Katarina Solend

Katarina Solend

Nominert den 24. april 2023

Kategori: Tømrer

N-ANDERSEN BYGG AS

moss, viken

8.
plass totalt
2539
finaliststemmer
3668
stemmer
45
nominasjoner

Videohilsen til Katarina Solend fra Scheie, Drillo og Norges Hyggeligste Håndverker!

Del video

Katarina Solend: – Livet er for kort til å ikke ha det gøy og bra!

Hytta til farfar som inspirasjonskilde

Tømrer Katarina Solend har viet åtte år av livet sitt til tømreryrket. Hun ble voksenlærling som 28-åring, et valgt hun ikke angrer på. Hos N-Andersen bygg i Horten jobber hun på stadig nye prosjekter, alltid med hammeren og stemkniven innenfor armlengdes avstand.

Katarina har alltid vært fascinert av bygg, men turte ikke å søke yrkesfag på videregående.

– Jeg jobbet mye på hytta som farfar bygde i Bergen, og hjalp til med vedlikehold og oppussing. Det var mye av inspirasjonen til at jeg oppsøkte opplæringskontoret for å bli voksenlærling, forteller hun.

Før Katarina begynte som voksenlærling var hun i sjøforsvaret.

– Veldig mange blir overrasket når de får vite at jeg har vært i sjøforsvaret, eller at jeg har spilt piano i 9 år, ler Katarina.

Tømreren med rastløse bein

Når hun ikke er på jobb, har tømreren mange baller i luften. Om det er å gå tur i frisk luft, trene, tilbringe tid med venner og familie, eller finsnekring av møbler eller ting til hjemmet på fritiden, sitter Katarina sjeldent stille – utenom når hun sitter ved pianoet.

– Det er sånn jeg liker det! Jeg liker at ting skjer, og at ting er litt høyt og lavt, smiler hun.

Katarina finner mye motivasjon i å prøve nye ting, og lære av det!

– Det er så gøy å se responsen fra kunder; fornøyde kunder er jo betalingen i seg selv! Bedriften jeg jobber i er kilden til mye motivasjon, der er det høy trivselsfaktor. Jeg gleder meg alltid til å dra på jobb! Livet er for kort til å ikke ha det gøy og bra!, sier hun.

– Man lever tross alt bare én gang. Etter at moren min gikk bort fikk jeg en annen livsfilosofi, og tenker derfor at det er viktig å verdsette både små og store ting i hverdagen.

Nominasjonene gir en selvtillitsboost

Gledessprederen syns det er kjempestort å komme til finalen – igjen. Dette er nemlig andre gangen Katarina er finalist. Hun syns det er utrolig at hun har nådd så langt.

– Jeg har nådd mye lengre enn jeg trodde, det er så mange som stemmer og heier! Har ikke helt tatt det innover meg enda, men er så utrolig takknemlig for at jeg har kommet til finalen. Jeg går selvfølgelig med et lite håp, men jeg tørr ikke å håpe for mye, smiler hun.

Det er spesielt de uventede nominasjonene som treffer hjertet, forklarer Katarina. Nominasjoner fra folk som ikke nødvendigvis kjenner henne så godt er spesielt hyggelig.

– Det er utrolig hyggelig å bli satt pris på av folk som ikke kjenner meg så godt. De virker så genuine og det gir meg en skikkelig selvtillitsboost!, understreker Katarina.

Katarina syns kåringen er spesielt viktig for å få håndverksyrkene mer frem i lyset, og vi trenger flere håndverkere.

– Det er tross alt håndverkerne som bygger landet!, smiler tømreren.

Nominasjon av Ida Meldgaard

24. april 2023

Som i fjor må jeg legge inn en nominasjon på denne åpenbare vinneren. Katarina gjør alt hun kan for å få flere inn i håndverkerbransjen. Ikke bare bruker hun jobbtid, men og fritid på BliTømrer og å være med opplæringskontoret for å prate med lærlingene som er ute i bedrifter. Katarina er ei stjerne innen det hun driver med, og bruker sine kanaler på Instagram og TikTok for å formidle at kvinner absolutt hører hjemme i bransjen side om side med gutta. I tillegg til å bruke sin energi til dette, har hun nok overskudd ril å være et fantastisk menneske. Er det noe, stiller Katarina opp. En person jeg skulle ønske jeg kunne jobbet sammen med. Håper alle som ser dette vil være med å stemme frem Katarina i år! Hun SKAL vinne. ❤️

Nominasjon av Camilla Nygaard-Andersen

24. april 2023

Katarina er et stort forbilde for kvinner i mannsdominert yrke. Hun er en dyktig og svært hyggelig håndverker som virkelig hadde fortjent denne tittelen. Katarina står på til alle døgnets tider og gir alltid det lille ekstra for kundene sine.

