Lea Erlandsen

Lea Erlandsen

Nominert den 24. april 2023

Kategori: Elektriker

MIFO AS

rauma, møre og romsdal

4.
plass totalt
6150
finaliststemmer
4905
stemmer
53
nominasjoner

Videohilsen til Lea Erlandsen fra Scheie, Drillo og Norges Hyggeligste Håndverker!

Del video

Lea Erlandsen: - Jeg leverer alltid som om jeg skulle gjort jobben hjemme hos meg selv!

**Som selverklært alt-mulig-person, med en over gjennomsnittet stor dose FOMO (fear of missing out) er det sjeldent et kjedelig øyeblikk når Lea er med. At hun nå har kommet helt til finalen i Norges Hyggeligste Håndverker synes hun er både gøy og surrealistisk. **

– Engasjementet fra lokalsamfunnet har vært enormt, folk stopper meg og forteller at de har stemt på meg og ønsker meg lykke til. Det er veldig fine folk i lokalsamfunnet her i Rauma, som stemmer og engasjerer seg, det hadde jeg ikke forventet i det hele tatt, forteller Lea begeistret.

I Isfjorden i Rauma kommune treffer vi elektrikeren som er kjent blant kunder og kollegaer for sitt gode, smittende humør. Hun sitter nemlig ikke inne når det er sol, det er kriminelt, ifølge henne selv.

– De dagene det er sol og jeg kan stå ute og jobbe mens jeg hører på god musikk, da nyter jeg å være på jobb. De dagene er nydelige, sier hun

Søkte tilfeldig

At det var nettopp elektriker som skulle bli hennes vei i livet er ganske så tilfeldig, skal vi tro henne selv. Drømmen var nemlig å bli geolog.

– Det var en venninne som foreslo at vi skulle teste elektro. Jeg søkte mest på tull, og havnet først på venteliste. Så kom jeg inn og det klaffet veldig. Jeg følte at jeg ikke måtte anstrenge meg for å forstå faget, men at det kom veldig naturlig for meg, jeg kjente fort mestring, forteller den blide elektrikeren.

Ved mestring kommer som kjent glede, og at glede smitter er det ingen tvil om. Det er kanskje derfor hun er så godt likt blant kollegaer og kunder? Lovordene om Lea gjennom vårens nominasjonsrunde har slett ikke vært få. Faglig dyktig, fargerik, en flott representant for elektrikeryrket, og den lille dama med det store hjertet går igjen i flere av nominasjonene.

Det er tydelig at hun har et bankende hjerte både for faget og for samfunnet rundt seg. I tillegg til jobben som elektriker er hun nemlig engasjert i det lokale Røde Kors, hvor hun er både instruktør og styremedlem.

– Det er noe av det morsomste jeg vet, forteller hun begeistret.

Gode rollemodeller er viktig!

–Jeg er en ganske rastløs type og er veldig glad i å være ute og ha noe å finne på. Jeg elsker friluftsliv og klatring!

Ifølge kollegaene er det aldri et kjedelig øyeblikk sammen med Lea, og i tillegg til å være elektromontør er hun dessuten både verneombud og tillitsvalgt i bedriften. En som passer på at alle har det bra.

– Det skal være godt å være på jobb. Du tilbringer halve livet ditt her, slår hun fast.

Lea viser frem mye av hverdagen sin på sosiale medier, og bruker plattformene sine aktivt for å inspirere andre jenter til å satse på en karriere i en ellers mannsdominert bransje.

At Norges Hyggeligste Håndverker betyr mye, både for Lea selv, men også for rekrutteringen av jenter til bransjen, er hun tydelig på.

– Gode rollemodeller er viktig. I fjor var det en jente som stakk av med seieren i klassen Elektriker, og det viser at denne jobben passer for oss også. Dessuten viser kåringen at det er stas å være håndverker og at den jobben vi gjør blir verdsatt. Det betyr veldig mye for meg å komme til finalen, jeg er kanskje ikke så flink til å ta til meg all ros, og er nok litt hard mot meg selv der, men forsøker å ta det til meg nå som jeg har kommet så langt, forteller hun.

