Tor Morten Odden

Tor Morten Odden

Nominert den 4. mai 2023

Kategori: Snekker

LILLEGRINDEN AS

trysil, innlandet

16.
plass totalt
2137
finaliststemmer
2411
stemmer
10
nominasjoner

Videohilsen til Tor Morten Odden fra Scheie, Drillo og Norges Hyggeligste Håndverker!

Del video

Tor Morten Odden : – Familiemann med forkjærlighet for kvalitetsarbeid

For Tor Morten startet interessen for å bygge ting tidlig. Allerede i 6-7 årsalderen bygde han en garasje til tråbilen sin, med litt hjelp fra de voksne.

Tor Morten mener kommunikasjon er nøkkelen

–Jeg har alltid likt snekring, og visste at jeg ville jobbe med kroppen, sier Tor Morten som vokste opp rundt håndverksfaget. Faren hans drev nemlig et snekkeri på Trysil, og her fikk Tor Morten eksperimentere og utforske kreativiteten.

Han mener det beste med jobben er å kartlegge kundenes behov for å oppfylle deres drømmer, store som små. Han legger vekt på at god kommunikasjon er viktig.

–Noen ganger er det forskjell på hva kunden tror de vil ha, og hva de egentlig vil ha. Derfor må man bruke litt psykologi for å komme fram til riktig løsning, smiler Tryslingen.

Lenge jobbet Tor Morten administrativt innenfor byggebransjen, før han for 5 år siden fant han ut at han ville jobbe mer med kroppen igjen og startet et eget firma.

–Det beste med hverdagen som egen sjef er at han har ingen dager som er helt like. Jeg er veldig glad i å snakke med folk, og slår gjerne av en prat. –Det er viktig å sette av tid til kunden og engasjere seg i livene deres, sier han.

–Man må være hyggelig, men seriøs med et glimt i øyet, sier han. Dette gjør at folk er komfortable rundt ham, påpeker snekkeren.

–Man lykkes ikke i lengden hvis man kun er opptatt av å tjene penger.

Aktiv snekker

Firebarnsfaren liker en variert hverdag, ikke bare på jobb, men på fritiden og. I vakre naturomgivelser på Trysil gir det han rom for å drive med hobbyer som ski, sykling og turgåing.

–Yrket mitt går også litt hånd-i-hånd med andre interesser, som å drive med oppussing på gården jeg bor på, sier han.

–Det krever vedlikehold, og det synes jeg er artig å styre med på fritiden!

Ble rørt over finaleplass

Da Tor Morten fikk vite at han var finalist i Norges Hyggeligste Håndverker ble han rørt.

–Jeg måtte nesten tørke en tåre. Det gir meg gåsehud!

Det er viktig for ham å holde fast ved sine prinsipper om hva som utgjør en god håndverker. Han er alltid tydelig på pris og forventet leveringstid på et prosjekt. Til og med hvilke arbeidsklær Tor Morten går i er viktig for ham.

–Å kle seg i arbeidsklær med farger i stedet for å være kledd i svart med hetta trukket ned over hodet er noe jeg er bevisst på, sier han. Han sier dette ufarliggjør ham som en “fremmed” når han skal jobbe hjemme hos andre, og det er viktig å alltid være blid og møte opp med et smil.

Hans ønske er at bransjen skal bli oppfattet som seriøs og ryddig, og derfor mener han at kåringen er viktig.

–Jeg er ydmyk og takknemlig for å ha fått en plass i finalen.

Nominasjon av Elin Gallefoss

4. mai 2023

Denne trivelige karen fra Trysil fortjener å bli nominert til Norges hyggeligste håndverker 2023 men tanken på alle finurlige løsninger og ideer han deler og lærer videre til oss andre. Han jobber med dei litt uten om det vanlige type oppdrag og hjelpe kundene sine på best mulig måte. Eg har vert så heldig å treffe han og kan absolutt sei at han er ein hyggeleg håndtverkeren så å nominere er ein sann glede!

Nominasjon av Kiflay Cheai

5. mai 2023

Hyggelig snekker. Hjelpsom, lykke til videre.

Nominasjon av Anne Sletmoe

5. mai 2023

Tor Morten er en real og koselig fyr! Han bryr seg og forstår verdien av et kundeforhold - han gir skikkelige anbud, gjør en flott og solid jobb og er til å stole på!

Nominasjon av Andreas Nikolaisen

16. mai 2023

Tor Morten er en jovial og omgjengelig person som så absolutt er verdig rollen som Norges Hyggeligste!

Nominasjon av Pål Norsted

1. juni 2023

Meget dyktig snekker som jeg har hatt gleden av å jobbe med flere ganger.

Nominasjon av Mona Buvang

30. juni 2023

Snekker Tor Morten er en veldig hyggelig og dyktig håndverker! Hans store engasjement for snekkerfaget kommer tydelig frem når han raust deler smarte tips og gode løsninger, samt glimt fra arbeidshverdagen via Instagram #lillegrinden

Nominasjon av Katarina Solend

2. juli 2023

Tror ikke jeg spotter en eneste negativ mine hos denne mannen! Absolutt en likandes kar som jeg er så heldig å ha fått blitt kjent med. Snekker med lidenskap for faget og som leverer kvalitet og gir det lille ekstra. Når man prater med han gir han en følelse av Good feeling vibes, og alltid behjelpelig! En mann med fokus på rett plass! Og genuint en fin person. Heier på deg Tor Morten. Fortjener tittelen Norges hyggeligste.

Nominasjon av Inger Kristine Tovslid

29. juli 2023

Tor Morten er utdannet møbelsnekker, og det merkes i arbeidet han gjør. Det er alltid kvalitet i det han gjør. Han er lidenskapelig opptatt av faget sitt, og tar ikke snarveier. Han er en omgjengelig og hyggelig person som står på for kundene sine.

Nominasjon av Anja Repål

30. juli 2023

Tor Morten har gjort store og små jobber på hytta vår i Trysil det siste året og vi er så takknemlig for at vi «fant» ham. Påbygg i stein, flytting av vegger, jobb ute, jobb inne: Ingenting er for vanskelig, for stort eller for lite, og han er like nøyaktig som han er hyggelig. Det er også veldig fint å kunne sparre med Tor Morten, han er ikke redd for å si sin mening og sammen finner vi løsninger som blir perfekte. Det er betryggende for oss å overlate hytta til en vi stoler på når vi ikke kan være der selv for å følge opp. Vi har allerede booket ham inn for mer jobb og gleder oss til å se resultatet. Det er virkelig sjeldent å finne en håndverker som ham og jeg gir ham mine varmeste anbefalinger. Skulle bare ønske jeg hadde funnet en «Tor Morten» til prosjekter på huset hjemme også….

Nominasjon av Raymond Kveen

4. august 2023

Har selv truffet Lillegrinden på messe. Knakende fin fyr, med mye kunskap.

;