Nominasjon av Asbjørn Fyllingslid

25. april 2023

Jeg vil nominere Katarina Solend. Hun var med helt til finalen i fjor, i år er det hennes tur til å nå toppen. En mer serviceinnstilt, kreativ og faglig dyktig håndverker finnes ikke. Også veldig flink til å snakke opp sitt yrke for å få flere til å bli håndverkere. En topp representant for sitt fagområde.

Nominasjon av Mari Stormark Helland

25. april 2023

Katarina er eit unikum! Dyktig, tolmodig, reflektert, raus og god. Eg er så heldig å ha fått blitt bedre kjendt med denne tømreren her og eg er så imponert, både av ho som arbeider og menneske. Ho er rett og slett eit kjempe fint menneske, eit viktig forbilde og ein skikkelig god snekker.

Nominasjon av Martine Franck

26. april 2023

Dette er en så flink tømrer med et hjerte for faget! Alle hennes prosjekter blir tatt godt vare på og hun gir det lille ekstra. Hun har så mange andre fine ekstra tiltak for både lokal samfunnet og nye i faget. Også så blid og snill :)

Nominasjon av Marte Hjortland

26. april 2023

Alltid smilende og blid! Arbeidsjern.

Nominasjon av Heidi Martinsen

26. april 2023

Denne flotte jenta er ikke bare en super snekker, hun bruker også masse tid på og vise frem yrke sitt. Blid, positiv og meget dyktig.Overalt på sosiale medier er hun å se. Garantert mange, spesielt damer som ønsker å gå samme vei.

Nominasjon av Morten Danielsen

26. april 2023

Utrolig dyktig! Godt humør og en fantastisk kollega.

Nominasjon av Alexander Nygaard-Andersen

26. april 2023

Katarina min engel! I år som i fjord fortjener du alles 1 plass! Du er jo ikke annet enn best. Du jobber ennå fler en de fleste! Alltid blid og fornøyd og din glede spres over til de fleste. Tror ikke i mitt liv jeg har sett noen andre vise mer glede til en jobb som det du gjør! Våre kunder digger deg også og tilbakemeldingene er bare gode:) Det at du også deler dit liv på sosiale medier og jobben du legger ned for og engasjere hele landet er ekstremt viktig! Du har skapt mange nye håndverkere til yrket fordi du har din glede og stå på vilje til dette :) ¨ Jeg digger den du er og vi alle i firmaet har det utrolig morsomt sammen med deg♡ stå på og kjør på mot finalen.

Nominasjon av Lea Ruth Erlandsen

26. april 2023

Katarina, bedre kjent som KatSol snekker, er en fantastisk ambassadør for yrkesfag! Hun inspirerer daglig via sine kanaler, og er virkelig et godt forbilde! Alltid blid, tar utfordringer på strak arm, MED et smil og er veldig dyktig i jobben sin! Hun fortjener virkelig å bli kåret til Årets Hyggeligste Håndverker!

Nominasjon av Marius

26. april 2023

Fantastisk forbilde.

Nominasjon av Carina

28. april 2023

Absolutt en verdig vinner. Godt likanes jente, som er et skikkelig arbeidsjern med godt humør.

Nominasjon av Elin Gallefoss

29. april 2023

Kor skal eg begynne for å beskrive denne hyggelige og dyktige dama. Som tømrer er ho meget dyktig og har stor yrkesstolthet for faget sitt. Ho viser ein stor glød og interesse for å fremme tømrerfaget gjennom bruk av sosiale medier. Dette er spesielt bra for unge jenter som gjerne har lyst å velge utradisjonelt. Med sitt blide og sjarmende vesen er det ein fryd å følge ho på IG. Og eg meine virkelig at ho fortjener å vinne tittelen Norges hyggeligste håndverker 2023. . Ho

Nominasjon av Kevin

29. april 2023

Katarina er en energibombe og sprudler av glede når hun fyrer løs i sitt arbeid! I tillegg er hun en fantastisk ambassadør for yrket! Heier på Katarina.

Nominasjon av Anja Løkke

29. april 2023

Katarina bør definitiv bli kåret som Norge Hyggeligste i 2023. Hun har i løpet av kort tid vokst på sosiale medier pga av sin inspirerende Instagram-konto, brennende engasjement for yrket, men først og fremst fordi det skinner gjennom skjermen at hun er EKTE. Alltid imøtekommende, ydmyk og byr på seg selv! Hun tar utfordringer på strak arm og er alltid en fryd å ha med på ulike eventer eller andre oppdrag. Hun bidrar for Opplæringskontoret for tømrerfag og inspirerer via dette engasjementet lærlinger og ungdom til å velge yrkesfag. Katarina er hel ved! Hun fortjener å trone øverst på pallen i år!

Nominasjon av Hilde Skulstad Gylder

30. april 2023

Katarina har et hjerte av gull, brenner for faget og er utrolig kreativ og god! Hun får tømrer-yrket til å virket Spennede. Med sitt gode humør, i sine herlige oppdateringer fra hverdagen, er hun med på å spre mye glede og inspirasjon til andre i samme yrke, men også til oss «vanlige» følgerne.

