Mats Helland-Hansen

Mats Helland-Hansen

Nominert den 24. april 2023

Kategori: Lærling

KOMPETANSEBYGG AS

horten, vestfold og telemark

40.
plass totalt
828
finaliststemmer
874
stemmer
17
nominasjoner

Videohilsen til Mats Helland-Hansen fra Scheie, Drillo og Norges Hyggeligste Håndverker!

kotek
Del video

Mats Helland-Hansen: – Jeg har drømt om å bli tømrer siden barndommen!

Mats Helland-Hansen, blant kollegaer kjent som Hortens egne ‘Freddy Kalas’, er tømrerlærling som kjemper om tittelen Norges Hyggeligste Håndverker. Med sitt joviale smittende humør sprer Mats glede til alle han møter. Han lever nå ut sin barndomsdrøm om å bli tømrer.

– Jeg har alltid ønsket å bli tømrer, helt siden barndommen, smiler Mats.

Mats sin vei til drømmeyrket var litt kronglete. Selv etter å ha startet med yrkesfag, jobbet han steder som ikke gav en positiv innføring i tømreryrket.

– Etter den erfaringen ble jeg ganske demotivert til å bli tømrer, så derfor startet jeg med påbygg, og jobbet heller på MAXBO i noen år, forteller han.

Men plutselig kom han over Kay fra kontoen @heltivatersnekkerservice på Instagram. Instagramkontoen viste frem faget på en så spennende måte at Mats tok steget og spurte Kay om mulighetene for å starte som lærling hos ham. Dette møtet førte til et nytt kapittel i Mats sin karriere, og han gjenoppdaget sin forkjærlighet for tømrerfaget.

– Da jeg fikk lærlingplass hos Kay kastet jeg alt jeg hadde i hendene, og startet som lærling her i vakre Horten! Jeg har ikke angret ett sekund, sier han entusiastisk

Med morfar som forbilde

Takket være jobben hos Byggmann Kompetansebygg fikk Mats oppleve mestring og vekst som tømrerlærling. Men mye av inspirasjonen bak tømrerdrømmen kommer fra morfaren til Mats, som er et stort forbilde for tømrerlærlingen.

– Morfar er en ‘gjør-det-selv’ type, som jeg alltid beundrer. Så jeg har alltid sett veldig opp til ham, smiler Mats.

Utover sin kjærlighet for håndverkeryrket, er 21-åringen også lidenskapelig opptatt av musikk. Mats liker godt å både spille piano, lytte til, og lage egen musikk. Dessuten ligger hans hjertet hos Strømsgodset, hans favorittfotballag.

Givende å kunne realisere folks drømmer

Hjemme fortsetter ofte håndverkerarbeidet, hvor Mats engasjerer seg i oppussingsprosjekter både for seg selv og familien.

– Det å kunne realisere folks drømmer er utrolig givende, både på hjemmebane og på jobb, sier han. Kundenes tilbakemeldinger er det som gir Mats mest drivkraft i hverdagen.

– Responsen fra kundene er utrolig motiverende. Den direkte kundekontakten er helt unik!

Får alle rundt seg til å føle seg bra

Mats elsker også den umiddelbare tilfredsstillelsen arbeidet gir.

– Det jeg liker veldig godt med jobben min er å kunne se resultatene etter endt dag, se at man har produsert noe man kan være stolt av!, smiler Mats.

Nominasjonene til Mats er fylt med lovord som “positiv”, “løsningsorientert”, og “kvalitetsbevisst”. Mange fremhever hans sosiale og inkluderende væremåte. Kay, sjefen hans, beskriver Mats «en fantastisk kollega som får alle rundt seg til å føle seg bra, både kunder og kollegaer setter enormt pris på Mats!».

– Det å bli nominert gir meg utrolig mye motivasjon! Jeg opplever det som skikkelig stort, spesielt det å komme til finalen!, avslutter Mats.

Nominasjon av Kay Hansen

24. april 2023

Mats er en fantastisk kollega som får alle rundt seg til å føle seg bra. Både kunder og kolleger setter enormt pris på Mats!

Nominasjon av Sara Skaget

24. april 2023

Fantastisk hyggelig håndverker, pliktoppfyllende og serviceinnstilt. Aldri vært med på noen som strekker seg lenger for å gjøre kunden fornøyd! Dette er en verdig vinner uten tvil.

Nominasjon av Jeanette Larsen

30. april 2023

Kay fortjener hver stemme og nominasjon han får. Positiv, løsningsorientert, yrkesstolthet til fingerspissen. Humøret hans smitter lang vei og latteren er sjelden langt unna. Ikke bare er han en fantastisk håndverker,han sitter også på masse faglig kunnskap. I tillegg til dette løfter han også frem andre yrker når han ser de har bidratt på ulike prosjekter. Kay er det jeg vil kalle; hel ved!

Nominasjon av Lise Kittilsen

30. april 2023

Meget flink. Arbeidsom. Tillitsfull. Snill og god.

Nominasjon av Morten Aslaksen

3. mai 2023

En flott gutt med ssnsen for faget sitt. En ordentlig stå på kar med sansen for kvalitet i arbeidet.

Nominasjon av Nick Robin Larsen

4. juni 2023

Selvinnsikten til å vite at han alltid har mer å lære. Tar initiativ, liker å få ting gjort og er nøye. Sosial og inkluderende i alle settinger. Generelt en snill, hyggelig, omtenksom og hardtarbeidende person.

Nominasjon av Kristin Helland-Hansen

25. juni 2023

Mats møter deg med et smil og har verdens beste humør! Han er alltid positiv og i tillegg veldig dyktig! Det er skikkelig hyggelig å ha han på besøk!

Nominasjon av Anniken Helland-Hansen

7. juli 2023

Mats er alltid blid og fornøyd og tar nye utfordringer med et smil! Opptatt av å lære nytt og utføre på sitt aller beste :) Jeg heier på Mats!

Nominasjon av Ida Stensøy

13. juli 2023

En hyggelig lærling som utfører et godt arbeid

Nominasjon av Dag Helland-Hansen

14. juli 2023

Mats og en kompis hjalp oss med å sette opp en ny skillevegg, som ble veldig bra. Hyggelig, flink og selvstendig

Nominasjon av Vida Helland-Hansen

15. juli 2023

Mats er hyggelig og dedikert, og møter alltid opp med god humør og et smil!

Nominasjon av Erik Helland-Hansen

16. juli 2023

Han gjør en god jobb med et godt humør.

Nominasjon av Kristin Helland-Hansen

28. juli 2023

Mats er en utrolig hyggelig kar som alltid stiller med godt humør og smil om munnen :) Veldig dyktig!! Anbefaler 10/10!!!

Nominasjon av Sadiq Jawadi

2. august 2023

Flink gutt ⚒️

Nominasjon av Noah Thorvaldsen

5. august 2023

Her har man Hortens mest dedikerte lærling. Mats står opp å spiser tømrer teori før han drar hjemme fra hver morgen fra Drammen- Horten å lever til topp score hver dag på jobben. Her har man en lærling som har gått til innkjøp av eget verktøy for å kunne være med å bidra på arbeidsplassen og til firma og finner gleden i å levere et godt produkt ut til kunden. Gleder meg til å følge deg på din reise mot fagbrev.

;