Amalie Strønen Olsen

Amalie Strønen Olsen

Nominert den 5. mai 2023

Kategori: Lærling

BYGGMESTER KJELL AARVIK AS

bjørnafjorden, vestland

58.
plass totalt
1072
finaliststemmer
611
stemmer
17
nominasjoner

Videohilsen til Amalie Strønen Olsen fra Scheie, Drillo og Norges Hyggeligste Håndverker!

Del video

Amalie Strønen Olsen: – Det føles godt å få være med å bygge noe og kunne hjelpe andre

**Hun brenner for tømrermiljøet og som en av få jenter i en ellers mannsdominert bransje, har hun engasjert seg stort i rekruttering av jenter til byggfag, både som talsperson og foredragsholder. Likevel var det en ganske annen karrierevei hun først tråkket ned. **

Hun hadde allerede gått to år av bacheloren i reiseliv, da tanken om håndverksfag dukket opp første gang. Likevel skulle det gå enda et år før hun faktisk gjorde noe med det.

– Jeg hadde et ønske om å være mer aktiv og bruke kroppen, og var egentlig ikke fornøyd med å jobbe med reiseliv, forteller den blide tømrerlærlingen fra Bjørnafjorden.

Den lille kystkommunen nordvest for Bergen, hvor hun tilbringer dagene som tømrerlærling. En populær en sådan, av kunder og kollegaer blir hun nemlig beskrevet som både sprudlende og imøtekommende, engasjert i faget sitt og med en stå-på-vilje utenom det vanlige.

At alle lovord og nominasjoner denne våren har betydd mye, levner hun lite tvil om.

– Det er kjekt å bli lagt merke til, jeg er veldig stolt og veldig fornøyd med å ha kommet så langt som til finalen. Pappa er også utrolig stolt, ler Amalie.

At gode støttespillere er godt å ha er det ingen tvil om, nettopp derfor har Amalie selv engasjert seg for å være en tydelig stemme for andre jenter i bransjen og rekruttering av flere jenter til yrket, og både Byggmesterforbundet og Byggopp har brukt henne i sine jenteprosjekter. Byggopp har streamet foredrag av Amalie til skoleklasser, mens Byggmesterforbundet har brukt henne som foredragsholder, med fokus på jenter i bransjen.

– Det er viktig med gode rollemodeller for å få andre jenter til å velge å satse på håndverksfag, og det føles godt å kunne bidra og utvikle seg selv på den måten. Da jeg ble spurt av Byggmestrene i Stavanger om å holde foredrag om jenter i bransjen var jeg utrolig nervøs i forkant, men veldig stolt av meg selv når jeg hadde gjennomført.

Fra Bjørnafjorden, til Ayia Napa og tilbake

Selv om Amalie i dag har funnet sitt kall og stortrives som tømrerlærling hjemme i Bjørnafjorden, var det som sagt en litt annen vei hun først trodde det skulle bære. Med en utdanning innen reiseliv tok eventyrlysten henne til Ayia Napa, hvor hun bodde og jobbet som guide i 4 måneder, før hun vendte snuten hjem til en ganske annen hverdag som tømrer.

– Jeg har alltid vært glad i å reise og er det fremdeles, men når jeg satte meg ned og virkelig tenkte gjennom hva jeg likte og ville i livet, så var ikke dette riktig for meg. Det å få være med å bygge noe, fikse opp og reparere skader for folk, det føles godt, forteller hun.

Nominasjon av Jonny Heimark Olsen

5. mai 2023

Amalie brenner for tømrerfaget, får gode tilbakemeldinger fra alle, har engasjert seg stort i rekruttering av jenter til byggfag. Både Byggmesteforbyndet og Byggopp har brukt hun i sine jenteprosjektene.

Nominasjon av Marcus Wilhelmsen

6. mai 2023

Alltid smilende, hyggelig og flink håndtverker ❤️

Nominasjon av Gunda Irene Strønen

8. mai 2023

Alltid blid og hyggelig mot sine kollegaer og oppdragsgivere, positiv og sosial. Liker jobben sin godt og gleder seg alltid til en ny uke og nye muligheter ❤️

Nominasjon av Denniz østgulen

10. mai 2023

Hyggelig person.

Nominasjon av Ragnhild Garvik

10. mai 2023

Amalie er en alltid glad og energisk dame som fortjener en nominasjon for sin stå-på-vilje og sin gode påvirkning for å rekruttere andre jenter til yrkesfag

Nominasjon av Rebecca Fjellbakk Carlsen

13. mai 2023

Ein fantastisk smilende og imøtekommende dame som inspirerer og deler av sin kvardag som tømrer! Viser andre jenter/ kvinner at de også kan følge sine drømmer <3

Nominasjon av Malin Marie Bjørnarøy

15. mai 2023

Denne dama er sprudlende, serviceinnstilt og utrolig dyktig! Og ikke minst et godt forbilde og rollemodell for kvinner i et så mannsdominert yrke! Helt rått!

Nominasjon av Victoria Bjørge

8. juni 2023

En helt herlig jente som alltid får deg til å smile! Har fulgt med på hverdagen hennes på sosiale medier hvor hun inspirer ekstremt mange og viser frem yrke sitt med stolthet! Soleklart en av håndverkerne som inspirer meg mest!

Nominasjon av Linn van Dipten

23. juni 2023

Amalie er en inspirasjon til alle lærlinger, - som brenner for faget sitt. Hun har mye kunnskap og en viljestyrke uten like. Hun er også en fantastisk rollemodell for kvinnelige håndverkere. Vi heier på Amalie!

Nominasjon av Ann-Therese Strønen

24. juni 2023

Amalie er Smilende blid, engasjert, har stå-på-vilje og får ting gjort! Jeg heier på Amalie til Norges hyggeligste håndverker!

Nominasjon av Lars Kristian Bruarøy

24. juni 2023

Ho er hyggelig og veldig positiv hver dag. Har alltid ett smil på lur. Står på uansett motstand

Nominasjon av Espen Carlsen

3. august 2023

Alltid hyggelig og grei, tar ting på strak arm.

Nominasjon av Hannah Røttingen

3. august 2023

Amalie er en solstråle av en person som smitter med sitt gode humør og sin positive innstilling i hverdagen. Hun er et godt forbilde for veldig mange og inspirerer de fleste.

Nominasjon av Kristine Samdal

3. august 2023

Superflink og hyggelig.

Nominasjon av Dagrun Helene Fjellbakk

5. august 2023

Kreativ blid og hyggelig og flink i faget. Et godt forbilde for andre.

Nominasjon av Borghild Strønen

6. august 2023

Min nominasjon går til den mest kreative, mest imøtekommende, dyktigste og mest arbeidsomme tømrerlærlingen jeg har møtt. For ikke å snakke om den mest sjarmerende og med glimt i øyet!!

Nominasjon av Kari Robertsen

7. august 2023

Snill, morsom, utadvendt og engasjert i sitt yrke:)

;