Nominasjon av Christian werth

30. april 2023

Følger katsol på Instagram, hun er et fantastisk forbilde. Håndtverkerbransjen trenger flere som hu.

Nominasjon av Rebekka Kolvik

3. mai 2023

Flotte fine gledespredende Katarina! En stor humørspreder og et forbilde for mange rundt seg! Fortjener absolutt å bli stemt frem som Norges hyggeligste håndverker ❤️❤️ Digga deejj!!

Nominasjon av Kristoffer Søgaard

5. mai 2023

Katarina fortjener denne prisen! Hun gir så mye av seg selv til tømrerfaget! Bare positive tilbakemelding når hun stiller opp for oss. Katarina er gull for faget!

Nominasjon av Jørgen Schmidt

7. mai 2023

Katarina Katarina, hvor skal man begynne? Ikke kjent deg lenge, men du har allerede utført strøkne jobber hos oss, latteren sitter løst og du eier stor yrkesstolthet! Så det at du skal bli Norges hyggeligste i år, er noe du absolutt fortjener! Og det at du jobber med å få flere inn på dette yrket er jo bare superbra:-) Skulle vært flere som deg med samme stå på vilje og arbeidsmoral! Superflink til å oppdatere på sosiale medier med utføring av jobber, småklipp fra hverdagen gjennom arbeidsdagen og andre humoristiske innslag! Er jo også bra du er å følger opp lærlinger rundtomkring innen tømrerfaget!

Nominasjon av Kjetil Blomquist

22. mai 2023

Følger Katarina på Instagram. Dette er ei jente som brenner for faget og utfører arbeidet med stor yrkesstolthet. Hun er også en meget viktig ambassadør for faget og bidrar stort til ny rekruttering i bransjen.

Nominasjon av Amalie Olsen

26. mai 2023

Katarina er en stor inspirasjon, hun fremmer tømreryrket på en utrolig god måte og det virker som hun elsker det hun driver med. Sånne folk trengs det fler av❤️

Nominasjon av Christofer Christensen

27. mai 2023

Katarina er en solstråle og et helt fantastisk forbilde innen bransjen sin. Hun fortjener så absolutt å vinne, etter å ha tapt på målstreken ifjor. Katarina er en stjerne innen det hun driver med, og bruker sine kanaler på Instagram og TikTok for å formidle at kvinner absolutt hører hjemme i bransjen side om side med menn.

Nominasjon av Steinar N

30. mai 2023

En mer sprudlende og blid frøken skal du lete lenge etter. Denne bergenseren kan faget sitt med stor forbokstav og fortjener virkelig denne seieren. Katarina med sin Instagram konto inspirerer ikke bare meg men mange tusen mennesker hver eneste dag. Hun er dyktig og svært nøye i sitt arbeid og kundene setter stor pris på hennes kreativitet og hennes arbeid. Katarina er også et stort forbilde for kvinner i bransjen. Heia Katarina!

Nominasjon av Elin Gylder Rødø

31. mai 2023

Hun er utrolig dyktig, pliktoppfyllende, og er et sprudlende vesen!

Nominasjon av Petter Ødegaard

2. juni 2023

Katarina er en ja-person som sprer glede og latter. Hun bidrar stort i sitt yrke og er med på laget for rekruttering og inkludering. Hun er kvalitetsbevisst og nøye i sitt arbeid og er en prima ambassadør for kvinner i håndverksfaget

Nominasjon av Mai Britt Nygaard-Andersen

11. juni 2023

Katarina har ikke bare snekring som jobb, hun ELSKER virkelig denne jobben. Hun er alltid blid, og elsker utfordringer og forsøker å finne den beste løsningen. Hun stortrives i teamet.

Nominasjon av Hilde Elisabeth Meyer

12. juni 2023

En blidere og mer positiv håndverker skal du lete lenge etter. Og meget dyktig i sitt fag. I tillegg til godt utført jobb, så har hun spredd glede når hun har vært her og gjort en jobb.

Nominasjon av Helene Napstad

15. juni 2023

Katarina er et stort smil og et fantastisk forbilde for alle kvinner i et mannsdominert yrke. Makan til serviceinnstilt, blid, optimistisk, snill, dyktig, ydmyk, hyggelig, og gjør det ekstra for kundene sine. Hun har mange følgere på Instagram der hun viser og snakker opp sitt yrke for å få flere håndtverkere. En bedre representant for yrket sitt finnes det ikke maken til. Er en fantastisk ambassadør for faget og vi håper at hun kommer til topps denne gang. Kjempeflink tømrer!!! Hun fortjener en 1 plass i år. Folk som Katarina trenger vi flere av.

Nominasjon av Marte Hjortland

17. juni 2023

Mest positive håndverkeren jeg kjenner!

Nominasjon av Birger Almenning

17. juni 2023

Katarina er ei fantastisk blid jente☺️ og et fantastisk menneske ☺️

;