Nominasjon av Thor-Idar Ekroll

24. april 2023

Større smil i hverdagen skal en lete lengeetter, foregangs person for jenter i utradisjonelle yrke, stolt håndverker som alltid smiler. Elektriker_lea på Instagram.

Nominasjon av Mari Stormark Helland

24. april 2023

Lea er ein inspirerende elektriker og person. Ho viser hyppig frå arbeidskvardagen sin og får fram mykje av kva eit elektrikeryrke kan bestå av. Ho er ei engasjer dame som legger mykje tid i Røde kors og snakker åpent om adhd og engstelse. Eg har skikkelig sansen for denne dama og meiner ho absolutt kvalifiserer til Norges Hyggeligste Håndverker 2023!

Nominasjon av Camilla Mauseth

26. april 2023

Beste dama i to sko som fortjene detta så utrolig masse! Ho står på for alt å alle heile tia. Ho e ei dame med bein i nesa som bane vei for andre kvinne.

Nominasjon av Ina Brude

26. april 2023

Lea er en dyktig og engasjert elektriker som viser hvordan det er å være elektriker på sin instagramkonto. Alltid smilende og blid baner hun vei for andre jenter i mannsdominerte yrker ved å ta opp temaer som kvinner kan møte på i slike sammenhenger.

Nominasjon av Julia Kays

26. april 2023

Lea er en fantastisk, inspirerende rollemodell i den mannsdominerte bransjen, gjennom sin SoMe. Blid, serviceinnstilt og imøtekommende som gjør jobben nøyaktig!!

Nominasjon av Linnea Reder

26. april 2023

Hjerte av gull og vilje av stål! Det er ikke vanskelig å la seg inspirere av Lea når man ser alt hun får til. Hun motiverer andre til å tørre og følge hjertet når det kommer til karrierevalg. Absolutt beundringsverdig! Ikke minst er hun utrolig dyktig i jobben sin, og fanger følgerne sine med alt hun legger ut.

Nominasjon av Sunniva G

27. april 2023

Flinkeste og hyggeligste elektrikeren i Rauma.

Nominasjon av Stian Vigrestad

27. april 2023

Lea er en blid og dyktig håndverker som inspirerer mange jenter til å velge yrkesfag! Min nominasjon går til Lea.

Nominasjon av Øyvind Spjelkavik

27. april 2023

Lea er dyktig i faget og en veldig fargerik kollega. Aldri et kjedelig øyeblikk sammen med Lea.

Nominasjon av Jakob Skov

27. april 2023

Jeg synes det er mega spændende at følge en sådan power kvinde. En der brænder for sit fag, og samtidig gør en masse for at vise kvinder også hører til i håndværksfaget! Ikke mindst har hun en umådeligt stor og positiv energi! @snakkob

Nominasjon av Bård Tokle

27. april 2023

Utrolig blid og hyggelig elektriker som virkelig fortjener tittelen "Norges hyggeligste håndverker". Hun inspirerer og brenner for flere kvinner i faget. Lea er engasjert også på fritiden for Røde Kors Hjelpekorps.

Nominasjon av Samantha Louise Kays

29. april 2023

Ingen over, ingen under ❤️

Nominasjon av Carina

29. april 2023

Ei nydelig jente med et stort glis som inspirera og interessera se i faget sitt, ho checka av alle punkta for en hyggelig håndverker og elektriker!

Nominasjon av Marianne Erlandsen

30. april 2023

Blid, hyggelig, hjelpsom og dyktig. Engasjerer seg i lokalmiljøet

Nominasjon av Eva Straume

30. april 2023

Lea er en maks trivelig og omgjengelig jente med meningers mot. Hun er en flott representant for elektrikeryrket og et sant forbilde. Allsidig. Hun er bl.a med aktivt i Røde kors. - Lea er naturlig og ekte! Heil ved !

Nominasjon av Trine M Straume Erlandsen

30. april 2023

Nominerer Lea da hun er en dedikert, dyktig og blid elektriker. Hun har en særdeles god evne til å se det estetiske og dermed blir det alltid et visuelt bra resultat i tillegg til det faglige godt utførte arbeidet. Lea gjør bestandig sitt ypperste for å utføre jobben på best tenkelige måte og med godt humør.

