Ole Marius Djupvik: – Livet må være fargerikt!

**Ole Marius Djupvik tar imot oss med åpne armer og med glød i blikket. Dette har han gledet seg til: Å få lov til å vise litt av sin egen hverdag. Som finalist, til og med! **

Ole Marius er en superhyggelig malermester med lang fartstid og eget firma i Bodø. Med et godt rykte og masse yrkesstolthet. Han elsker jobben sin og gjør alt for kundene. En av dem som nominerte ham kaller han faktisk for “Malingens Gud!” Intet mindre! I dag skal han sparkle en leilighet i Bodø sentrum.

Det er ikke vanskelig å finne gode ord om denne mannen. Den aller første nominasjonen han fikk, lød slik:

**“Malermester Djupvik er en utrolig dyktig håndverker som har stor respekt for sitt fag og virke. Han er nøyaktig, presis og utrolig hyggelig.” **

Nominasjonen rommer mye i få ord. Ole Marius takker og bukker:

– Jeg er nok en veldig ærekjær maler, med stor yrkesstolthet. Er hyggelig (selvsagt!), pålitelig, tålmodig og kreativ. Er nok en detaljorientert perfeksjonist. Når jeg jobber alene i firmaet mitt har jeg bare meg selv å stole på og jeg ønsker å gjøre jobben perfekt hver gang. Ryktene går fort om jeg ikke holder mål!

Ole Marius er 40 år, og har vært i dette yrket i ca 23 år. Mesterbrev fikk han i 2015. Han er Malermester med eget firma i Bodø, Malermester Djupvik AS. Tar du kontakt, så får du et smil tvers gjennom telefonen.

Never a dull moment! Men hvordan startet han på denne yrkesreisen?

– På ungdomsskolen var jeg på en yrkesfagmesse og så en maler som holdt på med kunsten ådring. (En maleteknikk som går ut på å male et mønster som ligner et naturlig tre. Red.adm) Det var fascinerende!

– Jeg hadde sommerjobb i trelastavdelingen hos Byggmakker, og pratet mye med en hyggelig kunde der som viste seg å eie et malerfirma. Der søkte og fikk jeg lærlingplass. Der ble jeg i mange år til tiden var overmoden for å starte for meg selv for ca. 6 år siden. Har aldri angret en dag, storkoser meg i dette yrket og føler meg veldig privilegert. Det er jo utrolig flott å se hvordan farger kan forandre stemninger i et rom. Jeg blir aldri lei av å se det!

Det er lysten som driver verket

Våkne opp og glede seg til å gå på jobb hver morgen, er en fin drivkraft for Ole Marius. Han kjenner på hvor fint det er å føle det sånn, og få så stor tillit fra kundene sine:

– Mestringsfølelsen, det å se at det blir nye skritt mot målet om å gjøre det fint hver dag, er herlig. Jeg ønsker å ha en åpen og ærlig kontakt med kundene gjennom hele oppdraget, kunne gi gode råd om fargevalg, samt oppnå et gjensidig tillitsforhold. Toppen er jo å se hvor fornøyde de blir over ferdig resultat. Av og til sier ansiktsuttrykk mer enn ord!

Når det gjelder fargevalg gjelder det selvsagt at «kunden har alltid rett», men Ole Marius råder gjerne, med 23 års erfaring i ryggen:

– Jeg innrømmer at jeg er litt lei av standardfargene i hvite nyanser som de fleste vil ha, og foreslår gjerne andre fargetoner for kundene. Det er veldig morsomt når de ser at det blir en annen stemning uten alt det hvite. Hjemme hos oss er ingenting malt i hvitt. Alt er i rødtoner og bruntoner. Det funker, det kan jeg love deg!

– Når vi snakker om gode jobb opplevelser: Nylig fikk jeg en jobb med å male taket i en trappeoppgang. De ville ha en hvit nyanse, men jeg fikk overtalt dem til å male taket i samme grånyanse som veggene. De ble kjempefornøyde!

– … men jeg har gjort noen tabber også, som lærling. Engang beiset og lakkerte jeg noen lister i 1. etg, der jeg fikk beskjed om at det ikke gjorde noe om jeg sølte litt oppover veggen for den skulle males over likevel. Så gikk jeg videre til neste rom og gjorde det samme der. Problemet var bare at den veggen var ferdig tapetsert! Og nå tilgriset av meg. Mine kollegaer måtte fjerne tapetet og gjøre jobben på nytt, i helgen. Den flaueste jobbopplevelsen jeg har hatt. Men jeg lærte av opplevelsen og har siden vært pinlig nøyaktig med å vite rammebetingelsene for hver jobb.

Alltid ærlig rådgivning

Ole Marius setter sin ære i å følge opplysningsplikten han har overfor sine kunder med hensyn til å fortelle dem hva han mener de burde få gjort og hvordan.

– Jeg går gjerne i dybden og forklarer og demonstrerer. For eksempel mener jeg helsparkling blir mye penere enn å delsparkle. Det tar lenger tid og blir dermed dyrere, men kundene vil som regel ha det beste resultatet og stoler på mine vurderinger. De blir kjempefornøyd etterpå! Jeg gir også råd om farger, tapeter og gulvbelegg, det liker jeg godt å gjøre, og de stoler på meg.

Han er en travel mann, men verdsetter også fritiden sin. Med samboer, sønn på 8 år og en trekkvillig Alaskan Husky går også helgene fort unna. Bokstavelig talt, Frigg drar mer enn gjerne Ole Marius på tur. Når trekkselen er på og den store sparkesykkelen hentes frem, blir Bodø en utrygg plass!

– Veldig gøy, og jeg har kontroll, forsikrer Ole Marius.

– Ja, jeg er mye sammen med Frigg, på fjellet og ellers. Ellers er musikk vesentlig for meg, jeg er ganske altetende. Aldri en dag på jobb uten musikk i ørene!

Og så prøver vi jo å finne noen mindre positive egenskaper, da. Kan han komme på noe?

– Samboeren min mener jeg er ganske treg iblant. Som når vi skal pakke og reise bort, for eksempel. Det tar tid for meg å tenke ut alt jeg skal ha med, og sjekke og dobbeltsjekke at alt er med. Jeg er nok litt distré og redd for å glemme å ta med ting!

– Ellers må jeg ha min rutine med kaffe og tur med hunden hver morgen, og ikke noe mat før lunsj. Og ingen møter med kunder kl 07! Aldri før 09. Det er både kundene og jeg glade for!

Nå har Ole Marius ryddet plass for å være med på kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker. Han gleder seg til å møte mange hyggelige folk som forstår hvor fin denne bransjen er.

– Kåringen er helt rå! Et flott opplegg! Så positivt at bransjen vår blir fremstilt i et positivt lys. Håndverksyrker har jo ikke tradisjonelt vært så kult for de unge, mange vil ikke bli skitne på henda eller bli svette, men det er et flott yrke for dem som vil skape noe og ikke trives i ro på et kontor. Jeg tar gjerne imot en assistent jeg kan lære opp, fra NAV , for eksempel. Det er jo en vinn-vinn-situasjon for begge parter og NAV burde være mer “på” der!

– Selv er jeg kjempestolt over å være finalist! Uansett hvordan det går! Jeg føler jeg har vunnet allerede. Jeg har lyst til å fortelle alle om dette, bobler litt over, veldig stas! Kjempehyggelig med alle pene ord og stemmer. Jeg var ikke forberedt på å bli finalist, så dette er stort! Kjempekult at politikerne støtter oss også, de har skjønt det! Endelig!

Klikk her for å stemme på Ole Marius!

;