Worldskills fornyer samarbeidsavtalen med Norges Hyggeligste Håndverker

Bjørnar Walstad, daglig leder i Worldskills
Bjørnar Walstad, daglig leder i Worldskills

– Vi er stolte av å få være med og støtte kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker også i år. Vårt arbeid er å inspirere og motivere unge mennesker til å velge yrkesfag, og disse målene er helt sammenfallende med hva Norges Hyggeligste Håndverker ønsker å oppnå.

– Derfor er det meget naturlig å samarbeide, sier Bjørnar Valstad, daglig leder i Worldskills Norge.

I april 2022 starter jakten på Norges Hyggeligste Håndverker for sjette året på rad, og nå er det klart at Worldskills igjen skal bidra til kåringens suksess, som sponsor. Bjørnar er også i år som i fjor, medlem av juryen som skal kåre Norges Hyggeligste Håndverker 2022.

Prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamin Husstad-Nedberg, er svært fornøyd med å få Worldskills med på laget også i år:

Worldskills Norway (WSN) er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesfagutdanning, sier Husstad-Nedberg.

– Kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker har som et viktig mål å rekruttere flere unge til håndverksfagene, så Worldskills er den perfekte samarbeidspartner for oss.

Håndverksbransjens største og viktigste kåring

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverksbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksfagene. Kåringen fokuserer på positiv historiefortelling gjennom å løfte frem gode rollemodeller. Målet er å inspirere ungdom og voksne, samt å styrke rekrutteringen til yrkesfagene i Norge.

I 2021 kom det inn over 2200 nominasjoner og 270 000 stemmer. Husstad-Nedberg forteller at man har truffet en nerve i befolkningen, og har stor tro på at kåringen bare vil fortsette å vokse.

– Norges Hyggeligste Håndverker engasjerer veldig - både hos håndverkerne og blant befolkningen for øvrig. At vi har fått inn nesten 10 000 nominasjoner og over én million stemmer på fem år sier jo det meste om hvor mye denne kåringen engasjerer, sier Husstad-Nedberg.

Han mener kåringen er viktig med tanke på bransjens omdømme og rekruttering til håndverksfagene.

– Kjernen i Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte frem alle de dyktige og hyggelige håndverkerne vi har her i landet, og gi dem den oppmerksomheten de fortjener. Vi har gitt folk muligheten til å hylle håndverkerne, og den sjansen er det svært mange som har benyttet seg av, avslutter Husstad-Nedberg.

Om Norges Hyggeligste Håndverker:

• Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Talkmore (tidligere Dipper) og Mittanbud i 2017, og drives sammen med sentrale aktører i håndverksbransjene.

• Kåringen i 2022 blir den 6. i rekken, med sterke sponsorer i ryggen.

• Kåringen hyller håndverkerne! Gjennom å fortelle de positive historiene fra håndverksbransjen er målet å løfte bransjens omdømme i befolkningen.

• Kåringen styrker rekrutteringen til yrkesfagene.

• Kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker 2022 åpner opp for nominasjoner og stemmer etter påske 2022 og prisutdelingen finner sted 24.september 2022.

Kontaktinformasjon:

Benjamin Husstad-Nedberg Prosjektleder, Norges Hyggeligste Håndverker Telefon: 920 22 343

Bjørnar Valstad Daglig leder I Worldskills Norge Telefon: 932 58 318

;