Nominasjon av Elisabeth B Sylte

30. april 2023

Alltid smilende og blid både på jobb og fritid. Heldige de som jobber med henne og de hun jobber for.

Nominasjon av Kjetil Andre Edstrøm

1. mai 2023

Hun virker for meg til å utfylle alle kriteriene for den hyggeligste håndtverkeren.

Nominasjon av Amanda Heen Morstøl

3. mai 2023

Superblid og trivelig elektriker! Ryddig og dyktig. Et fint forbilde for alle unge jenter spesielt, men også gutter, som viser alle sider av å være kvinne i et mannsdominert yrke. Heia heia!

Nominasjon av Lise Åndal

3. mai 2023

Lea er et arbeidsjern og ei fole trivelig jente.

Nominasjon av Aina Myrvik

3. mai 2023

Herlig person både på innsiden og utsiden ❤️ Veldig koselig at du kom inn i Røde Kors her i Rauma. Du er god som gull! Stem på Lea folkens. Flink, hyggelig og hjelpsom. Ho fortjene det :) Hilsen Aina.

Nominasjon av Solveig Østigård Lund

3. mai 2023

Hun er alltid smilende og har stor vilje til å fortelle om yrket sitt og vise hva hun gjør. Siden min far var eletriker syns jeg hun fortjener all ros for yrkesvalg og håpe flere jenter velger dette yrket. Stå på Lea!

Nominasjon av Lisa Natalie Kays-Hanekamhaug

4. mai 2023

Lea er ei som står på og har et pågangsmot og ei arbeidskraft uten like. Hun er blid, imøtekommende og yter tjenester av annen klasse. Ryddig, ordentlig og mye mer. Hun fortjener virkelig denne tittelen her!

Nominasjon av Katarina Solend

4. mai 2023

En smilende og herlig jente. Sprer mye glede med sitt vinnende vesen. En jente i et utradisjonelt yrke, som viser sin hverdag på SoMe på en positiv måte :) Fortsett å være deg selv Lea! Heier på deg

Nominasjon av June Unhjem

5. mai 2023

Lea er en super ambassadør for rekruttering til håndverksyrker for både jenter og gutter, gamle og unge. Alltid et smil om munnen, og alltid (alt for) mange jern i ilden. Helt rå!

Nominasjon av Malo

8. mai 2023

Alltid BLID og HYGGELIG. Heilt UNIK!

Nominasjon av Kåre Erlandsen

10. mai 2023

Hyggeligere elektriker skal du lete lenge etter. Blid, hjelpsom, omsorgsfull og dyktig. Flott representant for yrket. Er i tillegg veldig engasjert og deltakende i lokalmiljøet, bl.a. Røde Kors.

Nominasjon av Marianne Kavli

12. mai 2023

Lea er en fantastisk håndtverker! Hun fronter faget sitt gjennom å dele av sin arbeidshverdag på instagram og er et stort forbilde for andre jenter i et ellers mannsdominert yrke! Faglig dyktig, effektiv, alltid smilende og serviceinnstilt er ord som beskriver Lea og hun fortjener absolutt tittelen norges hyggeligst håndtverker!

Nominasjon av Ivar Åndal

15. mai 2023

Dyktig og blid. Absolutt en verdig vinner.

Nominasjon av John Alan Haugen

16. mai 2023

Norges hyggeligste? Ja, Lea er nok av denne kategorien og kan kalles for blant Norges hyggeligste. Strålende og blid elektriker i et mannsdominert miljø, som en humørspreder og trivelig person med et stort hjerte.

Nominasjon av Linn Straume Erlandsen

18. mai 2023

Heier på den « lille» damen med det store hjertet! Slenger meg på alle superlativene som de andre før meg. Elektriker med STOR E. Foregangskvinne for de kommende slekter! Flott ambassadør for sitt yrkesfag. Det at hun fanger over 30 000 følgere på Instagram, viser i seg selv hvor allsidig hun er. STEM I VEI!!!!!

;