Nikolay Årnes: – Det var en drøm som gikk i oppfyllelse

Nikolay Årnes er en altmuligmann fra Sykkylven i Møre og Romsdal. Han er lærling i byggteknikk, som betyr at han gjør de fleste håndverksoppgaver. Alt fra snekring og maling til tapetsering og avretting av murgulv. Vi tok turen til Sykkylven for å besøke denne hardtarbeidende og dyktige håndverkeren!

Gledessprederen Nikolay suser stadig rundt i gangene på sparkesykkelen sin, med verktøykassa foran. Etter kun et år på arbeidsplassen hans Ekornes AS har han gjort seg helt uunnværlig, og har en lysende karriere.

– Arbeidshverdagen min er virkelig varierende, der jeg gjør alt fra snekring og maling, til å kjøre hjullaster.

Nikolay har virkelig gode minner av første gang han kjørte hjullaster.

– Første gang jeg kjørte hjullaster husker jeg veldig godt. Det er så gøy og virkelig en herlig mestringsfølelse! Petter Pilgaard vet akkurat hvor god den følelsen er, når man mestrer å styre tunge maskiner.

– En drøm som gikk i oppfyllelse

Byggtekniker-lærlingen husker også godt første gang han fikk tilbud om lærlingplass hos Ekornes.

– Jeg var helt i ekstase! Det var en drøm som gikk i oppfyllelse.

Nikolay gikk idrettslinja på videregående, etterfulgt av et år i militæret. Mens han var der fikk han tilbud om jobb som montør hos Ekornes. Der fikk han lærlingplass som byggdrifter.

– Det er en veldig allsidig jobb! Jeg jobber på alle 5 Ekornes fabrikkene, hvor jeg møter mange folk som er oppdragsgiverne mine, og den kontakten trives jeg godt med.

Nikolay har alltid likt å bruke hendene og kroppen, og vært interessert i snekkerfaget. Han syns også det er gøy å kunne bygge og skape ting, i tillegg til å fikse ting. – Dette er drømmejobben min! Jeg er så heldig at jeg også lærer andre håndverk i denne jobben.

Men han hadde andre planer som liten gutt: – Ja, jeg har fått høre i mange år at jeg som 10-12 åring faktisk ville bli truse-modell for H&M! Jeg hadde nok sett tøffe karer på store plakater, og snakket om dette med moren min. Omtrent samtidig ville jeg bli både politi og brannmann, smiler Nikolay.

Reinsdyrjakt som en stor lidenskap

I tillegg til å jobbe fulltid som byggtekniker-lærling, arbeider han i faren sitt firma med å rense, montere og selge varmepumpen på fritiden. Utenom det er reinsdyrjakt en stor lidenskap.

– Det er en flott opplevelse, både selve jakten, naturen og ikke minst tiden med jaktlaget, som består av kjente og ukjente, familie og venner, i flere generasjoner. Det er så fint når dagen er over og vi sitter sammen og prater og spiser god mat. Dette gleder jeg meg til hele året!

Ikke nok med det, så driver Nikolay også med fridykking i vakker undervannsnatur og frisbeegolf med venner. En travel mann, altså!

– Hvis jeg er fornøyd med egen innsats og oppdragsgiver er like fornøyd, er dagen perfekt!

Nikolay er strukturert, skikkelig perfeksjonist og løsningsorientert, og møter alltid opp som avtalt til alle avtaler. Han er aldri i dårlig humør, har alltid et smil på lur og beskrives som både omsorgsfull og empatisk.

– Jeg setter høye krav til meg selv og ønsker alltid å gjøre en god jobb. Selv om jeg er en ganske fersk håndverker ønsker jeg ikke å gjøre feil, men lære og levere hele tiden. Jeg lærer noe nytt hver dag!

– Hvis jeg er fornøyd med egen innsats og oppdragsgiver er like fornøyd, er dagen perfekt! Nikolay syntes kåringen er viktig for å sette et positivt fokus på håndverkerne og bransjen.

– Jeg er sikker på at kåringen inspirerer unge til å velge yrkesfag, når de skjønner hvor fint det valget kan bli for dem.

Byggtekniker-lærlingen setter stor pris på finalistplassen:

– Det er veldig stort! Jeg er veldig stolt! At så mange har nominert og stemt på meg, setter jeg veldig stor pris på. Jeg har jo tilogmed vært i to aviser! Litt uvant med fokus på meg, men det er jo bare kjempehyggelig, og det er jo fantastisk at jeg er finalist blant så mange fine lærlinger. Nå gleder jeg meg til festen i Oslo!

Klikk her for å stemme på Nikolay!

;