad
Kommunikasjonsansvarlig i Mittanbud, Martin Grevstad

– For Mittanbud som sponsor og prosjektleder, er Norges Hyggeligste Håndverker et svært viktig prosjekt. Vi investerer masse tid, ressurser og penger i prosjektet fordi vi ønsker å gi noe tilbake til bransjen og alle de flinke håndverkerne vi har, sier Martin Grevstad, kommunikasjonsansvarlig i Mittanbud

Norges Hyggeligste Håndverker arrangeres for sjette året på rad i 2022. Som en av initiativtakerne til kåringen er Mittanbud med på å løfte frem de dyktige håndverkerne som bygger landet vårt.

Øker stoltheten omkring håndverksyrkene

Martin Grevstad er kommunikasjonsansvarlig i Mittanbud og har jobbet tett med kåringen gjennom flere år.

– Denne kåringen betyr ekstremt mye for håndverksbransjen. Den bidrar til at håndverkerne får den oppmerksomheten de fortjener, og øker stoltheten omkring håndverksyrkene, sier han.

Håndverksyrkene anses ikke som reelle yrkesvalg

En undersøkelse gjort av Norstat (september 2021) for Norges Hyggeligste Håndverker viste at 43% av befolkningen med barn under 20 år ikke anså håndverksyrkene som et reelt yrkesvalg for sine barn, samtidig viser prognoser fra SSB at Norge vil mangle 90 000 håndverkere og fagarbeidere i 2030. Denne ubalansen skyldes i stor grad håndverksbransjens dårlige omdømme. Slike holdninger er det Norges Hyggeligste Håndverker og Mittanbud ønsker å bekjempe.

Norges Hyggeligste Håndverker er bransjens positive historieforteller

– Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte fram flinke rollemodeller og fortelle gode historier, og det har vi lyktes med. Over 5000 nominerte håndverkere og over en million stemmer på seks år sier mye om det vi, sammen med sponsorer og bransjen, har fått til. Vi er utrolig stolte over å ha vært med på denne reisen fra start, sier Grevstad.

Han understreker at Norge er helt avhengige av håndverkere, og at dette er en bransje som betyr mye for det norske samfunnet. Han håper Norges Hyggeligste Håndverker kan bidra til at flere ønsker å bli håndverkere.

– Norges Hyggeligste Håndverker er en av flere gode initiativ som gjøres for å bedre bransjens omdømme og øke rekrutteringen til yrkesfag. For Mittanbud er det viktig at flere unge velger håndverksfag, og det er også en av hovedgrunnene til at vi satser så tungt på Norges Hyggeligste Håndverker, sier Grevstad.

Tjenesten skaper arbeidsplasser for tusenvis av håndverksbedrifter

På Mittanbud logger det inn over 3000 bedrifter i uken. Bedriftene på tjenesten tilhører en rekke forskjellige fagområderkategorier: Rørlegger, elektriker, maler, murer, entrepenør, snekker, anleggsgartner og bilmekaniker for å nevne noen.

Du finner håndverkerne på Mittanbud over hele landet. Så uavhengig av om du trenger en maler i Trondheim, en interiørarkitekt i Stavanger eller en snekker i Oslo eller Bergen, så kan du få hjelp til ditt prosjekt.

Norges Hyggeligste Håndverker reflekterer det samme mangfoldet gjennom syv ulike kategorier håndverkere kan nomineres i. Dette er syv kategorier hvor hver håndverker kan få fortalt sin unike historie, og kunder og bekjente kan gi sine tilbakemeldinger.

Kontaktinformasjon:

Benjamin Husstad-Nedberg Prosjektleder, Norges Hyggeligste Håndverker, Telefon: 920 22 343

;